in , , ,

25 Ιδέες για Διακοσμητικές Ροζέτες Οροφής

διακοσμητικές ροζέτες οροφής,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης
διακοσμητικές ροζέτες οροφής,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης

Μια ροζέτα οροφής είναι μια διακοσμητική λεπτομέρεια που έχει γενικά στρογγυλό σχήμα και σκοπός της είναι να προσθέσει οπτικό ενδιαφέρον και να τραβήξει την προσοχή σε ένα κρεμαστό φωτιστικό, όπως ένας πολυέλαιος. Άρχισε να εμφανίζεται για πρώτη φορά στις αρχές του 19ου αιώνα, κυρίως σε πλουσιότερα σπίτια βικτοριανού στιλ, όπου χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλους ή σημαντικούς χώρους συγκέντρωσης, όπως ένα επίσημο σαλόνι ή τραπεζαρία. Εάν σκέφτεστε να προσθέσετε μια ροζέτα οροφής στο σπίτι σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για το ποιος τύπος θα ταιριάζει καλύτερα στον χώρο σας. 25 Απίστευτες Ιδέες για Ταπετσαρίες Οροφής

25 Ιδέες για Διακοσμητικές Ροζέτες Οροφής

Η εμφάνιση και τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονταν διέφεραν πολύ. Μερικές ήταν απλοί στρογγυλοί δίσκοι, ενώ άλλες ήταν εξαιρετικά λεπτομερείς με περίτεχνα σκαλίσματα εμπνευσμένα από μοτίβα λουλουδιών και φύλλων ή κλασικά ιταλικά και ελληνικά σχέδια. Όσο πιο πλούσιοι οι ιδιοκτήτες τόσο πιο πολυτελή τα σχέδια των ροζέτων. Όσο για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους ήταν παπιέ-μασέ, γύψος, γύψος του Παρισιού και ξύλο.

Σκεφτείτε το στυλ

Σκεφτείτε το στυλ και την αρχιτεκτονική του σπιτιού σας, τα έπιπλα και τη διακόσμηση που έχετε και το φωτιστικό που θα χρησιμοποιήσετε με τη ροζέτα. Εάν ζείτε σε ένα πιο παραδοσιακό σπίτι που έχει ακόμα και ιστορικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, μια περίτεχνη ροζέτα δεν θα φαίνεται παράταιρη ούτε θα έρχεται σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο στο δωμάτιο. Και, από την άλλη πλευρά, εάν ζείτε σε ένα πιο σύγχρονο σπίτι και δεν πρόκειται να κρεμάσετε έναν μεγάλο κρυστάλλινο πολυέλαιο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα πιο απλό σχέδιο ροζέτας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι εντελώς απλό, απλώς να έχει λιγότερες λεπτομέρειες και καθαρότερες γραμμές από μια παραδοσιακή ροζέτα.

Δείτε ακόμη 7 Έξυπνα Διακοσμητικά Κόλπα για να Φαίνεται το Ταβάνι Ψηλότερο

Σκεφτείτε το μέγεθος

Για το μέγεθος της ροζέτας οροφής λάβετε υπόψη όχι μόνο το μέγεθος του δωματίου στο οποίο θα μπει αλλά και το φωτιστικό με το οποίο θα χρησιμοποιηθεί. Με απλά λόγια, όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του δωματίου και το ύψος της οροφής, τόσο μεγαλύτερο είναι το φωτιστικό που χρειάζεστε, και επομένως, τόσο μεγαλύτερη μπορεί να είναι η ροζέτα οροφής.

Για να προσδιορίσετε την ιδανική διάμετρο της ροζέτας για τον χώρο σας, θα χρειαστείτε ορισμένες διαστάσεις. Πρώτα, μετρήστε το μήκος και το πλάτος του δωματίου και πολλαπλασιάστε αυτούς τους αριθμούς. Αυτό θα δώσει τα τετραγωνικά μέτρα. Μόλις έχετε αυτόν τον αριθμό, διαιρέστε τον με το 7. Αυτός ο αριθμός είναι η διάμετρος της ροζέτας οροφής που χρειάζεστε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αυτός είναι ένας καλός εμπειρικός κανόνας, αλλά εκτός από το μέγεθος του δωματίου, φροντίστε να μετρήσετε και το φωτιστικό σας. Πρέπει η διάμετρος της ροζέτας να εχει περίπου το ίδιο μέγεθος με τη διάμετρο του φωτιστικού. Εάν έχετε ένα ιδιαίτερα μεγάλο δωμάτιο που έχει εξαιρετικά ψηλή οροφή, μια άλλη επιλογή είναι να τοποθετήσετε δύο διαφορετικά μεγέθη ροζέτας οροφής μαζί για να προσθέσετε ακόμη μεγαλύτερη διάσταση.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 3 Καταπληκτικοί Τρόποι για να Δημιουργήσετε ένα Μοναδικό Ταβάνι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

18 γεγονότα που είναι άξια Απορίας Που Είχατε Από Μικρά Παιδιά Αλλά Κανείς Δεν Ξέρει Να Σας Απαντήσει Ακόμα Και Σήμερα

18 γεγονότα που είναι άξια Απορίας Που Είχατε Από Μικρά Παιδιά Αλλά Κανείς Δεν Ξέρει Να Σας Απαντήσει Ακόμα Και Σήμερα

Πως είναι η ζωή σε ένα σπίτι 19 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο της Αθήνας. Τα έχει όλα

Πως είναι η ζωή σε ένα σπίτι 19 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο της Αθήνας. Τα έχει όλα