Για να ανταποκρίνεται το φαγητό στις προσδοκίες σας πρέπει να αποφύγετε μερικά λάθη μαγειρικής που μπορούν να το καταστρέψουν. 12 Συνηθισμένα Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν και την Καλύτερη Συνταγή
Μερικοί άνθρωποι προσθέτουν λάδι στο νερό όταν βράζουν ζυμαρικά. Το κάνουν είτε για να σταματήσουν να βράζει το νερό είτε για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους. Ωστόσο, η προσθήκη λαδιού μπορεί να μην είναι καλή ιδέα εάν σκοπεύετε να προσθέστε σάλτσα, επειδή το λάδι θα την δυσκολέψει να κολλήσει στα ζυμαρικά.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, οι περισσότεροι πιθανώς απλώς χύνουν το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. Αλλά η διατήρηση του νερού μπορεί πραγματικά να προσθέσει γεύση στο φαγητό σας. Και αν φτιάχνετε ζυμαρικά με σάλτσα, αυτό το νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει να ενωθούν και να γίνει η σάλτσα πιο ομοιόμορφη. Το ξέβγαλμα των ζυμαρικών μπορεί να είναι ο λόγος που η σάλτσα δεν κολλάει πάνω τους.
Είναι σημαντικό να αρχίσετε να ανακατεύετε τα ζυμαρικά αμέσως. Είναι πιο πιθανό να αρχίσουν να κολλάνε στην αρχή, λόγω του αμύλου που απελευθερώνεται.
Θα πρέπει να βγάλετε το κρέας από το ψυγείο και να το αφήσετε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσετε. Διαφορετικά, θα ψηθεί ανομοιόμορφα, με το εσωτερικό να είναι άψητο και το εξωτερικό καμένο.
Όταν μαγειρεύετε κρέας, οι περισσότεροι χυμοί βρίσκονται στο κέντρο. Οπότε καλύτερα να περιμένετε λίγο πριν το κόψετε για να απλωθούν οι χυμοί στα πλάγια.
Αν δεν φτιάχνετε ριζότο, είναι καλύτερα να μην ανακατεύετε το ρύζι. Διαφορετικά, θα ενεργοποιήσει το άμυλο, το οποίο θα κάνει το ρύζι να σβολιάσει.
Αν μαγειρεύετε ρύζι σε κατσαρόλα, μην ανασηκώνετε το καπάκι για να ελέγξετε αν το ρύζι είναι έτοιμο. Αν το κάνετε αυτό, η θερμότητα θα διαφύγει και το πάνω μέρος θα είναι λιγότερο μαγειρεμένο από το κάτω. Θα χαλάσει επίσης την αναλογία νερού προς ρύζι και το ρύζι θα είναι πιο στεγνό.
Δείτε ακόμη 10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουμε Συχνά Χωρίς να το Παρατηρήσουμε
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει χαμηλό σημείο καπνού. Αν λοιπόν το μαγειρέψετε σε υψηλές θερμοκρασίες, μια μπριζόλα, για παράδειγμα, θα αρχίσει να μυρίζει δυσάρεστα και θα απελευθερώνει τοξικές χημικές ουσίες.
Εάν το ψάρι είναι βρεγμένο στην επιφάνεια και αρχίσετε να το μαγειρεύετε σε ένα τηγάνι, θα αχνίσει αντί να τσιγαριστεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει αυτή τη χρυσή κρούστα στο τέλος.
Αφού πλύνετε τα χόρτα σας, βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά. Διαφορετικά, το νερό θα προκαλέσει ατμό και τα λαχανικά θα είναι πολύ μουλιασμένα μετά το μαγείρεμα. Θα χάσουν επίσης τη γεύση τους.
Η προσθήκη αυτών των συστατικών κρύα θα αποτρέψει την κατάλληλη απορρόφησή τους από το άμυλο στις πατάτες. Καλύτερα λοιπόν να ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και την κρέμα μέχρι να αρχίσει να αχνίζει και μόνο τότε να τα προσθέσετε.
Όταν μαγειρεύετε για πολλά άτομα, είναι βολικό να βάζετε τα πάντα σε ένα τηγάνι. Ωστόσο, μπορείτε να καταλήξετε με ένα στεγνό φαγητό. Η θερμότητα θα μειωθεί και θα κάνει το κρέας να χάσει την υγρασία του.
Το σκόρδο καίγεται εύκολα, οπότε το να το τσιγαρίσετε πρώτα μπορεί να καταστρέψει τη γεύση του. Προσθέστε το τελευταίο και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα καεί.
Θα πρέπει να ζεστάνετε το τηγάνι για λίγα λεπτά πριν τηγανίσετε οτιδήποτε σε αυτό. Διαφορετικά το κρέας ή το ψάρι που φτιάχνετε δεν θα είναι σωστά ψημένα.
Εάν βάλετε ωμές πατάτες στο φούρνο, μπορεί να καταλήξουν καμένες εξωτερικά και όχι εντελώς ψημένες εσωτερικά. Για να αποφύγετε αυτό, μαγειρέψτε μερικώς τις πατάτες σε βραστό νερό πριν τις ψήσετε.
Δείτε επίσης 11 Μαγειρικά Λάθη που Συνεχίζουμε να Κάνουμε από Συνήθεια. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα