in ,

Πολλαπλασιασμός Παχύφυτων στο σπίτι: Τα 8 Συνηθισμένα Λάθη που κάνουμε

λάθη πολλαπλασιασμού παχύφυτων,συμβουλές για παχύφυτα,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα
8 Συνηθισμένα Λάθη Πολλαπλασιασμού Παχύφυτων

Αποφύγετε αυτά τα κοινά λάθη πολλαπλασιασμού παχύφυτων για να διασφαλίσετε ότι θα καλλιεργείτε πάντα με επιτυχία παχύφυτα για να τα προσθέτετε στη συλλογή σας. ΠΑΧΥΦΥΤΑ: Πώς να Καλλιεργήσετε Παχύφυτα Μεγάλου Μεγέθους

Πότισμα αμέσως μετά τη φύτευση

balconygardenweb

Ενώ πολλαπλασιάζετε παχύφυτα από φύλλα ή μοσχεύματα, μην τα ποτίζετε τη στιγμή της φύτευσης.

Απλώς ψεκάστε ελαφρά χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού μόλις τα φυτέψετε στο καλλιεργητικό μέσο και κρατήστε τα σε μια περιοχή που έχει άφθονο έντονο αλλά έμμεσο φως.

Ψεκάστε ξανά μόνο όταν το καλλιεργητικό μέσο είναι στεγνό στην αφή. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι θα παραμείνουν στεγνά και απαλλαγμένα από σήψη και μυκητιακά προβλήματα.

Δεν επιλέγετε το σωστό φύλλο

shutterstock/Maridav

Για τον καλύτερο πολλαπλασιασμό, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα υγιές μητρικό φυτό από το οποίο θα χρησιμοποιήσετε το φύλλο για να καλλιεργήσετε ένα νέο.

  • Ποτίστε το φυτό 2-3 ημέρες πριν κόψετε το φύλλο για τον πολλαπλασιασμό.
  • Δεν μπορείτε να έχετε υγιή παχύφυτα από σπασμένα ή κατεστραμμένα φύλλα.
  • Να επιλέγετε πάντα ένα υγιές, παχύ και μεγάλο φύλλο για πολλαπλασιασμό. Τα μικρότερα φύλλα δεν έχουν πολύ νερό ή θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη νέων φυτών.
  • Καλό θα είναι να πολλαπλασιάσετε 3-5 φύλλα και μοσχεύματα σε γλάστρα για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας.
  • Μην επιλέγετε φύλλα που είναι ξηρά ή μαραμένα.

Πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι δεν πολλαπλασιάζονται όλα τα παχύφυτα με τα φύλλα. Το αιώνιο και το σεμπερβίβο έχουν καλύτερη απόδοση όταν αναπτύσσονται από μοσχεύματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η εχεβερία και το σέδο είναι τα καλύτερα παχύφυτα για πολλαπλασιασμό από φύλλα.

Αφαίρεση νέων φυτών πολύ γρήγορα

shutterstock/AninkaBongersSutherland

Όταν εμφανιστούν τα νέα φυτά, μην τα αφαιρέσετε αμέσως. Δώστε τους λίγο χρόνο να αναπτυχθούν και να μεγαλώσουν. Αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχούς πολλαπλασιασμού όταν τα φυτέψετε σε νέα γλάστρα.

Περιμένετε 4-5 εβδομάδες, πριν τα αφαιρέσετε για να τα φυτέψετε σε νέα γλάστρα.

Δεν περιμένετε μέχρι τα μοσχεύματα και τα φύλλα να βγάλουν τύλους

wearableplanter

Μερικοί κηπουροί κάνουν το λάθος να βάζουν σε γλάστρα τα μοσχεύματα αμέσως μετά το κόψιμό τους. Αποφύγετε να το κάνετε αυτό. Αφήστε πάντα τα μοσχεύματα και τα φύλλα να ξεκουραστούν για 2-4 ημέρες για να σχηματιστούν τύλοι.

Εάν πρόκειται να φυτέψετε τα φύλλα χωρίς να τα αφήσετε να σχηματιστούν τύλοι, τότε θα αυξήσετε τις πιθανότητες σήψης, εξαλείφοντας την πιθανότητα επιτυχούς πολλαπλασιασμού.

Δείτε ακόμη Παχύφυτα: 4 Μυστικά Καλλιέργειας Παχύφυτων

Μη έκθεση στη σωστή ποσότητα φωτός

swansonsnursery

Μετά τον πολλαπλασιασμό, είναι απαραίτητο τα παχύφυτα να λάβουν έμμεσο φως. Πολλοί συχνά διατηρούν το παχύφυτο σε σκοτεινό και σκιερό σημείο, γεγονός που συμβάλλει σε λιγότερο επιτυχημένες πιθανότητες πολλαπλασιασμού.

Μη χρήση του σωστού καλλιεργητικού μέσου

plantly

Για να διασφαλίσετε ότι τα παχύφυτά σας πολλαπλασιάζονται με τον καλύτερο τρόπο, είναι απαραίτητο να αποφύγετε τη φύτευσή τους σε κανονικό χώμα κήπου. Ο κοκοφοίνικας ή το σφάγνο είναι το καλύτερο για μοσχεύματα ή φύλλα.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μείγμα κάκτων ή παχύφυτων που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Όποιο καλλιεργητικό μέσο κι αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Λάθος μέγεθος γλάστρας

shutterstock/TY Lim

Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά μεγάλη και βαθιά γλάστρα κατά τον πολλαπλασιασμό των παχύφυτων. Θα πρέπει να είναι ρηχή με οπές αποστράγγισης. Η χρήση δίσκων, φελιζόλ ή πλαστικών κουτιών είναι μια καλή επιλογή αρκεί να έχουν μια τρύπα στο κάτω μέρος για να βγαίνει το νερό.

Αυτό θα διασφαλίσει ότι το καλλιεργητικό μέσο παραμένει στεγνό και όχι εμφανώς υγρό όλη την ώρα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σήψη ριζών και μυκητιακά προβλήματα.

Έκθεση των πολλαπλασιαζόμενων παχύφυτων σε περιβαλλοντικές συνθήκες

balconygardenweb

Την ώρα του πολλαπλασιασμού των παχύφυτων, βεβαιωθείτε ότι παραμένουν σε σημείο που δέχεται φιλτραρισμένο φως. Η έκθεση του αναπτυσσόμενου φυτού σε άμεσο ηλιακό φως, βροχή και συχνές ή απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορεί να τα σκοτώσει αμέσως.

Δείτε επίσης Τα 12 Καλύτερα Παχύφυτα για Αρχάριους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φροντίδα δέρματος προσώπου,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

Τι θα Συμβεί στο Δέρμα εάν Σταματήσετε να Πλένετε το Πρόσωπό σας

καθαρισμός λεκέδων λαδιού σε λινά,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

Λεκέδες Λαδιού σε Λινά: Και τώρα τι να κάνω;