8 Απροσδόκητα Σημάδια Ηπατικής Νόσου

Το συκώτι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό όργανο που είναι υπεύθυνο για πολλές λειτουργίες στο σώμα. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα σημάδια της ηπατικής βλάβης για να πάτε αμέσως στον γιατρό. 6 Σημάδια ότι το Συκώτι σας Δεν Αντέχει τον Τρόπο Ζωής σας

Μπορεί το δέρμα και τα μάτια σας κιτρινίζουν.

brightside

Εάν έχετε αυτό το σύμπτωμα, το συκώτι σας είναι πιθανό να έχει μεγάλο πρόβλημα. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή ως ίκτερος που προκαλεί μια κίτρινη μελάγχρωση του δέρματος, του λευκού των ματιών και της βλέννας. Το κίτρινο χρώμα εμφανίζεται λόγω της περίσσειας χολερυθρίνης που έχει μια κιτρινωπό-πορτοκαλί χρωστική ουσία που βρίσκεται στη χολή του ήπατος.

Όταν ένα συκώτι είναι υγιές, αποβάλλει εύκολα τη χολερυθρίνη. Αλλά αν έχει υποστεί σοβαρή ζημιά, κυριολεκτικά κιτρινίζετε.

Μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι συνεχώς.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Δεν είναι μόνο βασική κούραση αλλά κάτι παραπάνω. Η κόπωση χαρακτηρίζεται από ψυχική και σωματική έλλειψη ενέργειας. Δεν έχετε το κίνητρο να κάνετε τίποτα. Μερικές φορές μπορείτε να το νιώσετε μόνο το πρωί και νιώθετε σαν βασανιστήριο να σηκώνεστε από το κρεβάτι. Άλλες φορές μπορείτε να το νιώσετε όλη την ημέρα.

Μπορεί να έχετε κοιλιακό πρήξιμο.

© depositphotos.com

Το κοιλιακό πρήξιμο μπορεί να είναι ένα από τα πιο άβολα συμπτώματα που προκαλούν πόνο. Συμβαίνει όταν το υγρό κατακρατείται στην κοιλιά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κοιλιά σας μπορεί να φουσκώσει τόσο πολύ που φαίνεται σαν να είστε έγκυος. Ως συνέπεια της συσσώρευσης υγρού, μπορεί επίσης να έχετε πρησμένα πόδια και αστραγάλους.

Μπορεί να έχετε έλλειψη όρεξης και απώλεια βάρους.

© depositphotos.com

Συνήθως, οι γιατροί ορίζουν αυτό ως περισσότερο από το 10% της απώλειας βάρους. Τέτοιες καταστάσεις μπορεί επίσης να συνδέονται με κοιλιακό πρήξιμο. Όταν είστε πολύ φουσκωμένοι, δεν έχετε όρεξη να φάτε. Είναι πολύ δύσκολο να φάτε γιατί κάθε φορά μπορεί να νιώθετε πόνο.

Related Post

Δείτε ακόμη Τι Φανερώνουν τα Πρησμένα Πόδια για την Υγεία σας

Μπορεί να παρατηρήσετε αραχνοειδές αιμαγγείωμα στο δέρμα σας.

© depositphotos.com

Ένα αραχνοειδές αιμαγγείωμα μοιάζει με έναν ιστό από μικρά, διεσταλμένα αρτηρίδια που βρίσκονται πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Εάν τα βρείτε στο πάνω μισό του στήθους, των χεριών, του λαιμού και του προσώπου, μπορεί να είναι σημάδι ηπατικής νόσου.

Μπορεί να βρείτε μώλωπες στο σώμα σας.

© depositphotos.com

Εάν έχετε κατεστραμμένο ήπαρ, η παραγωγή πρωτεΐνης σταματά ή γίνεται πιο αργή. Προκαλεί κακή πήξη του αίματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα άτομα με ηπατική βλάβη θα αιμορραγούν ή θα έχουν μώλωπες πιο εύκολα από ένα υγιές άτομο.

Τα ούρα σας μπορεί να έχουν σκούρο χρώμα.

© depositphotos.com

Οι αποχρώσεις μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά σε γενικές γραμμές, το χρώμα των ούρων σας θα φαίνεται πιο σκούρο από το συνηθισμένο. Μπορεί να έχετε ένα καφέ, σκούρο πορτοκαλί ή πορτοκαλί χρώμα. Συμβαίνει λόγω της ίδιας περίσσειας χολερυθρίνης στο ήπαρ που δεν μπορεί να τη διασπάσει.

Μπορεί να αισθάνεστε φαγούρα.

brightside

Φυσικά, όλοι μπορεί να αισθανθούν φαγούρα μερικές φορές! Αλλά σε περιπτώσεις όπου το συκώτι σας έχει πρόβλημα, μπορεί να εμφανίσετε περισσότερη φαγούρα στο δέρμα που είναι πιο εντοπισμένη. Συμβαίνει λόγω των τοξινών που το συκώτι δεν μπορεί πλέον να φιλτράρει. Όταν το σώμα σας είναι πολύ τοξικό, μπορεί να αισθάνεστε υπερβολική φαγούρα, ειδικά τη νύχτα.

Δείτε επίσης 7 Σημάδια Αναιμίας που Δεν Γνωρίζετε και 7 Φυσικές Θεραπείες

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα