in , ,

7 Συμβουλές για πιο Δυνατά και Μακρύτερα Νύχια – Τι να κάνεις για τα νύχια των ονείρων σου

φροντίδα νυχιών,συμβουλές για δυνατά νύχια,συμβουλές για μακρύτερα νύχια,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς
7 Συμβουλές για πιο Δυνατά και Μακρύτερα Νύχια

Τα μαλακά και εύθραυστα νύχια μπορεί να είναι τεράστιο πρόβλημα. Ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείτε να τα μεγαλώσετε, θα συνεχίσουν να σπάνε εκτός αν τους παρέχετε την κατάλληλη φροντίδα. Υπάρχουν μερικές συμβουλές για να κάνετε τα νύχια σας πιο δυνατά, υγιή και μακρύτερα. 7 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν τα Νύχια

Μην φοράτε βερνίκι νυχιών όλη την ώρα.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Μια κοινή παρανόηση μεταξύ των γυναικών είναι ότι πρέπει να φοράνε βερνίκι νυχιών όλη την ώρα, καθώς δημιουργεί ένα στρώμα που προστατεύει τα νύχια. Παρόλο που αυτό μπορεί να ακούγεται λογικό, οι μελέτες δεν υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό. Οι δερματολόγοι προτείνουν ότι τα βαμμένα νύχια για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να επιτρέψουν στις χημικές ουσίες στο βερνίκι να εισχωρήσουν στο νύχι και να προκαλέσουν αποχρωματισμό, σχίσιμο και ξεφλούδισμα. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε εντελώς τα πολύχρωμα νύχια, αλλά το να κάνετε ένα διάλειμμα από το βερνίκι κάθε τόσο θα ήταν ευεργετικό για την υγεία τους.

Δυνατά και Μακρύτερα Νύχια

Λιμάρετε τακτικά, αλλά μη χρησιμοποιείτε νυχοκόπτη.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Τα νύχια μπορεί να καταστραφούν και να σπάσουν αν δεν κόβονται συχνά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνετε μια καλή επιλογή όταν επιλέγετε τα σωστά εργαλεία για τη φροντίδα των νυχιών. Οι νυχοκόπτες είναι ίσως οι πιο εύκολοι στη χρήση, αλλά όχι οι καλύτεροι, καθώς μπορούν να προκαλέσουν ρωγμές και σχίσματα. Αντ’ αυτού, επιλέξτε μια λίμα γιατί δεν ασκεί τόση πίεση στα νύχια σας. Λιμάρετε πάντα τα νύχια σας προς μία κατεύθυνση καθώς οι κινήσεις μπρος-πίσω θα ξεφτίσουν τα νύχια σας.

Μην ξεκινήσετε τον καθαρισμό μέχρι να φορέσετε γάντια.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Όταν κάνετε δουλειές του σπιτιού θα πρέπει να φοράτε γάντια για να μην καταστρέψετε τα νύχια σας. Δεν είναι μόνο ότι τα απορρυπαντικά περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, αλλά η μακροχρόνια έκθεση στο νερό μπορεί επίσης να τα αποδυναμώσει. Επομένως, επενδύστε σε ένα καλό ζευγάρι γάντια από καουτσούκ και μην ξεχνάτε να τα φοράτε την επόμενη φορά που θα πλύνετε τα πιάτα.

Δείτε ακόμη Τι Είναι Αυτές οι Γραμμές στα Νύχια και πώς να τις Μειώσετε!

Φροντίδα νυχιών

Φάτε περισσότερο ρύζι.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Η υγεία μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις διατροφικές μας επιλογές, όπως και η εμφάνισή μας. Μία από τις απαραίτητες βιταμίνες για την ανάπτυξη και τη δύναμη των νυχιών είναι η βιταμίνη Β, η οποία μπορεί να βρεθεί στο ρύζι. Έτσι, η κατανάλωση ρυζιού πολλές φορές την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να δυναμώσετε τα νύχια σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αποφύγετε τα σκληρυντικά νυχιών.

© Shutterstock.com, © Unsplash.com

Μάλλον ακούγεται αντιφατικό, αλλά ένα σκληρυντικό νυχιών δεν θα βοηθήσει τα νύχια σας μακροπρόθεσμα. Τα συστατικά του όντως θα σκληρύνουν αρχικά το νύχι. Ωστόσο, με τον καιρό μπορεί να τα στεγνώσει και τα νύχια θα γίνουν εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο.

Τρίψτε τα νύχια σας με βαζελίνη.

© Shutterstock.com

Η βαζελίνη λειτουργεί ως ενυδατικό για τα νύχια σας καθώς και για τα πετσάκια σας. Η καθημερινή εφαρμογή του μπορεί να βοηθήσει τα εύθραυστα νύχια ενισχύοντάς τα και δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε να δράσει για 3-5 λεπτά πριν την ξεπλύνετε.

Μουλιάστε τα νύχια σας σε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία και, φυσικά, την ανάπτυξη των νυχιών και των μαλλιών. Ωστόσο, αυτή η βιταμίνη μπορεί να εφαρμοστεί και εξωτερικά. Για ταχύτερη ανάπτυξη των νυχιών, δοκιμάστε να μουλιάζετε τα νύχια σας σε μισά πορτοκάλια ή φρέσκο χυμό πορτοκαλιού για 10 λεπτά κάθε μέρα.

Το κιτρικό οξύ από τον χυμό πορτοκαλιού μπορεί να στεγνώσει τα νύχια, γι’ αυτό φροντίστε να ξεπλύνετε καλά τα νύχια και να τα ενυδατώσετε με μια κρέμα μετά.

Δείτε επίσης Πώς να διορθώσετε τα σπασμένα νύχια με ένα φακελάκι τσάι και βερνίκι. Βίντεο.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY φωτιστικά δαπέδου,DIY κατασκευές,DIY διακοσμητικά,επαναχρησιμοποίηση

18 DIY Φωτιστικά Δαπέδου

σπίτι καθαρό χωρίς καθάρισμα,κόλπα,χρήσιμα

6 Τρόποι για να Φαίνεται το Σπίτι σας πιο Καθαρό Χωρίς Καθάρισμα (Αυστηρά για τεμπέληδες)