in , , ,

10 Φυτά που Πρέπει να Αποφύγετε αν τα Δείτε σε μια Βόλτα

επικίνδυνα φυτά,δηλητηριώδη φυτά,συμβουλές για φυτά,χρήσιμα
επικίνδυνα φυτά,δηλητηριώδη φυτά,συμβουλές για φυτά,χρήσιμα

Στη φύση, υπάρχουν πολλά φυτά με ορεκτικά μούρα ή λουλούδια που απλά θέλετε να τα μαζέψετε και να τα βάλετε σε ένα βάζο στο σπίτι. Μερικά λουλούδια δεν αξίζει να τα μαζέψετε, ενώ άλλα είναι επικίνδυνα ακόμη και να τα προσεγγίσετε. 30 Δηλητηριώδη Φυτά και Λουλούδια που Πρέπει να Γνωρίζετε

Δίκταμνος

© Stefan.lefnaer / Wikimedia Commons

Ο δίκταμνος (που αποκαλείται δημοφιλής “φλεγόμενος θάμνος”) βρίσκεται σε πολλά μέρη του πλανήτη. Είναι εύκολα αναγνωρίσιμο από τα λευκά ή ροζ φλεβώδη πέταλα και τα γυαλιστερά φύλλα του. Αυτά τα φύλλα είναι επικίνδυνα.

Μετά την επαφή με αυτά και την έκθεση στο ηλιακό φως, μπορεί να εμφανιστεί ερεθισμός στο δέρμα. Το φυτό καλύπτεται με έλαια, τα οποία προκαλούν μια τέτοια αντίδραση. Και αν φέρετε κοντά ένα σπίρτο ή έναν αναπτήρα σε ένα λουλούδι, τα λάδια θα ανάψουν.

Αγριοσέλινο

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αυτό το φυτο αναπτύσσεται σε ηλιόλουστες περιοχές. Έχει χοντρούς μίσχους και μικρά κίτρινα λουλούδια που μεγαλώνουν κοντά και μοιάζουν με ομπρέλες άνηθου.

Μείνετε μακριά του. Εάν ο χυμός του πέσει στο δέρμα και στη συνέχεια εκτεθεί στο ηλιακό φως, θα εμφανιστούν εγκαύματα. Τα ίχνη αυτών των τραυματισμών μπορεί να επιμείνουν για μήνες ή και χρόνια.

Γυψοφίλη

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αν αγοράζετε ανθοδέσμες σε ανθοπωλεία, πιθανότατα είδατε αυτά τα φυτά με μικρά λευκά λουλούδια μαζεμένα σε τσαμπιά. Συχνά προστίθενται στα μπουκέτα. Συνήθως δεν είναι επικίνδυνα, αλλά μετά την ξήρανση, είναι καλύτερα να μην τα αγγίζετε με τα χέρια σας: μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στα μάτια και το δέρμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Λυκόμουρο

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα λυκόμουρα ονομάζονται ευρέως πολλά φυτά, τα οποία μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους στην εμφάνιση. Ένα πράγμα τα ενώνει: η δηλητηρίαση.

Ανάμεσά τους, για παράδειγμα, το κοινό λυκόμουρο (στη φωτογραφία στα αριστερά). Είναι αναγνωρίσιμο λόγω των λουλουδιών με 4 πέταλα ροζ χρώματος και έντονα κόκκινα μούρα. Δεν μπορείτε να τα φάτε καθώς είναι δηλητηριώδη.

Ο Πάρις ο τετράφυλλος (φωτογραφία δεξιά) έχει λεπτά, πράσινα πέταλα και τα μούρα είναι σκούρα και μοιάζουν με βατόμουρα όμως είναι επικίνδυνα. Η χρήση των καρπών του μπορεί να προκαλέσει εμετό, διάρροια, πονοκέφαλο και δηλητηρίαση.

Στίφνος

© AnRo0002 / Wikimedia Commons

Ο στίφνος μπορεί να αναγνωριστεί από τα λευκά λουλούδια του που μοιάζουν με αστέρια. Τα μούρα του είναι στην αρχή πράσινα και μαυρίζουν καθώς ωριμάζουν. Είναι εύκολο να τα βρείτε κατά τη διάρκεια μιας βόλτας: φυτρώνει σε δάση, και σε χωράφια και στις άκρες των δρόμων.

Τα ώριμα μούρα είναι αβλαβή, αλλά τα άγουρα φρούτα και τα φύλλα είναι δηλητηριώδη. Μόλις καταποθούν, μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο στομάχι και έμετο. Αλλά στα ώριμα μούρα δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση.

Δείτε ακόμη Δηλητηριώδη φυτά εσωτερικού χώρου: 8 Κοινά Φυτά που Καλύτερα να Αποφύγετε στο Σπίτι

Κώνειο

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αυτό είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα φυτά. Δηλητηριώδεις ουσίες περιέχονται στους σπόρους, τα άνθη, τα φύλλα και τους καρπούς του. Η κατανάλωση μικρής ποσότητας οποιουδήποτε από τα μέρη του κώνειου μπορεί να είναι θανατηφόρα. Και το άγγιγμα του λουλουδιού προκαλεί εξάνθημα σε ορισμένα άτομα με υπερευαισθησία. Μπορείτε ξεχωρίσετε το κώνειο από τη δυσάρεστη οσμή των φύλλων, εάν τα σπάσετε.

Τσάι Λαμπραντόρ

© Depositphotos.com

Βρίσκεται κοντά σε βάλτους και δάση. Έχει όμορφα λευκά λουλούδια σε τσαμπιά και μικρά εναλλασσόμενα φύλλα που μοιάζουν λίγο με δεντρολίβανο. Με το δεντρολίβανο, σχετίζεται όχι μόνο από την εμφάνισή του, αλλά και από την έντονη μυρωδιά του.

Το άρωμα του προέρχεται από τα αιθέρια έλαια του. Μην παρασυρθείτε και εισπνέετε τη μυρωδιά του για πολλή ώρα: επηρεάζει το νευρικό σύστημα, μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και προκαλέσει επιθετική συμπεριφορά σε μερικούς ανθρώπους.

Αμβροσία

© Depositphotos.com

Οι μίσχοι αυτού του φυτού καλύπτονται με μικρά λουλούδια και ανάλογα με το φύλο τους, είναι κιτρινωπό ή ανοιχτό πράσινο. Το άγγιγμα του λουλουδιού μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, αλλά η αμβροσία είναι πιο γνωστή ως κοινό αλλεργιογόνο. Προκαλεί καταρροή και μυρμήγκιασμα στα μάτια σε 1 στα 5 άτομα.

Εάν έχετε βρεθεί κοντά σε αυτό το φυτό, φροντίστε να πλύνετε τα χέρια σας και να καθαρίσετε τα ρούχα σας μετά την επιστροφή στο σπίτι, καθώς τα μικρά λουλούδια κολλάνε στο δέρμα και το ύφασμα.

Λευκός ελλέβορος

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ο λευκός ελλέβορος (στη φωτογραφία δεξιά) αναπτύσσεται σε λιβάδια και λόφους. Έχει μικρά κρεμ άνθη που καλύπτουν το στέλεχος με τρόπο που θυμίζει καλαμπόκι. Λόγω της εξωτερικής ομοιότητας, μερικές φορές συγχέεται με το άγριο σκόρδο (φωτογραφία στα αριστερά). Απλώς το τελευταίο είναι βρώσιμο και ο ελλέβορος είναι δηλητηριώδες.

Για να μην κάνετε λάθος, δώσετε προσοχή στην εμφάνιση των φυτών. Τα λουλούδια του άγριου σκόρδου είναι διατεταγμένα με τη μορφή ομπρέλας και έχουν μυρωδιά σκόρδου.

Κρίνος της κοιλάδας

© Depositphotos.com

Τα κρίνα της κοιλάδας είναι εύκολα αναγνωρίσιμα λόγω της εμφάνισής τους: οι μίσχοι τους είναι συνήθως τυλιγμένοι σε 1 ή 2 μεγάλα φύλλα, πάνω τους φυτρώνουν περίπου 5 έως 15 μικρά λευκά λουλούδια, που μοιάζουν σε σχήμα καμπάνας.

Η επαφή με τα φύλλα προκαλεί δερματίτιδα η οποία εκδηλώνεται με ερυθρότητα και εξάνθημα. Όταν μέρη του φυτού εισέρχονται στο σώμα, εμφανίζεται πονοκέφαλος και ναυτία. Επομένως, είναι καλύτερα να μην τα αγγίζετε με τα χέρια σας και να μην αφήνετε τα κατοικίδιά σας να τα φάνε ενώ περπατάτε.

Δείτε επίσης Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια; 15 Φυτά που Διώχνουν τα Κουνούπια και τα Έντομα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 48

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ξυδι ως αφαιρετικό χρώματος,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Ξυδι ως Αφαιρετικό Ξεραμένου Χρώματος

μικροπράσινα,διατροφή με μικροπράσινα,οφέλη μικροπράσινων,καλλιέργεια μικροπράσινων,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας

Τα Μικροπράσινα είναι 40 Φορές πιο Χρήσιμα από τα Ωριμα Λαχανικά και Μπορείτε να τα Καλλιεργήσετε Σπίτι σας