in , , , ,

8 Έξυπνα Σπιτικά Κόλπα που θα κάνουν παιχνιδάκι την κάθε μέρα σας!

σπιτικά κόλπα,χρήσιμα,συμβουλές για το σπίτι
σπιτικά κόλπα,χρήσιμα,συμβουλές για το σπίτι

Υπάρχουν, ορισμένα σπιτικά κόλπα που μπορούν να μας βοηθήσουν να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον χρόνο μας με πιο αποτελεσματικό τρόπο. 13 Μοναδικά Σπιτικά Κόλπα που Μπορούν να Κάνουν τη Ζωή σας πιο Εύκολη και θα σας κάνουν να αναφωνήσετε ΟΥΑΟΥ!

Φρεσκάρετε τον κάδο απορριμμάτων μπάνιου

Τοποθετήστε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ εμποτισμένο με αιθέριο έλαιο κάτω από τη σακούλα απορριμμάτων του κάδου μπάνιου. Μπορείτε ακόμη να ρίξετε ένα βαμβάκι με μερικές σταγόνες έλαιο μέσα στα σκουπίδια. Το αιθέριο έλαιο δέντρο τσαγιού, για παράδειγμα, κάνει περισσότερα από το να μυρίζει καλά – καταπολεμά επίσης τα βακτήρια.

Τρίψτε αφρό ξυρίσματος σε καθρέφτη

Για να μην θαμπώνει ο καθρέφτης από τους υδρατμούς του ντους χρησιμοποιήστε αφρό ξυρίσματος. Απλώς ταμπονάρετε ένα υγρό πανί με την κατάλληλη ποσότητα. Στη συνέχεια, με κυκλικές κινήσεις, σκουπίστε τον απαλά στον καθρέφτη και αφήστε τον για περίπου ένα λεπτό.

Φροντίστε να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια του καθρέφτη, χωρίς να αφήνετε ακάλυπτη γωνία. Τρίψτε απαλά τον αφρό και μην σταματήσετε μέχρι να εξαφανιστεί όλος. Στη συνέχεια, θα παρατηρήσετε ότι ο καθρέφτης δεν θα θολώνει στο επόμενο ντους σας.

Ρολό χαρτιού υγειας ως εξάρτημα ηλεκτρικής σκούπας

Οι ηλεκτρικές σκούπες εξοικονομούν χρόνο και κόπο, αλλά δεν διευκολύνουν πάντα τις οικιακές δουλειές. Ο καθαρισμος σε στενούς χώρους μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά αν δεν έχουμε τον κατάλληλο εξαρτημα. Ο καθαρισμός των συρόμενων παραθύρων και των αυλακώσεων, καθώς και του αυτοκίνητο, όπου μαζεύεται η περισσότερη σκόνη, μπορεί να είναι εξαιρετικά κοπιαστικός μερικές φορές.

Αντί να αγοράσετε ένα εξάρτημα για την ηλεκτρική σκούπα, το ρολό χαρτιού υγείας μπορεί να σας βοηθήσει. Συνδέστε το ακροφύσιο του σωλήνα της σκούπας σε άδειο ρολό χαρτιού υγείας. Μετά πιέστε τις άκρες του χαρτιού μεταξύ τους για να σχηματίσετε ένα ακούσιο που θα ταιριάζει στα σημεία περιοχές που θα καθαρίσετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ενεργοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα και καθαρίστε τη βρωμιά που έχει συσσωρευτεί στις ράγες των παραθύρων ή κάτω από το κρεβάτι. Επειδή μπορούν να λυγιστούν και να επαναχρησιμοποιηθούν, τα ρολά είναι ιδανικά για να καθαρίσετε βαθιά σε κάθε γωνιά και σχισμή.

Μια μπάλα αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο πιάτων

Τα μαχαιροπίρουνα μπορεί περιστασιακά να βγαίνουν από το πλυντήριο πιάτων βρώμικα και θαμπά. Αντί να σπαταλάτε χρόνο και χρήμα σε ένα προϊόν που είναι απίθανο να τα γυαλίσει, υπάρχει ένα απλό κολπάκι για την περίπτωση.

Απλώς τσαλακώστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο σε μια μπάλα και τοποθετήστε το στο καλάθι μαχαιροπήρουνων. Στη συνέχεια, λειτουργήστε το πλυντήριο πιάτων ως συνήθως με την κατάλληλη ταμπλέτα απορρυπαντικού.

Όταν βγάλετε τα μαχαιροπίρουνα από το πλυντήριο, θα αστράφτουν και θα είναι χωρίς γρατσουνιές. Η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματική με ζεστό νερό.

Δείτε ακόμη 10 Σπιτικά Κόλπα που θα Κάνουν την Καθημερινότητά σας πιο Εύκολη

Αποσμήστε το χαλί με μαγειρική σόδα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ένα βρώμικο χαλί δεν είναι μόνο αντιαισθητικό, αλλά βρωμάει γιατί απορροφά μυρωδιές από το υπόλοιπο σπίτι. Το να περπατάτε στο χαλί με τα παπούτσια, να πεφτουν τροφές πάνω του ή το κατοικίδιο σας να αφήνει τις τρίχες του καθιστά τον καθαρισμό του δύσκολη δουλειά. Η χρήση σκληρών χημικών ουσιών για την αφαίρεση λεκέδων και οσμών δεν έχει σημαντικά αποτελέσματα. Ωστόσο, υπάρχει ένα οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον σπιτικό κόλπο.

Αρχικά, καθαρίστε το χαλί με ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά. Οι σόλες των παπουτσιών περιέχουν βρωμιά και λασπη και η επανειλημμένη επαφή με το χαλί μπορεί να φθείρει την υφή και να ενσωματώσει τη λάσπη βαθιά στις ίνες.

Στη συνέχεια, σκορπίστε το μαγειρική σοδιά και αφήστε την για αρκετές ώρες ώστε να απορροφήσει τις οσμές. Όσο περισσότερο αφηνετε τη μαγειρική σόδα στο χαλί, τόσο καλύτερα θα την αποσμήσει.

Κρεμάστε τα καπάκια κατσαρόλας

Όταν μαγειρεύετε, η κουζίνα μπορεί γρήγορα να γίνει εντελώς χάος, με φαγητό να σκορπίζεται στην και καπάκια να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου.

Ενώ ανακατεύετε τη σάλτσα ή ελέγχετε το φαγητό, βάζετε το καπάκι της κατσαρόλας στο πλάι της εστίας, αφήνοντας έναν φρέσκο λεκέ κάθε φορά που το αφήνευε κάτω. Για να αποφευχθεί αυτό, υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο που θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη και θα σας κάνει να εύχεστε να το γνωρίζατε.

Τα χερούλια στις κατσαρόλες δεν προορίζονται μόνο για να τις κρατάτε και να τις σηκώνετε. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να κρεμάσετε καπάκια ενώ προσθέτετε υλικά ή ανακατεύετε το φαγητό. Στερεώστε το καπάκι στο πλάι της κατσαρόλας για να διευκολύνετε την τοποθέτηση και την αφαίρεση του και να μην λερώνει την κουζίνα ή τον πάγκο.

Μαγειρέψτε το μπρόκολο ανάποδα

Όποτε βράζουμε μπρόκολο, έχουμε συνηθίσει να βυθίζουμε όλο το κοτσάνι στο νερό. Αντιστρέψτε τη διαδικασία, βάζοντας το κεφάλι του μπρόκολου σε βραστό νερό, ανάποδα, με το κοτσάνι να προεξέχει. Στη συνέχεια, όταν είναι έτοιμο, μπορείτε εύκολα να ψιλοκόψετε τα μαγειρεμένα μπουκετάκια.

Κόψτε ντοματίνια σε φέτες

© VadimVasenin / Depositphotos.com

Πάρτε 2 πλαστικά καπάκια και τοποθετήστε τα ντοματινια ανάμεσά τους. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε ανάμεσα στα καπάκια από τη μια πλευρά στην άλλη, πιέζοντας ελαφρά το καπάκι προς τα κάτω με το άλλο χέρι. Όταν βγάλετε το καπάκι, τα ντοματίνια θα είναι κομμένα στη μέση, εξοικονομώντας σας πολύ χρόνο.

Δείτε επίσης 9 Σπιτικά Κόλπα που θα Απλοποιήσουν τη Ζωή σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.3 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Βασίλισσα Ελισάβετ,βασιλικό μυστικό,περίεργα,Lifestyle

Γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ Κουβαλάει Πάντα την Τσάντα της

καθαρισμός λευκών πάνινων παπουτσιών,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Καθαρισετε Κόκκινο Κρασί σε Λευκά Πάνινα Παπούτσια