in , ,

10 Σπιτικές Θεραπείες που Μπορούν να Κάνουν Θαύματα στα Νύχια σας

σπιτικές θεραπείες νυχιών,φροντίδα νυχιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
10 Σπιτικές Θεραπείες που Μπορούν να Κάνουν Θαύματα στα Νύχια σας

Τα ανθρώπινα νύχια είναι τόσο δυνατά όσο οι οπλές ενός αλόγου, σύμφωνα με έρευνα. Αλλά και πάλι, συνεχίζουν να σπάνε! Το ράγισμα των νυχιών είναι ένα αρκετά κοινό πρόβλημα και μπορεί να προκληθεί από ξηρότητα, υπερβολική υγρασία, υπερβολική χρήση βερνικιού νυχιών και ούτω καθεξής. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές απλές σπιτικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τα νύχια που επιθυμείτε χωρίς να ξοδευτείτε. Νύχια Άνοιξη 2022: Το μπλε Μανικιούρ είναι το κορυφαίο χρώμα που θα σας εντυπωσιάσει

Εφαρμόστε αγγούρι.

© shutterstock.com, © Pixabay.com

Εάν έχετε εύθραυστα νύχια, μπορείτε να απαλλαγείτε από το πρόβλημα εφαρμόζοντας αγγούρι. Δεν είναι μόνο πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β3 και C, αλλά περιέχει επίσης ασβέστιο και σίδηρο. Απλώς βυθίστε τα νύχια σας σε εκχύλισμα χυμού αγγουριού για 5 λεπτά.

Χρησιμοποιήστε Vicks VapoRub.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Αν και αυτή η αλοιφή είναι γνωστή για τη θεραπεία του βήχα και του κρυολογήματος, μπορεί επίσης να κάνει θαύματα όταν πρόκειται για μύκητες των νυχιών. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Board of Family Medicine ισχυρίζεται ότι η χρήση του μπορεί να θεραπεύσει τα εύθραυστα νύχια και να καταπολεμήσει τους μύκητες. Μπορείτε να το εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή μία φορά την ημέρα.

Τρίψτε πάνω τους έλαιο τεϊόδεντρου.

© depositphotos.com, © Pixabay.com

Γνωστό για τις εκπληκτικές αντιμυκητιακές του ιδιότητες, το έλαιο τεϊόδεντρου βοηθά επίσης στη διατήρηση της υγείας των νυχιών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με μύκητες στα νύχια απλώνοντάς το με μπατονέτες.

Τρίψτε τα νύχια χυμό λεμονιού και μαγειρική σόδα.

© Ienjoylongwalks / Reddit, © depositphotos.com

Για να λευκάνετε τα νύχια σας στο σπίτι, τρίψτε τα με μια φέτα λεμονιού ή απλώστε το χυμό της με βαμβάκι και αφήστε να δράσει για 10 λεπτά. Για βαθύτερο καθαρισμό, ανακατέψτε χυμό λεμονιού με μαγειρική σόδα για να σχηματίσετε μια λεπτή πάστα και τρίψτε τα νύχια σας με αυτή με μια οδοντόβουρτσα.

Καταναλώστε τσάι εκουιζέτο.

© hannahdelrey / Reddit, © depositphotos.com

Το εκουιζέτο έχει αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η κατανάλωση 2 φλιτζανιών τσαγιού από αυτό είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε γερά νύχια και να μην σπάνε πολύ συχνά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 7 Συμβουλές για πιο Δυνατά και Μακρύτερα Νύχια – Τι να κάνεις για τα νύχια των ονείρων σου

Απλώστε λάδι ρίγανης.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το λάδι ρίγανης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συντήρηση των νυχιών ως εναλλακτική λύση στο έλαιο τεϊόδεντρου. Περιέχει θυμόλη, η οποία έχει αποδεδειγμένα εκπληκτικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Εάν υποφέρετε από μύκητες στα νύχια ή βακτηριακά προβλήματα, τρίψτε απαλά τα νύχια σας με μπατονέτες βουτηγμένες σε λάδι ρίγανης.

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε βιοτίνη.

© shutterstock.com, © Pixabay.com

Για να κάνετε τα νύχια σας να μεγαλώνουν πιο γρήγορα, είναι απαραίτητο να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιοτίνη, ένα είδος βιταμίνης Β. Σύμφωνα με μια μελέτη, η βιοτίνη μπορεί να μετατρέψει τα αδύναμα νύχια σε δυνατά μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες. Ορισμένες τροφές που περιέχουν αυτή τη βιταμίνη είναι οι ξηροί καρποί, το κουνουπίδι, τα μαγειρεμένα αυγά, οι μπανάνες και τα μανιτάρια. Εντάξτε τα στην καθημερινή σας διατροφή.

Κάντε μασάζ με λάδι καρύδας.

© nelly_ / Reddit, © depositphotos.com

Το λάδι καρύδας μπορεί να θρέψει και να ενυδατώσει τα νύχια και να τα διατηρήσει υγιή. Εφαρμόστε μερικές σταγόνες λάδι καρύδας και κάντε μασάζ στα νύχια μέχρι να απορροφηθεί. Με αυτόν τον τρόπο θα θεραπεύσετε τα νύχια σας και θα τα κάνετε δυνατά.

Μουλιάστε τα νύχια σε μηλόξυδο και νερό.

© shutterstock.com, © depositphotos.com

Για τη θεραπεία των μολυσμένων νυχιών, μουλιάστε τα σε διάλυμα από ίσα μέρη νερό και μηλόξυδο. Μουλιάστε τα νύχια σας για περίπου 30 λεπτά. Ή για μια πιο γρήγορη θεραπεία, μπορείτε να εφαρμόσετε μηλόξυδο στα μολυσμένα νύχια σας με βαμβάκι.

Χρησιμοποιήστε σκόρδο.

© shutterstock.com, © Pixabay.com

Οι σκελίδες σκόρδου περιέχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορούν να κρατήσουν μακριά τους ενοχλητικούς μύκητες στα νύχια. Θρυμματίστε μερικές σκελίδες σκόρδου, φτιάξτε μια πάστα και στη συνέχεια εφαρμόστε την στην μολυσμένη περιοχή.

Τα αδύναμα νύχια θα μπορούσαν επίσης να είναι σημάδι υποκείμενης πάθησης. Εάν δεν είστε σίγουροι αν το πρόβλημά σας είναι απλώς καλλυντικό, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν δοκιμάσετε αυτές τις φυσικές θεραπείες.

Δείτε επίσης 7 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν τα Νύχια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.4 / 5. Αξιολογήσεις: 10

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

36 υπέροχες πασχαλινές ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με φυσικά υλικά χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

36 υπέροχες πασχαλινές ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με φυσικά υλικά χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

επιδιόρθωση δερμάτινων μποτών,χρήσιμα,συμβουλές για δερμάτινες μπότες

Πώς να Επιδιορθώσετε Δερμάτινες Μπότες