in , , , ,

12 Συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε για να Χρησιμοποιείτε Οικιακά Καθαριστικά με Ασφάλεια

συμβουλές για οικιακά καθαριστικά,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα
12 Συμβουλές για να Χρησιμοποιείτε Οικιακά Καθαριστικά με Ασφάλεια

Οικιακά Καθαριστικά με Ασφάλεια: Εάν αγοράζετε ένα συγκεκριμένο καθαριστικό για κάθε επιφάνεια του σπιτιού, αργά ή γρήγορα, ο αριθμός τους θα είναι αμέτρητος. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι πολλά καθαριστικά σπιτιού μπορούν πραγματικά να καθαρίσουν πολλές διαφορετικές επιφάνειες.

Αλλά η χρήση μόνο 1 ή 2 τύπων καθαριστικών για όλες τις επιφάνειες είναι επίσης κακή ιδέα γιατί μπορεί να καταστρέψετε τα πράγματά σας με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχουν μερικές συμβουλές για να χρησιμοποιείτε οικιακά καθαριστικά με ασφάλεια και για συγκεκριμένες επιφάνειες. ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΠΙΤΙΟΥ: 8 Απλά Σπιτικά Καθαριστικά Δαπέδου

Οικιακά Καθαριστικά με Ασφάλεια

Το υγρό πιάτων πρέπει να αραιωθεί.

brightside

Εάν χρησιμοποιείτε πάρα πολύ υγρό πιάτων, μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Μέρος του θα παραμείνει στην επιφάνεια των πιάτων και θα χάσουν τη λάμψη τους. Και το πιο δυσάρεστο είναι ότι το μπορεί να καταναλωθεί με το φαγητό που τρώτε.

Βάλτε λίγο νερό στο νεροχύτη και να αραιώσετε το υγρό πιάτων εκεί. Βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού σαπούνι σε 1 λίτρο ζεστό νερό.

Τα καθαριστικά που περιέχουν χλώριο δεν είναι καλά για ορισμένες επιφάνειες.

brightside

Αυτά τα καθαριστικά χρησιμοποιούνται συχνά για τα πάντα στο σπίτι, καθώς είναι καλά για την απολύμανση και τη θανάτωση διαφόρων ειδών παθογόνων μικροοργανισμών. Αλλά είναι αρκετά επιθετικά και επομένως μπορούν να καταστρέψουν ορισμένα υλικά. Μην πλένετε τα πλακάκια με καθαριστικά που περιέχουν χλώριο καθώς η επιφάνεια θα γίνει θαμπή.

Το χλώριο είναι επίσης κακό για το μέταλλο. Το ανοξείδωτο ατσάλι και ο χαλκός μπορεί ακόμη και να αντιδράσουν στο χλώριο και να δημιουργήσουν λεκέδες ή σκουριά. Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη για να απαλλαγείτε από τη σκουριά, καθώς οι λεκέδες θα γίνουν πιο δύσκολο να αφαιρεθούν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διαβάστε το περιεχόμενο του βερνικιού επίπλων πριν το χρησιμοποιήσετε σε ξύλο.

brightside

Τα υγρά γυαλιστικά διατίθενται σε 2 τύπους: καθαριστικά με βάση το λάδι και καθαριστικά γαλακτώματος που έχουν βάση το νερό. Και τα δύο είναι πολύ καλα στο να καθαριζουν τη βρωμιά. Αλλά οι τύποι με βάση το λάδι έχουν μερικά μειονεκτήματα. Πρώτον: προσελκύουν τη σκόνη. Και δεύτερον, το λάδι αλλάζει χρώμα όταν παλιώνει, γίνεται κίτρινο ή και καφέ και κάνει τα έπιπλα να φαίνονται βρώμικα.

Οι laminated επιφάνειες δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με βερνίκι. Τα γυαλιστικά που περιέχουν λάδια ή κερί μπορεί να αφήσουν λεκέδες και να καταστρέψουν το προστατευτικό στρώμα του υλικού. Εξάλλου, κάνουν το laminate κολλώδες, το οποίο προσελκύει τη βρωμιά.

Μην αγοράζετε καθαριστικά που περιέχουν χλώριο για να τα κρατάτε σε απόθεμα. Και μην τα αραιώσετε σε ζεστό νερό.

© Meadohsum / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0

Πολλά καθαριστικά παραμένουν σχεδόν ίδια με την πάροδο του χρόνου. Αυτός είναι ο λόγος που μπορείτε να αγοράσετε πολλά από αυτά. Αλλά αυτό δεν ισχύει για τη χλωρίνη και οποιαδήποτε χημική ουσία που περιέχει χλώριο. Μην κρατάτε ανοιχτό μπουκάλι για περισσότερο από 6 μήνες γιατί το υγρό χάνει τις απολυμαντικές του ιδιότητες με την πάροδο του χρόνου.

Εξάλλου, το χλώριο δεν είναι φίλος με το ζεστό νερό. Οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τις χημικές ουσίες που το καθιστούν αποτελεσματικό. Επομένως, χρησιμοποιήστε είτε κρύο είτε μόλις ζεστό νερό με αυτή τη χημική ουσία.

Το χαρτί κουζίνας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό οθονών.

brightside

Το χαρτί κουζινας είναι πολύ χρήσιμο αλλά δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για όλες τις επιφάνειες του σπιτιού. Δεν απορροφά πάντα πολύ καλά το νερό, επομένως δεν μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό για τον καθαρισμό επιτραπέζιων επιφανειών και σανίδων κοπής.

Οι ίνες χαρτιού είναι πιο τραχιές από τις μικροΐνες. Έτσι, το χαρτί κουζινας μπορεί να αφήσει γρατσουνιές στις οθόνες ή ακόμα και να καταστρέψει τους κρυστάλλους εάν πιέσετε πολύ δυνατά την οθόνη.

Τα αντιβακτηριακά μαντηλάκια μπορούν να βλάψουν το δέρμα.

© Depositphotos.com

Τα αντιβακτηριακά μαντηλάκια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλές επιφάνειες. Το υγρό στο οποίο είναι εμποτισμένο έχει κακή αντίδραση όταν χρησιμοποιείται σε ξύλο. Το φυσικό ξύλο χάνει τη λάμψη του και επειδή το υγρό χρειάζεται πολύ χρόνο για να στεγνώσει, οι επιφάνειες, τα τραπέζια και τα δάπεδα μπορεί να καταστραφούν.

Επίσης, δεν πρέπει να καθαρίζετε το δέρμα με αυτά τα μαντηλάκια. Το υγρό μπορεί να κάνει τα φυσικά έλαια δέρματος να εξατμιστούν. Ως αποτέλεσμα, η επιφάνεια στεγνώνει και μπορεί να ραγίσει.

Δείτε ακόμη 8 Ασφαλή Σπιτικά Καθαριστικά από Βότανα

Μην πλένετε τους λεκέδες από χαλιά με υγρό πιάτων.

© Depositphotos.com

Παρόλο που το υγρό πιάτων μερικές φορές βοηθά στην απομάκρυνση της βρωμιάς από το χαλί ή ακόμα και στον καθαρισμό μερικών λεκέδων, στην πραγματικότητα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Τα υπολείμματα του υγρού μερικές φορές απορροφώνται από τις ίνες και κάνουν το χαλί κολλώδες. Μετά από αυτό, περισσότερη βρωμιά και σκόνη μαζεύεται στο σημείο. Θα πρέπει να καθαρίζετε το χαλί πιο συχνά.

Το υγρό πιάτων επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για μπρίκι espresso καθώς αφαιρεί τη λεπτή λιπαρή στρώση μέσα σε αυτού. Και πολλοί λάτρεις του καφέ πιστεύουν ότι είναι αυτό το λάδι που κάνει τον καφέ να έχει ωραία γεύση.

Τα καθαριστικά γενικής χρήσης δεν είναι καλά για ευαίσθητες επιφάνειες.

© Depositphotos.com

Τα καθαριστικά γενικής χρήσης μπορεί να καταστρέψουν την εμφάνιση ορισμένων επιφανειών. Αν τα χρησιμοποιήσετε όταν πλένετε το πάτωμα ή τα ξύλινα έπιπλα, το υγρό θα απορροφηθεί από το υλικό και το χρώμα θα αλλάξει.

Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με το μάρμαρο και τον χαλκό. Είναι καλύτερα να δοκιμάσετε μια νέα χημική ουσία σε μια μικρή περιοχή για να δείτε αν λερώνει.

Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά με άρωμα.

© Shwangtianyuan / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Πολλά καθαριστικά περιέχουν αρώματα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό είναι καλό γιατί ο χώρος θα μυρίζει όμορφα. Αλλά ορισμένοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν φθαλικές ενώσεις για να προσθέσουν μυρωδιά στα προϊόντα τους. Οι ειδικοί λένε ότι αυτές οι χημικές ουσίες είναι επικίνδυνες για την υγεία σας.

Τα απορρυπαντικά ρούχων με ένζυμα δεν είναι καλά για μαλλί ή μετάξι.

© Depositphotos.com

Ένα κανονικό απορρυπαντικό που περιέχει ένζυμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ευαίσθητα υφάσματα. Τα ένζυμα που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα απορρυπαντικά υποτίθεται ότι αφαιρούν λεκέδες από πρωτεΐνες και λίπος, αλλά οι ίδιες οι χημικές ουσίες δεν βλέπουν διαφορά στις πρωτεΐνες από τη βρωμιά έναντι των πρωτεϊνών από ίνες υλικού, επομένως αυτά τα απορρυπαντικά μπορούν να καταστρέψουν την υφή του μεταξιού και του μαλλιού.

Μην πλένετε ξύλινα αντικείμενα με καθαριστικό τζαμιών.

brightside

Το καθαριστικό τζαμιού είναι ιδανικό για πολλές άλλες επιφάνειες, αλλά όχι για ξύλο. Οι χημικές ουσίες σε αυτό το καθαριστικό μπορεί να καταστρέψουν το βερνίκι και το ανώτερο στρώμα του βερνικιού. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από λευκό ξύδι και λάδι για να απαλλαγείτε από λεκέδες και να γυαλίσουν οι ξύλινες επιφάνειες.

Παρόλο που αυτά τα καθαριστικά είναι εξαιρετικά στην αφαίρεση λιπαρών δακτυλικών αποτυπωμάτων, μην τα χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό οθονών. Οι ενεργές χημικές ουσίες μπορούν να κάνουν τρομερή ζημιά.

Το «περισσότερο» δεν σημαίνει πάντα «καλύτερο».

brightside

Εάν χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού, μπορεί να επιτύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Το υπερβολικό υγρό θα παραμείνει στην επιφάνεια και θα την κάνει πιο κολλώδη. Όχι μόνο θα προσελκύσει τη σκόνη και τη βρωμιά, αλλά μπορεί ακόμη και να γίνει ένα εξαιρετικό περιβάλλον για τα μικρόβια.

Είναι σημαντικό όχι μόνο να επιλέγετε το σωστό απορρυπαντικό, αλλά και να το χρησιμοποιείτε με τον τρόπο που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί. Αφήστε το απορρυπαντικό στον λεκέ για 10-15 λεπτά και μετά ξεκινήστε να το πλένετε. Θα έχετε καταβάλει λιγότερη προσπάθεια για να απαλλαγείτε από έναν λεκέ.

Δείτε επίσης 5 Απλά και γρήγορα Φυσικά Καθαριστικά Κουζίνας ακόμα και για τους πιο σκληρούς λεκέδες!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY κατασκευές με ναυτικό σχοινί,DIY διακοσμητικά με ναυτικό σχοινί,διακόσμηση με ναυτικό σχοινί,διακόσμηση σπιτιού

19 Εύκολες DIY Κατασκευές με Ναυτικό Σχοινί

καθαρισμός σπάτουλων σιλικόνης,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Σπάτουλες Σιλικόνης