in ,

12 Συμβουλές για να Φοράτε Ψηλοτάκουνα με Στυλ

ψηλοτάκουνα,συμβουλές για ψηλοτάκουνα,μόδα,συμβουλές μόδας
12 Συμβουλές για να Φοράτε Ψηλοτάκουνα με Στυλ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους λατρεύετε τα ψηλοτάκουνα: αδυνατίζουν τη σιλουέτα, σας δείχνουν πιο ψηλές και εκλεπτυσμένες, ενισχύουν κάθε ντύσιμο και σας κάνουν πιο ελκυστικές. Αν και, για λόγους υγείας, δεν συνιστάται να φοράτε ψηλοτάκουνα καθημερινά, υπάρχουν μερικές συμβουλές για το πώς να τα φοράτε με στυλ και να προστατεύετε τα πόδια σας. 10 Μυστικά για να Φοράτε Ψηλοτάκουνα σαν Διασημότητα

Μη βιάζεστε.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μια από τις καλύτερες συμβουλές για ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι να κάνετε σταθερά και ασφαλή βήματα. Δεν χρειάζεται να περπατάτε πολύ γρήγορα, καθώς είναι καλύτερα να το κάνετε με σύντομα, αργά βήματα γιατί θα αποφύγετε τα συνηθισμένα ατυχήματα που συμβαίνουν όταν φοράτε ψηλοτάκουνα.

Περπατήστε φυσικά και κομψά.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το κόλπο για να πετύχετε ένα σωστό, άνετο και κομψό περπάτημα με τακούνια έγκειται στο να τοποθετήσετε πρώτα τη φτέρνα στο έδαφος και μετά το δάχτυλο του ποδιού. Αυτό θα σας βοηθήσει να φαίνεστε πιο φυσική καθώς κινείστε, σχεδόν σαν να φοράτε χαμηλά τακούνια.

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα μεγέθη των παπουτσιών μπορεί να διαφέρουν πολύ ανάλογα με τη μάρκα, γι’ αυτό πρέπει πάντα να τα δοκιμάσετε πριν τα αγοράσετε. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από ότι θα πρέπει να φαίνονται όμορφα με τα ρούχα πρέπει να εφαρμόζουν τέλεια στα πόδια.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μετράτε το αριστερό και το δεξί σας πόδι και μετά να περπατάτε για να ελέγξετε ότι είναι άνετα, ότι τα δάχτυλά σας δεν είναι σφιχτά, ότι η φτέρνα σας δεν γλιστράει μέσα και έξω από το παπούτσι και ότι το πόδι δεν μην γλιστρά εμπρός και πίσω. Αυτό θα αποτρέψει μελλοντικούς τραυματισμούς, πληγές και υπερβολικό πόνο στα πόδια σας.

Προετοιμάστε τα παπούτσια σας πριν τα φορέσετε.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες όταν φοράτε νέα παπούτσια είναι ότι δεν πρέπει να τα φοράτε ακριβώς την ημέρα μιας εκδήλωσης, καθώς το κόστος μπορεί να είναι υψηλό για τα πόδια σας. Γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν να τα φορατε συχνά τουλάχιστον 7 ημέρες πριν και να κάνετε μικρές βόλτες στο σπίτι. Αυτό το κόλπο μπορεί να βοηθήσει τα νέα σας παπούτσια να ανοίξουν και να μαλακώσουν λίγο καθώς τα πόδια σας τα συνηθίζουν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή στάση σώματος.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εκτός από τα σταθερά βήματα, η στάση του σώματός σας είναι κρίσιμη όταν περπατάτε με τακούνια. Εάν είναι υψηλότερα, μπορεί να χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος για να βρείτε την ισορροπία σας, αλλά υπάρχουν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μοιάζετε με μοντέλο πασαρέλας ενώ φοράτε γόβες στιλέτο. Όταν φοράτε ψηλά τακούνια, η στάση σας θα δώσει τη θέση σας σε περισσότερες καμπύλες στο σώμα σας, επομένως είναι σημαντικό να συνηθίσετε αυτό το νέο κέντρο βάρους. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να διατηρείτε την κοιλιά σας σφιχτή, τους ώμους προς τα πίσω και το κεφάλι και το πηγούνι ψηλά.

Χρησιμοποιήστε πάτους.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Για μεγαλύτερη άνεση, ένα καλό κόλπο είναι να χρησιμοποιείτε πάτους στις άκρες των παπουτσιών στην αρχή των δακτύλων. Είναι πολύ χρήσιμοι για την ανακούφιση της πίεσης που δημιουργείται σε αυτή την περιοχή γιατί, όταν φοράτε τακούνια, υποστηρίζει όλο το βάρος του σώματος. Οι αντιολισθητικές κάλτσες είναι μια άλλη λύση όταν υπάρχει πόνος στα πόδια.

Δείτε ακόμη Γιατί οι σταρ φορούν πάντα μεγαλύτερο νούμερο στα ψηλοτάκουνα και το πόδι τους επιπλέει

Κινήστε τα πόδια σας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Παρά το τι μπορεί να πιστεύετε, το να στέκεστε ακίνητοι στις φτέρνες σας θα κάνει τα πόδια σας να πονέσουν περισσότερο από ό,τι αν κινήστε συχνά. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει κάνετε σύντομους περιπάτους από καιρό σε καιρό, καθώς και καθιστικά διαλείμματα όποτε είναι δυνατόν. Θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε τα πόδια σας και να στηρίξετε τις φτέρνες σας για περισσότερη ώρα.

Προγραμματίστε τις μέρες που θα φοράτε τακούνια.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι ειδικοί συνιστούν να μην φοράτε το ίδιο ζευγάρι παπούτσια κάθε μέρα, όποια κι αν είναι αυτά, γιατί τα πόδια πρέπει να ξεκουράζονται με τον ίδιο τρόπο. Το ίδιο ισχύει και για τα τακούνια. Επομένως, η καλύτερη εναλλακτική είναι να επιλέγετε διαφορετικούς τύπους παπουτσιών όλη την εβδομάδα. Θα μπορούσατε ακόμη και να αλλάξετε τα ζευγάρια σας πολλές φορές σε μια μέρα, κάτι που είναι επίσης πολύ καλό για την ανακούφιση της πίεσης στους μύες σας.

Αποτρέψτε τις φουσκάλες και το σύγκαμα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Συχνά, το πρόβλημα με το να φοράτε ψηλά τακούνια έγκειται στη θέση του ποδιού που δημιουργεί τριβή μεταξύ του παπουτσιού και του δέρματος, προκαλώντας φουσκάλες και σύγκαμα. Ωστόσο, ένα εξαιρετικό κόλπο για να αντιμετωπίσετε τέτοια περιστατικά είναι να ψεκάζετε ή να εφαρμόζετε κρέμες κατά της τριβής δημιουργώντας ένα είδος στρώματος που προστατεύει το δέρμα. Ή μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα αποσμητικό roll-on και να το εφαρμόσετε στις περιοχές όπου υπάρχει η μεγαλύτερη τριβή, όπως τα δάχτυλα των ποδιών, οι φτέρνες και τα πλαϊνά των ποδιών.

Φορέστε ένα ζευγάρι πλατφόρμες.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εκτός από το ότι παραμένουν κομψές, οι πλατφόρμες ή οι γόβες με χοντρό τακούνι είναι πολύ πιο άνετες από τις γόβες στιλέτο. Η φαρδιά τους φτέρνα έχει μεγαλύτερη στήριξη και συνήθως συνοδεύεται από μπροστινή πλατφόρμα για ισορροπία, η οποία ευνοεί μια λιγότερο έντονη καμπυλότητα του ποδιού και, ως εκ τούτου, προκαλεί λιγότερη πίεση και πόνο στα δάχτυλα των ποδιών. Αυτός ο τύπος τακουνιού μπορεί να φορεθεί πιο εύκολα για πολλές ώρες.

Ασκηθείτε με τα τακούνια.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Στην άνεση του σπιτιού σας, μπορείτε να φορέσετε τις αγαπημένες σας γόβες και να αρχίσετε να μετακινείστε από το ένα μέρος στο άλλο, ελέγχοντας πάντα αν η επιφάνεια δεν γλιστράει για να αποφύγετε τις πτώσεις. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να ανεβοκατεβείτε τις σκάλες, κρατώντας την κουπαστή για ασφάλεια. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την ικανότητά σας να σκύβετε για να μαζέψετε πράγματα ή να κάνετε μικρές οικιακές δουλειές.

Περιποιηθείτε τα πόδια σας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μετά από μια κουραστική μέρα με τακούνια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, εκτός από την ξεκούραση, μερικά μασάζ θα κάνουν καλό. Μπορείτε να ξεκινήσετε χαλαρώνοντας την περιοχή των ποδιών με μασάζ στα δάχτυλα και τα πέλματα. Συνεχίστε με τις φτέρνες με κυκλικές κινήσεις για να απελευθερώσετε τυχόν πίεση που έχει συσσωρευτεί σε αυτή την περιοχή. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι τα πόδια πρέπει επίσης να περιποιούνται με μασάζ πίεσης και περιστροφής από τη βάση των αστραγάλων έως τις γάμπες.

Δείτε επίσης 3 Τρόποι Μέτρησης του Ύψους Τακουνιού για να Αποφύγετε Προβλήματα στα Πόδια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

εξολόθρευση εντόμων σε χαλιά,καθαρισμός χαλιού,συμβουλές καθαρισμού

Πώς να Εξολοθρεύσετε Έντομα στα Χαλιά

Κλιμακτήριος: 10 αλήθειες για την εμμηνόπαυση που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

Κλιμακτήριος: 10 αλήθειες για την εμμηνόπαυση που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει