in , , , ,

13 Λάθη Αποθήκευσης που Καταστρέφουν τα Πράγματά σας

λάθη αποθήκευσης,οργάνωση,χρήσιμα,συμβουλές αποθήκευσης
13 Λάθη Αποθήκευσης που Καταστρέφουν τα Πράγματά σας

Πολλοί αποθηκεύουν πράγματα με βάση την άνεσή τους: αν κάτι είναι βολικά τοποθετημένο στην κουζίνα και όχι στο ντουλάπι, τότε ανήκει εκεί. Συχνά αποθηκεύουμε λανθασμένα τα πράγματά μας με αποτέλεσμα να τα καταστρέφουμε εν άγνοια μας. 20 ιδέες για να αυξήσετε το χώρο αποθήκευσης σε μικρές κρεβατοκάμαρες

Άρωμα στο μπάνιο

adme

Τα αρώματα δεν ανέχονται ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας και φωτός. Δεν πρέπει να τα αφήνετε στο μπάνιο καθώς επηρεάζει αρνητικά το άρωμα. Ένα ψυγείο με σταθερή, όχι πολύ χαμηλή θερμοκρασία, για παράδειγμα, στην πόρτα, είναι κατάλληλο για την αποθήκευση του αρώματος.

Παρεμπιπτόντως, ένα άλλο μειονέκτημα της αποθήκευσης αρώματος στο μπάνιο: λόγω της υγρασίας, το συμπύκνωμα συσσωρεύεται στο γυαλί, το μπουκάλι γίνεται ολισθηρό και μπορεί εύκολα να γλιστρήσει από τα χέρια σας και να σπάσει.

Οδοντόβουρτσα κοντά στο νεροχύτη

adme

Οι περισσότεροι κρατούν την οδοντόβουρτσά τους κοντά στο νεροχύτη, αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα από τα χειρότερα μέρη για να την αποθηκεύσετε. Λόγω της υψηλής υγρασίας, τα βακτήρια που παραμένουν στις τρίχες αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται γρήγορα. Ξεπλύνετε και στεγνώστε καλά την καλά μετά από κάθε χρήση και κρατήστε την μακριά από νιπτήρες και τουαλέτες,.

Πινέλα μακιγιάζ στο μπάνιο

© wtfitsvee / Reddit, © unknown author / Reddit

Σε πολλούς αρέσει να κάνουν μακιγιάζ στο μπάνιο και να αποθηκεύουν εκεί όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ. Είναι καλύτερα τα πινέλα μακιγιάζ να αποθηκεύονται σε στεγνό και δροσερό μέρος όπου δεν θα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Οι τρίχες λερώνονται γρήγορα και τα βακτήρια μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν πάνω τους, ειδικά σε υγρά και ζεστά περιβάλλοντα. Παρεμπιπτόντως, πρέπει να πλένονται τακτικά καθώς είναι εύκολο να εμφανιστεί φλεγμονή στο δέρμα και άλλα προβλήματα.

Μαχαίρια σε συρτάρι

© Andrei Sitnikov / Shutterstock, © FOTOGRIN / Shutterstock

Τα μαχαίρια που αποθηκεύονται συνεχώς σε ένα συρτάρι με άλλα αντικείμενα στομώνουν. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε βάσεις για μαχαίρια. Οι πιο αισθητικές είναι οι μαγνητικές ταινίες που είναι τοποθετημένες στον τοίχο. Επίσης, οι οριζόντιες και κάθετες βάσεις, όπου τα μαχαίρια προστατεύονται από την επαφή μεταξύ τους.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Τσάντες κρεμασμένες σε χερούλια

adme

Δεν συνιστάται να κρεμάτε την τσάντα σε χερούλια καθώς οι λάβες της μπορεί να σκιστούν και με την πάροδο του χρόνου και το σχήμα της να παραμορφωθεί, ειδικά αν υπάρχει κάτι βαρύ στη τσάντα. Είναι καλύτερα να τις αποθηκεύσετε ασε ένα ράφι σε μια ντουλάπα: έτσι θα διατηρήσουν την αρχική τους εμφάνιση περισσότερο.

Σφουγγαρίστρα στο πάτωμα του μπάνιου

adme

Λόγω της υγρασίας στο μπάνιο, η μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί στις ίνες της σφουγγαρίστρας και μια μυρωδιά υγρασίας θα εμφανιστεί στο δωμάτιο, από την οποία είναι δύσκολο να απαλλαγείτε. Φροντίστε να στεγνώσετε τη σφουγγαρίστρα – το καλύτερο από όλα στον ήλιο.

Δείτε ακόμη 18 Ιδέες Οργάνωσης Σπιτιού με Αυτοκόλλητους Γάντζους – Οικονομική λύση για το σπίτι

Πουλόβερ σε κρεμάστρες

adme

Οι κρεμάστρες είναι ακατάλληλες για πλεκτά ρούχα. Τεντώνεται γρήγορα στους ώμους και χάνουν το σχήμα τους. Το καλύτερο μέρος για πουλόβερ είναι στο ράφι. Αλλά αν θέλετε να τα κρατήσετε σε κρεμάστρα, τότε μπορείτε να κάνετε τα εξής: διπλώστε το πουλόβερ στη μέση και κρεμάστε το στην κρεμάστρα έτσι ώστε ο γάντζος να βρίσκεται ανάμεσα στο μανίκι και το κύριο μέρος του πουλόβερ και στερεώστε τα μανίκια κάτω την κάτω εγκάρσια ράβδο.

Μπαχαρικά σε ανοιχτά ράφια

© NV.WoodCraft / Pikabu, © NytaraHoTS / Reddit

Σε γυάλινα βάζα, τα πολύχρωμα μπαχαρικά φαίνονται πολύ εντυπωσιακά. Αλλά για να διατηρήσουν το άρωμα και τη γεύση τους, πρέπει να τα αποθηκεύσετε για όσο το δυνατόν περισσότερο σε δροσερό και ξηρό μέρος, προστατευμένο από το άμεσο ηλιακό φως. Είναι καλύτερα τα μπαχαρικά να είναι σε γυάλινα παρά σε πλαστικά δοχεία. Αλλά σε κάθε περίπτωση, η συσκευασία πρέπει να είναι σφραγισμένη.

Ασημικά μαχαιροπήρουνα μαζί με κανονικά

© racoondog999 / Reddit, © kontrabandistka / Pikabu

Τα ασημικά μαχαιροπήρουνα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Για να διατηρήσετε τη λάμψη τους, δεν πρέπει να τα αποθηκεύετε με τα υπόλοιπα κανονικά μαχαιροπήρουνα – μόνο σε ξεχωριστό κουτί. Επίσης, πρέπει να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους συσκευών ώστε να μην γρατσουνίζονται.

Έγγραφα σε κανονικό φάκελο

© 22FlyingTurtles / Reddit

Τα σημαντικά χαρτιά αποθηκεύονται καλύτερα σε ξηρό και δροσερό μέρος για να αποφευχθεί η ζημιά στις σελίδες. Ένα πλαστικό δοχείο με καπάκι είναι ιδανικό για αυτό. Είναι επίσης σημαντικό οι φάκελοι να είναι πάντα ταξινομημένοι και διαθέσιμοι σε περίπτωση απρόβλεπτης κατάστασης. Δεν θα είναι περιττό να τα προστατεύσετε από το νερό και τη φωτιά. Για αυτό, υπάρχουν ειδικοί φάκελοι που αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες.

Φωτογραφίες σε κουτί παπουτσιών

© nastya545 / Pikabu

Πολλοί δεν ξέρουν πού να βάλουν χιλιάδες παλιές φωτογραφίες και τις αποθηκεύσουν χύμα σε κουτιά παπουτσιών. Αλλά τα κουτιά επιτρέπουν τη διέλευση υγρασίας, γι’ αυτό οι φωτογραφίες μπορεί να αλλοιωθούν, να κιτρινίσουν ή να ξεθωριάσουν.

Ένας ερμητικά κλειστός αποθηκευτικός χώρος όπως ένα πλαστικό δοχείο με καπάκι και η τοποθέτηση του μακριά από πηγές θερμότητας και φωτός θα σώσουν τις φωτογραφίες σας.

Ρούχα σε ανοιχτές κρεμάστρες και ράφια

© chron1cally_ch1ll / Reddt

Προκειμένου μια τέτοια λύση να φαίνεται κομψή δεν πρέπει να ξεχνάτε να διατηρείτε τέλεια τάξη, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν όλοι. Επίσης, τα ρούχα που αποθηκεύονται με αυτόν τον τρόπο γίνονται μαγνήτης για τη σκόνη, τις τρίχες και τη βρωμιά.

© Rosamar / Shutterstock

Για εποχιακά ρούχα και πράγματα που φοράτε σπάνια, θα χρειαστεί να αγοράσετε πλαστικά καλύμματα, γιατί στους ώμους η σκόνη τρώει κυριολεκτικά το ύφασμα.

Πετσέτες στο μπάνιο

© Storano / Reddit, © AsHighAsMyHopes / Reddit

Δεδομένου ότι η μούχλα εμφανίζεται συχνά στο μπάνιο, είναι κακή ιδέα να αποθηκεύετε πετσέτες ή μπουρνούζια σε αυτό. Οι υδρατμοί θα διατηρήσουν την υγρασία που είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια. Επομένως, προσπαθήστε να τα αποθηκεύσετε σε ένα ράφι ντουλάπας σε άλλο δωμάτιο.

Είναι επίσης καλύτερο να στεγνώνετε τις χρησιμοποιημένες πετσέτες στο δωμάτιο αντί να τις αφήνετε κρεμασμένες στο μπάνιο.

Δείτε επίσης 7 Κόλπα Οργάνωσης Ντουλάπας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.4 / 5. Αξιολογήσεις: 7

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

λάθη επιλογής ρούχων,συμβουλές για ρούχα,ρούχα,μόδα,συμβουλές μόδας

8 Λάθη Επιλογής Ρούχων σε Έντονα Χρώματα που Κάνουν Ακόμη και Κυρίες με Εξαιρετικό Στυλ

διακόσμηση υπνοδωματίου με φυτά,ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίου,διακόσμηση υπνοδωματίου,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης

Φυτά Εσωτερικού Χώρου: 18 Φανταστικές Ιδέες Διακόσμησης Υπνοδωματίου