in , , , ,

Κλάψε.. Κάνει καλό: 6 Λόγοι που το Κλάμα Μπορεί να Είναι Ωφέλιμο

Κλάψε.. Κάνει καλό: 6 Λόγοι που το Κλάμα Μπορεί να Είναι Ωφέλιμο
Κλάψε.. Κάνει καλό: 6 Λόγοι που το Κλάμα Μπορεί να Είναι Ωφέλιμο

Το κλάμα μπορεί να μην είναι το καλύτερο μας, αλλά αν το κάνουμε μπορούμε να αποκομίσουμε περισσότερα οφέλη από αυτό από ό,τι απλά κρατώντας το μέσα. Χύνοντας λίγα δάκρυα, δεν θα δείξουμε πιο αδύναμη πλευρά αλλά στην πραγματικότητα βοηθάμε τα μάτια μας και το υπόλοιπο σώμα μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Τα Οφέλη από τον Ύπνο στο Πλάι

Μπορεί να βελτιώσει την όρασή μας.

© depositphotos.com, © shutterstock.com

Όταν δεν έχουμε την ευκαιρία να πιούμε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής μέρας, συνήθως νιώθουμε δίψα και ίσως λίγο αφυδατωμένοι. Λοιπόν, τα μάτια μας δεν είναι διαφορετικά, αφού πρέπει επίσης να παραμείνουν ενυδατωμένα. Έτσι, όταν κλαίμε, στην πραγματικότητα βοηθάμε τα μάτια μας να ενυδατωθούν και αυτό μπορεί να αυξήσει την εστίαση και να βελτιώσει την όρασή μας.

Επιπλέον, κάθε μέρα, είμαστε εκτεθειμένοι σε πολλή σκόνη, βρωμιά και σκουπίδια, τα οποία μπορούν εύκολα να ερεθίσουν τα μάτια μας. Μπορούν δυνητικά να κάνουν την όρασή μας χειρότερη. Το κλάμα θα βοηθήσει στον καθαρισμό των ματιών και θα απομακρύνει τυχόν ερεθιστικούς παράγοντες, αλλά το καλύτερο είναι ότι τα δάκρυα περιέχουν λυσοζύμη. Αυτή είναι μια αντιβακτηριακή χημική ουσία που βοηθά τα μάτια να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις.

Το κλάμα μπορεί να καθαρίσει τη μύτη σας.

© shutterstock.com, © shutterstock.com, © depositphotos.com

Οι δακρυϊκοί πόροι μας συνδέονται με το εσωτερικό της μύτης μας. Αυτός είναι ο λόγος που η μύτη μας τρέχει όταν κλαίμε. Αλλά από αυτό ωφελούμαστε. Ξεπλύνει ερεθιστικούς παράγοντες και βακτήρια από τη μύτη μας, όπως ακριβώς κάνει με τα μάτια μας.

Βοηθά τα μωρά να αναπνέουν και να κοιμούνται.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το πρώτο κλάμα που έχει ένα μωρό μετά τη γέννησή του είναι αυτό που βοηθά στην απομάκρυνση τυχόν επιπλέον υγρών στο στόμα, τη μύτη και τους πνεύμονες. Βοηθά επίσης τους πνεύμονες να προσαρμοστούν στον νέο κόσμο.

Το κλάμα βοηθά επίσης τα μωρά να κοιμούνται καλύτερα τη νύχτα. Σε μια μελέτη όπου τα μωρά κοιμήθηκαν με ελεγχόμενο κλάμα, ανακαλύφθηκε ότι το κλάμα αύξησε τη διάρκεια του ύπνου και ουσιαστικά μείωσε τον αριθμό των φορών που ξυπνούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στην πραγματικότητα, ακόμη και ένα χρόνο αργότερα, το κλάμα δεν επηρεάζει τα επίπεδα άγχους στα βρέφη ούτε επηρεάζει αρνητικά τον δεσμό γονέα-παιδιού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 8 Οφέλη για τους Συλλέκτες

Μπορεί να σας βοηθήσει να ανακάμψετε συναισθηματικά.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Το κλάμα δεν συμβαίνει μόνο όταν νιώθουμε λυπημένοι. Μερικοί άνθρωποι κλαίνε ακόμη και όταν είναι αγχωμένοι, φοβισμένοι ή πολύ χαρούμενοι. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το κλάμα με αυτούς τους διαφορετικούς τρόπους μπορεί να μας βοηθήσει να αποκαταστήσουμε τη συναισθηματική μας ισορροπία. Όταν κλαίμε από υπερβολικό φόβο ή χαρά, είναι ένας τρόπος για το σώμα να συνέλθει από ένα δυνατό συναίσθημα.

Τα συναισθηματικά δάκρυα είναι αυτά που έχουν περισσότερα οφέλη για την υγεία. Ενώ χρειάζεται να διεξαχθεί περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί αυτό, πιστεύεται ότι περιέχουν ορμόνες του στρες και άλλες τοξίνες. Θεωρείται ότι το κλάμα τα ξεπλένει από το σώμα μας.

Μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Τείνουμε να νιώθουμε γενικά καλύτερα μετά από ένα καλό κλάμα και υπάρχει λόγος για αυτό. Επειδή το κλάμα απαλλάσσει το σώμα μας από ορμόνες και τοξίνες, μειώνει τα επίπεδα του στρες. Αυτό μας βοηθά να αναπτύξουμε ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τις πιθανότητες να πάρουμε βάρος. Επίσης, επειδή θα νιώθουμε λιγότερο άγχος, η αρτηριακή μας πίεση μπορεί επίσης να μειωθεί και να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε πιο γρήγορα.

Το κλάμα μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τον πόνο.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Εκτός από το ότι το κλάμα είναι αυτοκαταπραϋντικό, τα συναισθηματικά δάκρυα βοηθούν στην απελευθέρωση ενδορφινών και ωκυτοκίνης. Αυτές είναι οι ίδιες χημικές ουσίες που κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να υπομείνει συναισθηματικό και σωματικό πόνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η έκχυση μερικών δακρύων μπορεί πραγματικά να προάγει την ευεξία και να μειώσει τον πόνο.

Δείτε επίσης Τα Οφέλη που Προσφέρει το Ποδόλουτρο με Listerine

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Κάνε την καθημερινότητά σου παιχνιδάκι. 10 Έξυπνα Κόλπα

Κάνε την καθημερινότητά σου παιχνιδάκι. 10 Έξυπνα Κόλπα

μεταλλικά έπιπλα εξωτερικού χώρου,έπιπλα κήπου,διακόσμηση κήπου,ιδέες διακόσμησης κήπου

40 Ιδέες για Μεταλλικά Έπιπλα Εξωτερικού Χώρου