Όταν τα κρεμμύδια είναι με τη φλούδα η μυρωδιά είναι σχεδόν ανύπαρκτη, αλλά από τη στιγμή που κόψετε ένα κρεμμύδι μέχρι τη στιγμή που θα το καταναλώσετε ή το πετάξετε, η έντονη μυρωδιά του παραμένει. Ακόμη και μια καλά κλεισμένη πλαστική σακούλα μπορεί να μην είναι αρκετή για να αποτρέψει τις μυρωδιές του κρεμμυδιού στο ψυγείο. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του κρεμμυδιού προτού επηρεάσει τα άλλα τρόφιμα στο ψυγείο σας. Πώς να Απαλλαγείτε από τη Μυρωδιά Καμένου Τοστ
Γεμίστε έναν κουβά με ένα διάλυμα 50/50 από λευκό ξύδι και νερό. Αφαιρέστε το κρεμμύδι και οποιοδήποτε άλλο φαγητό κοντά του από το ψυγείο. Πλύνετε το εσωτερικό του ψυγείου με το διάλυμα ξιδιού για να ξεκινήσετε τη διαδικασία απόσμησης.
Ανοίξτε την πόρτα του ψυγείου για 15 λεπτά. Αφήστε το εσωτερικό να στεγνώσει και να αεριστεί.
Γεμίστε δύο μπολ με μαγειρική σόδα. Τοποθετήστε ένα μπολ στο σημείο όπου μυρίζει το κρεμμύδι στο ψυγείο. Τοποθετήστε το άλλο μπολ στο κάτω ράφι.
Αφήστε τα μπολ με μαγειρική σόδα στο ψυγείο για δύο έως τρεις ημέρες για να απορροφήσουν τη μυρωδιά του κρεμμυδιού.
Πετάξτε τη μαγειρική σόδα. Τοποθετήστε μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας σε ένα βαμβάκι. Αφήστε το βαμβάκι στο ψυγείο για να φύγει η μυρωδιά του κρεμμυδιού που έχει απομείνει.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης Πώς να Αφαιρέσετε τη Μυρωδιά Εμετού από Χαλί