in , , , ,

15 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μειώνουν την Υγρασία στο Μπάνιο

15 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μειώνουν την Υγρασία στο Μπάνιο
15 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μειώνουν την Υγρασία στο Μπάνιο

Μετά από μια σκληρή μέρα, όλοι θέλουν να επιστρέψουν στο σπίτι και να κάνουν ένα χαλαρωτικό ντους. Αλλά το περιβάλλον στο μπάνιο είναι πάντα υγρό και ιδανικό για την ανάπτυξη μυκήτων. Αν δεν καθαριστεί προσεκτικά, θα περιέχει πολλά βακτήρια που έχουν μεγάλη επίπτωση στην υγεία. Η ύπαρξη φυτών εσωτερικού χώρου στο μπάνιο εκτός από διακόσμηση, λειτουργεί και ως φυσικός αφυγραντήρας, εξισορροπώντας την υγρασία και παρέχοντας περισσότερο οξυγόνο. Επιπλέον, είναι εύκολο να αναπτυχθούν χωρίς να απαιτούν προσπάθεια. Οξυγόνο στα πνευμόνια μας: 10 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι μας καλύτερα από οποιαδήποτε συσκευή

Φίκος λυράτα

Εάν το μπάνιο σας έχει μεγάλο παράθυρο ή φεγγίτη με έντονο, έμμεσο φως, ο φίκος λυράτα θα απολαύσει πραγματικά την υγρασία ενός μπάνιου.

15 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μειώνουν την Υγρασία στο Μπάνιο

Φτέρη της Βοστώνης

Οι φτέρες είναι ιδανικά φυτά για το μπάνιο καθώς απορροφούν τη ζεστή υγρασία μέσα από τα φύλλα τους σαν φυσικός αφυγραντήρας.

Πόθος

Ο πόθος είναι απίστευτα ανθεκτικός και ανέχεται διάφορες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της υγρασίας. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για να απορροφήσει μέρος της υγρασίας στο μπάνιο.

Φοινικοειδή

Το φως και η υγρασία ενός ηλιόλουστου μπάνιου είναι ιδανικά για τα φοινικοειδή. Μετατρέπουν το μπάνιο σε μια όαση σπα μειώνοντας την υγρασία του χώρου.

Ορχιδέες

Οι ορχιδέες μπορούν να ευδοκιμήσουν σε πολλές συνθήκες, αλλά αγαπούν 50 έως 70 τοις εκατό υγρασία, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για να απορροφούν μέρος της υγρασίας ενός μπάνιου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σπαθίφυλλο

Με τα μεγάλα, γυαλιστερά φύλλα του, το σπαθίφυλλο δεν αγαπά μόνο την υγρασία, αλλά ευδοκιμεί σε ένα υγρό περιβάλλον όπως στο μπάνιο.

Αερόφυτα

Τα αερόφυτα απορροφούν υγρασία και θρεπτικά συστατικά μέσω των φύλλων τους. Εκτός από τη φυσική υγρασία ενός μπάνιου, βάλτε τα να μουλιάσουν σε ένα νεροχύτη γεμάτο με νερό μία φορά την εβδομάδα για να τα βοηθήσετε να μείνουν υγιή.

Δείτε ακόμη 11 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Απορροφούν Αποτελεσματικά το CO2

Βρομελιοειδή

Τα φωτεινά και πολύχρωμα βρομελιοειδή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος στο μπάνιο σας. Προτιμούν ένα υγρό και υγρό περιβάλλον, καθιστώντας τα υπέροχα φυτά μπάνιου.

Αγγλικός κισσός

Ο αγγλικός κισσός είναι εύκολος στη φροντίδα και ευδοκιμεί σε υγρά περιβάλλοντα όπως τα μπάνια. Αυτό το κλασικό φυτό αναρριχάται καθώς μεγαλώνει, κάτι που το κάνει υπέροχο σε ένα ψηλό ράφι ή να σκαρφαλώνει σε μια πέργκολα.

Σανσεβιέρια

Η σανσεβιέρια έχει τη φήμη του άφθαρτου φυτού. Αυτό το υπέροχο φυτό είναι επίσης φημισμένο ότι έχει ιδιότητες φιλτραρίσματος αέρα, γεγονός που το καθιστά μια καλή επιλογή για τη μείωση της υγρασίας στο μπάνιο.

Χλωρόφυτο

Το χλωρόφυτο όχι μόνο ευδοκιμεί κσε υγρά περιβάλλοντα, αλλά παράγουν επίσης μικρά μοσχεύματα που μπορούν εύκολα να διαχωριστούν από το μητρικό φυτό και να το πολλαπλασιάσετε.

Καλαθέα

Το καλαθέα είναι δημοφιλές στους λάτρεις των φυτών για το εκπληκτικό και περίτεχνο φύλλωμά του. Σε ένα μπάνιο, προσθέτει μια υπέροχη πινελιά χρώματος και θα απορροφήσει την υγρασία ταυτόχρονα.

Στρελίτζια

Είναι ένα άλλο εξαιρετικά δημοφιλές φυτό διακόσμησης. Αυτό τα υπέροχο τροπικό φυτό αγαπά να απορροφούν την υγρασία με τα μεγάλα, εκπληκτικά φύλλα του.

Κολοκασία

Είναι ένα ακόμη φυτό που ευδοκιμεί σε συνθήκες υγρασίας. Χρειάζεται έντονο, έμμεσο φως καθώς και υγρασία, επομένως θα ευδοκιμήσει σε ένα μπάνιο με φεγγίτη ή παράθυρο.

Μονστέρα Deliciosa

Ευδοκιμει σε διάφορες συνθήκες, αλλά είναι φυτό της ζούγκλας από τη φύση του, επομένως θα ευδοκιμήσει σε ένα υγρό περιβάλλον μπάνιου.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 6 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που ΜΕΙΩΝΟΥΝ την ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Σύμφωνα με την Επιστήμη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Μαλακώσετε Κληματόβεργες για DIY Κατασκευές

Πώς να Μαλακώσετε Κληματόβεργες για DIY Κατασκευές

Θα σου λύσουν τα χέρια: 10 Έξυπνα Κόλπα Κουζίνας που Ολοι Πρέπει να Δοκιμάσουν Σήμερα

Θα σου λύσουν τα χέρια: 10 Έξυπνα Κόλπα Κουζίνας που Ολοι Πρέπει να Δοκιμάσουν Σήμερα