Τα πράγματα που κάνουμε σε καθημερινή βάση δεν προέρχονται από ένα εγχειρίδιο που μας λέει τι είναι λάθος και σωστό. Τα κάνουμε επειδή τα έχουμε συνηθίσει ή επειδή τα είδαμε να τα κάνει κάποιος άλλος, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη, αλλάζοντας μερικά από αυτά. 7 Καθημερινά Πράγματα που Μάλλον Κάνετε Λάθος
Κόλπα για οικονομία στο σπίτι: Τοποθετήστε τα αυγά μέσα στο ψυγείο στην καρτέλα τους και όχι στην πόρτα του ψυγείου.
Η θήκη αυγών στην πόρτα του ψυγείου δεν είναι ιδανική γιατί είναι το πιο ζεστό μέρος του ψυγείου και ανοιγοκλείνει συνεχώς, κάτι που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα των αυγών. Σύμφωνα με ειδικούς στην ασφάλεια των τροφίμων, τα αυγά πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος και μέσα στην καρτέλα τους. Ελέγχετε πάντα τη θερμοκρασία του ψυγείου (θα πρέπει να είναι 4 °C ή πιο κρύα) και της κατάψυξης (-18 °C).
Βάλτε τα ξυραφάκια σας κάπου όπου δεν υπάρχει υγρασία.
Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ξυραφάκια μιας χρήσης πετιούνται μετά από λίγες μόνο χρήσεις, επειδή η λεπίδα σκουριάζει γρήγορα, αλλά υπάρχει τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα και να επεκτείνετε τη χρήση τους. Μην αφήνετε το ξυράφι στο μπάνιο ή σε οποιαδήποτε άλλη υγρή περιοχή γιατί θα αναπτυχθούν βακτήρια πάνω του και η λεπίδα σκουριάζει με την υγρασία. Διατηρήστε το στεγνό και μακριά από το μπάνιο για να βεβαιωθείτε ότι δεν σκουριάζει και ότι θα διαρκέσει πολύ.
Τοποθετήστε κάθε φέτα ψωμί σε ξεχωριστή πλαστική σακούλα και τοποθετήστε την στην κατάψυξη.
Για να διατηρήσετε το ψωμί φρέσκο για εβδομάδες, τοποθετήστε τις φέτες σε ξεχωριστή πλαστική σακούλα την καθεμιά, στη συνέχεια αφαιρέστε όλο τον αέρα και κλείστε την καλά. Ο αέρας και η υγρασία δεν θα μπορούν πλέον να εισέλθουν και να προκαλέσουν την ανάπτυξη μούχλας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις στην κατάψυξη και θα διαρκέσουν έως και 3 μήνες ή περισσότερο.
Βάλτε τα γυαλιά ηλίου στην τσέπη στο στήθος με τους φακούς στραμμένους προς το σώμα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι φορούν γυαλιά ηλίου, ειδικά όταν έχει πολύ ήλιο και τα βάζουν στο στήθος των πουκαμισών τους και μερικοί στις τσέπες του παντελονιού τους. Το καλύτερο μέρος για να τα αποθηκεύσετε είναι ανεστραμμένα σε μια τσέπη στο στήθος με τους φακούς στραμμένους προς το σώμα για να μην καταστραφούν.
Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής οποιουδήποτε τρόφιμου σε βάζα, γυρίστε τα ανάποδα.
Τα βάζα με καρυκεύματα, όπως τα τουρσιά, θα μπορούσαν επίσης να διαρκέσουν πολύ, αποθηκεύοντάς τα ανάποδα στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο, η μούχλα δυσκολεύεται να αναπτυχθεί μέσα.
Δείτε ακόμη 11 Καθημερινά Πράγματα που Μπορούν Σιγά Σιγά να σας Βλάψουν
Ρίξτε τον καφέ πάνω από την κρέμα για να μην χρειαστεί να την ανακατέψετε.
Βάλτε την κρέμα στον πάτο του φλιτζανιού και ρίξτε τον καφέ μέσα.
Για να κρατήσει περισσότερο το κερί, κόψτε ελαφρά το φυτίλι.
Τα μακριά φυτίλια δημιουργούν μια μεγάλη φλόγα που λιώνει γρήγορα το κερί, αλλά αν κόβετε τη μύτη κάθε τόσο, θα δημιουργήσει μια μικρή φωτιά που εξοικονομεί πολύ κερί για μελλοντική χρήση.
Χρησιμοποιήστε παγάκια καφέ αντί για κανονικά.
Για να αποφύγετε τον άγευστο και νερωμένο παγωμένο καφέ ρίξτε παγάκια καφέ αντί για κανονικά.
Για να μειώσετε τα απόβλητα, διαμορφώστε το χαρτί υγείας σε οβάλ.
Το χαλαρό άκρο του χαρτιού τουαλέτας θα πρέπει να είναι στραμμένο προς εσάς και όχι προς τον τοίχο για ευκολότερη χρήση και για να αποτρέψετε την παραμονή βακτηρίων στο χαρτί όταν δεν χρησιμοποιείται επειδή είναι στραμμένο προς τον τοίχο.
Στη συνέχεια, το σφίξτε το οριζόντια μέχρι να πάρει ένα οβάλ σχήμα στο κέντρο. Αυτό γίνεται για να είναι πιο δύσκολη η περιστροφή του χαρτιού υγείας, επειδή πολλοί αρπάζουν το χαρτί υγείας και αυτό περιστρέφεται εύκολα, με αποτέλεσμα να το σπαταλούν. Η πιο ελεγχόμενη περιστροφή έχει ως αποτέλεσμα λιγότερα απόβλητα.
Λαδώστε τα νέα τηγάνια για να γεμίσετε τους πόρους και να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα.
Είναι κρίσιμο να λαδώσετε ένα νέο τηγάνι. Απλώστε το λάδι γύρω από τις άκρες του ταψιού και μετά τοποθετήστε το στο φούρνο μέχρι το τηγάνι να απορροφήσει το λάδι. Στη συνέχεια, αφήστε το στην άκρη να κρυώσει και σκουπίστε το περιττό λάδι από το τηγάνι.
Αυτό επιτρέπει στο λάδι να γεμίσει τα κενά και τους πόρους του τηγανιού, έτσι θα έχει μια ομοιόμορφη επιφάνεια μαγειρέματος και τα φαγητά δεν θα κολλάνε πια.
Δείτε επίσης 13 Καθημερινά Πράγματα που Κάνετε Λάθος Χωρίς να το Συνειδητοποιείτε