Η χρονοβόρα και ακατάστατη μαγειρική μπορεί να ανήκει στο παρελθόν, αν προσθέσετε λίγο ενθουσιασμό και φαντασία σε αυτήν. Λοιπόν, όσο πιο εύκολο τόσο το καλύτερο. Όλα στη μαγειρική μπορούν να επιτευχθούν με ελάχιστη προσπάθεια κάνοντας απλώς μερικά έξυπνα κόλπα. 15 Κόλπα Μαγειρικής που θα σας Κάνουν Επαγγελματία της Κουζίνας
Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες είναι να τις βάλετε σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα. Ωστόσο, υπάρχει ένας ακόμη πιο γρήγορος τρόπος για να το κάνετε αυτό – απλά σηκώστε μια ντομάτα σε ένα πιρούνι και κρατήστε την περίπου 10 εκατοστά πάνω από ένα ζεστό μάτι κουζίνας.
Αντί να φοράτε γάντια ενώ κόβετε καυτερές πιπεριές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή – φυτικό λάδι ή ελαιόλαδο. Πριν από το κόψιμο, ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού στα χέρια σας και τρίψτε το. Το λάδι θα δημιουργήσει ένα παχύ φράγμα, ώστε το πιπεριά να μην βλάψει το δέρμα σας.
Τα φύλλα μαρουλιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικό περιτύλιγμα. Ένα ανοιχτό αβοκάντο μπορεί απλά να τυλιχτεί σε ένα και μπορεί να μείνει στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα, διατηρώντας τη φρεσκάδα και την υγρασία του.
Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο χυμό μήλου ακόμα κι αν δεν έχετε αποχυμωτή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε ένα μήλο στην κατάψυξη και να το αφήσετε μέχρι να παγώσει τελείως. Μετά από αυτό, το βγάζετε και το αφήνετε να ξεπαγώσει εντελώς. Τώρα μπορείτε να πάρετε ένα ποτήρι και απλά να το πιέσετε με το χέρι σας για να πάρετε χυμό μήλου.
Μερικά αιθέρια έλαια μπορούν να εμποδίσουν να κλάψετε ενώ κοβετε κρεμμύδια. Μπορείτε να προσθέσετε αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου σε ένα μπολ με ζεστό νερό και να το βάλετε δίπλα στο ξύλο κοπής.
Ετοιμάστε την απαραίτητη ποσότητα στήθους κοτόπουλου προσθέτοντας τα αγαπημένα σας μπαχαρικά και αλάτι και στη συνέχεια κόψτε τα στήθη στη μέση κατά μήκος. Μετά τοποθετήστε τα σε ένα ξύλο κοπής και τρυπήστε τα προσεκτικά με ξύλινα σουβλάκια από τα πλαϊνά τους. Κόψτε ανάμεσα στα καλαμακια για να φτιάξετε τους κύβους του κρέατος.
Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μια σχάρα για το ψήσιμο σουβλακιών, όσο λιγότερο χάος τόσο το καλύτερο. Απλώς τοποθετώντας τις πάνω σε τσέρκια μπορεί να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο στον καθαρισμό της μετά.
Δείτε ακόμη 19 έξυπνα κόλπα μαγειρικής που ξέρουν μόνο επαγγελματίες σεφ και δύσκολα μοιράζονται με όλους τους άλλους
Ένα μίξερ μπορεί να βοηθήσει στον τεμαχισμό σχεδόν κάθε είδους μαγειρεμένου κρέατος – κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό ή βοδινό. Χρησιμοποιήστε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά και μετά είναι έτοιμο να το προσθέσετε στο αγαπημένο σας πιάτο.
Ένας κοφτής πίτσας είναι ιδανικός για την γρήγορη κοπή μικρών λαχανικών όπως τα πράσινα κρεμμυδάκια καθώς και μυρωδικών. Απλώς κυλήστε το μπρος-πίσω και ψιλοκόψτε τα.
Το ξεφλούδισμα και το κόψιμο του σκόρδου κάθε φορά πριν το μαγείρεμα μπορεί να είναι χρονοβόρο. Μπορείτε να το λύσετε απλά ετοιμάζοντας μια σακούλα Ziploc γεμάτη με ψιλοκομμένο σκόρδο. Στη συνέχεια, ισιώστε το, χωρίστε το σε κομμάτια και παγώστε το. Κατά το μαγείρεμα, μπορείτε απλώς να κόψετε ένα τετράγωνο και να το προσθέσετε στη διαδικασία.
Δεν χρειάζεται να πετάξετε ένα δοχείο σάλτσας σόγιας αφού τελειώσει η σάλτσα. Αντ’ αυτού, μπορείτε να ρίξετε λίγο ελαιόλαδο σε αυτό και να το χρησιμοποιήσετε για να περιχύνετε τις σαλάτες σας.
Μερικές φορές μπορεί να συμβεί το κρέας να στεγνώσει μετά το ψήσιμο στη σχάρα. Για να μην συμβεί αυτό θα χρειαστείτε ένα απλό παγάκι. Το βάζετε πάνω από το μπιφτέκι και το αφήνετε να λιώσει. Στη συνέχεια, απλά αναποδογυρίστε το και ψήστε το ως συνήθως.
Μια απλή πατάτα μπορεί να εμποδίσει το κρέας και τα ψάρια να κολλήσουν στη σχάρα ψησίματος και να σας εξοικονομήσει χρόνο κατά το καθάρισμα. Κόψτε μια πατάτα στη μέση και απλά τρίψτε με αυτήν το πλέγμα της σχάρας. Το άμυλο πατάτας θα δημιουργήσει ένα φράγμα που θα σας βοηθήσει να μαγειρέψετε λεπτά τρόφιμα όπως ο σολομός.
Θα χρειαστείτε μόνο ένα μπολ, λίγο ζεστό νερό και ένα κεφάλι σκόρδου. Ρίξτε νερό στο μπολ, βάλτε το σκόρδο και αφήστε το για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, είναι έτοιμο να ξεφλουδιστεί – η φλούδα του θα πρέπει να γλιστρήσει αμέσως.
Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης των αβοκάντο θάβοντάς τα σε αλεύρι. Θα προωθήσει τις εκπομπές αιθυλενίου στο αβοκάντο και θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Μετά θα έχετε ένα τέλεια ώριμο και νόστιμο αβοκάντο.
Δείτε επίσης 15 κόλπα μαγειρικής που θα σας Λύσουν τα χέρια
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα