in , , ,

Καλοκαιρινές Κατασκευές: Έργα Τέχνης με Ηλιοτυπία

ηλιοτυπία,DIY έργα τέχνης με ηλιοτυπία,DIY έργα τέχνης,DIY κατασκευές
DIY Καλοκαιρινά Έργα Τέχνης με Ηλιοτυπία

Καλοκαιρινές Κατασκευές: Διασκεδάστε στον ήλιο και κάντε υπέροχα έργα τέχνης. Οι ηλιοτυπίες, γνωστές και ως κυανοτυπίες, γίνονται χρησιμοποιώντας χαρτί ευαίσθητο στο φως που δημιουργεί όμορφες μπλε εικόνες όταν εκτίθεται στον ήλιο. Είναι μια τόσο απλή διαδικασία που ακόμη και τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν. Ειλικρινά, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπο για να περάσετε μια ηλιόλουστη μέρα από το να πειραματιστείτε με αντικείμενα της φύσης για να κάνετε μερικά εύκολα DIY καλοκαιρινά έργα τέχνης. DIY Έργα Τέχνης με Βότσαλα

Θα χρειαστείτε
Χαρτί ευαίσθητο στο φως (ονομάζεται επίσης κυανοτυπικό χαρτί)
Ακρυλικό ή γυάλινο φύλλο (από κορνίζα)
Δίσκος ή ταψί λαμαρίνα
Σπάγκο και μανταλάκια (προαιρετικά)

Μαζέψτε μια ποικιλία αντικειμένων για ως θέμα για τις ηλιοτυπίες. Φύλλα, λουλούδια και άλλα κομμάτια της φύσης προσδίδουν βοτανική ομορφιά στην τέχνη σας, αλλά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε με ένα ενδιαφέρον σχήμα, από κοχύλια και φτερά, έως νομίσματα ή κλειδιά. Ο πειραματισμός είναι μέρος της διασκέδασης!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν επιλέξετε φύλλα και λουλούδια και προτιμάτε πιο ευκρινείς ηλιοτυπίες, μπορείτε να τα πρεσάρετε με βαριά βιβλία για μια νύχτα ώστε να ισιώσουν.

Δουλέψτε σε ένα δωμάτιο με λίγο ή καθόλου φως, τοποθετήστε το χαρτί σε ένα δίσκο με την μπλε πλευρά του προς τα πάνω. Τοποθετήστε τα αντικείμενα πάνω από το χαρτί και τοποθετήστε το ακρυλικό ή γυάλινο φύλλο από πάνω για να τα συγκρατήσετε στη θέση τους.

Προσεκτικά αλλά γρήγορα μεταφέρετε το δίσκο σε ένα ηλιόλουστο σημείο, είτε έξω είτε κοντά σε ένα πολύ φωτεινό παράθυρο και αφήστε το χαρτί στο ηλιακό φως από ένα έως πέντε λεπτά, έως ότου γίνει κυρίως λευκό. Όσο περισσότερο αφήνετε το χαρτί εκτεθειμένο στο φως, τόσο πιο σκούρα μπλε θα γίνει η ηλιοτυπία σας (απλώς μην υπερεκθέτετε το χαρτί). Εάν εργάζεστε σε εσωτερικό χώρο όπου δεν υπάρχει αερας, μπορείτε να αφαιρέσετε το προστατευτικό φύλλο κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο ήλιο για να έχετε ένα σκούρο μπλε λουλακί.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη DIY Έργα Τέχνης με Γάλα και Κιμωλία

Αφαιρέστε το φύλλο μαζί με τα αντικείμενα και είτε ρίξτε νερό απευθείας πάνω στην ηλιοτυπία ή βυθίστε την σε ένα νεροχύτη γεμάτο νερό. Ξεπλύνετε για περίπου ένα λεπτό. Αυτό είναι γνωστό στον κόσμο της φωτογραφίας ως «στερέωση», το οποίο σταματά τις χημικές ουσίες στο χαρτί να αντιδρούν στο φως του ήλιου.

Απλώστε τις ηλιοτυπίες σε χάρτινη πετσέτα για να στεγνώσουν ή κρεμάστε τις με μανταλάκια.

Μόλις στεγνώσουν οι ηλιοτυπίες σας, είστε έτοιμοι να τις παρουσιάσετε όπως θέλετε. Δοκιμάστε μια καλλιτεχνική εμφάνιση κρεμώντας τις με ταινία washi, κορνιζάρετε τις για μια πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση ή ακόμα και κολλήστε τις σε χαρτόνι για να φτιάξετε όμορφα χαρτιά αλληλογραφίας!

πηγή φωτό

Δείτε επίσης DIY Πίνακες από Χαρτί – Μικρά έργα τέχνης!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ελληνικά Zara: Ο θρίαμβος των καταστημάτων ρούχων που ξεκίνησαν στην Ελλάδα της κρίσης και κατέκτησαν το κόσμο

Ελληνικά Zara: Ο θρίαμβος των καταστημάτων ρούχων που ξεκίνησαν στην Ελλάδα της κρίσης και κατέκτησαν το κόσμο

6 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε πριν Κάνετε Τρύπημα

6 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε πριν Κάνετε Τρύπημα