in , , ,

13 Κόλπα για να Αναγνωρίσετε εάν τα Κοσμήματά σας Είναι Αληθινά ή Ψεύτικα

κοσμήματα,αναγνώριση ψέυτικων κοσμημάτων,κόλπα για κοσμήματα,συμβουλές για κοσμήματα,χρήσιμα
κοσμήματα,αναγνώριση ψέυτικων κοσμημάτων,κόλπα για κοσμήματα,συμβουλές για κοσμήματα,χρήσιμα

Τον τελευταίο καιρό, τα ψεύτικα κοσμήματα αυξάνονται και μερικά φαίνονται εξίσου καλά με τα αληθινά. Σύμφωνα με έρευνα το 80% των γυναικών δεν έχει πρόβλημα να φορά ψεύτικα διαμάντια που όχι μόνο έχουν πειστική εμφάνιση αλλά και χαμηλότερη τιμή. Ωστόσο, αν δεν σας αρέσουν τα ψεύτικα κοσμήματα και θέλετε αληθινά, θα πρέπει να μάθετε πως να τα εντοπίσετε. 7 έξυπνες συμβουλές για να ξεχωρίσεις τα αυθεντικά καλλυντικά από τις απομιμήσεις

Ψεύτικα κοσμήματα: Κάντε σε διαμάντι μια δοκιμή με φωτιά.

brightside

Υπάρχει μια απλή μέθοδος για να προσδιοριστεί εάν ένα διαμάντι είναι πραγματικό ή ψεύτικο. Με έναν αναπτήρα φλογίστε το διαμάντι για περίπου 30 έως 40 δευτερόλεπτα πριν το ρίξετε σε κρύο νερό. Αν παραμείνει ίδιο, είναι πραγματικό αλλά αν σπάσει είναι μάλλον ψεύτικο.

Ψεύτικα κοσμήματα: Φυσήξτε μια ρουφηξιά αέρα στο διαμάντι.

brightside

Ένας άλλος τρόπος για να εντοπίσετε ένα ψεύτικο διαμάντι είναι να το φυσήξετε με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε αν θολώνατε έναν καθρέφτη μπάνιου. Μια ελαφριά θολούρα θα σχηματιστεί στην επιφάνεια του διαμαντιού και αν εξαφανιστεί αμέσως, το διαμάντι είναι πραγματικό. Εάν αργεί να εξαφανιστεί, είναι πιθανώς ψεύτικο.

Ψεύτικα κοσμήματα: Βάλτε διαμάντι/οπάλιο κάτω από το υπεριώδες φως.

brightside

Οι λάμπες UV χρησιμοποιούνται για τη δοκιμή τόσο των διαμαντιών όσο και των οπάλιων. Όταν τοποθετείτε ένα πραγματικό διαμάντι κάτω από υπεριώδη ακτινοβολία, θα πρέπει να δείτε μια λάμψη μπλε χρώματος. Αλλά δεν λάμπουν όλα κάτω από υπεριώδη ακτινοβολία οπότε θα πρέπει να το ελέγξετε χρησιμοποιώντας άλλες μεθόδους. Ωστόσο, όταν τοποθετείτε ένα πραγματικό οπάλιο κάτω από το υπεριώδες φως, θα παρατηρήσετε ότι τείνει να λάμπει.

Πάρτε ένα μεταλλικό αντικείμενο και προσπαθήστε να ξύσετε την επιφάνεια του ιαδεΐτη.

brightside

Ο ιαδεΐτης είναι μια πέτρα που χρησιμοποιείται συχνά στην κινεζική κουλτούρα και είναι πολύ ελκυστική και όμορφη. Αλλά λόγω της μεγάλης ζήτησης, υπάρχουν πολλές απομιμήσεις του. Ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το πραγματικό είναι πολύ σκληρό και δεν γρατσουνίζεται εύκολα. Για να βεβαιωθείτε λοιπόν ότι είναι αληθινό, πάρτε ένα μεταλλικό αντικείμενο και προσπαθήστε να κάνετε μερικές γρατσουνιές στην επιφάνεια του. Αν δείτε σημάδια πάνω του, τότε είναι απομίμηση.

Ρίξτε το χρυσό/διαμάντι σε ένα ποτήρι νερό.

brightside

Ένα πραγματικό διαμάντι έχει υψηλή πυκνότητα, όπως και ο πραγματικός χρυσός. Επομένως, εάν θέλετε να το ελέγξετε, πάρτε ένα ποτήρι νερό και τοποθετήστε το διαμάντι ή το χρυσό σας αντικείμενο μέσα στο νερό. Αν είναι αληθινό, θα βυθιστεί αλλά αν επιπλέει, τότε είναι ψεύτικος χρυσός/διαμάντι. Επίσης, αν δείτε λίγη σκουριά στο χρυσό σας αντικείμενο να έχει σχηματιστεί λόγω της δοκιμής νερού, τότε έχετε ένα ψεύτικο στα χέρια σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αναζητήστε μια σφραγίδα με 925, 900 ή 800 σε ασημένια αντικείμενα.

© depositphotos.com

Όταν έχετε ένα ασημένιο αντικείμενο στα χέρια σας, θα πρέπει να αναζητήσετε μια σφραγίδα σε αυτό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι διεθνείς πωλητές ασημιού θα το σφραγίσουν ως 925, 900 ή 800. Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν το επίπεδο καθαρότητας του ασημιού. Το ασήμι στέρλινγ έχει καθαρότητα 92,5% ή μεγαλύτερη.

Δείτε ακόμη 7 Κόλπα για να Εντοπίσετε Απομιμήσεις Προϊόντων

Χρησιμοποιήστε έναν ισχυρό μαγνήτη για να τραβήξετε το χρυσό/ασήμι σας.

brightside

Ο χρυσός και το ασήμι δεν είναι μαγνητικά, αλλά τα άλλα μέταλλα είναι. Για να δείτε εάν τα χρυσά/ασημένια αντικείμενα σας είναι αληθινά, ελέγξτε αν έλκεται από έναν ισχυρό μαγνήτη. Εάν κινείται, δεν είναι φτιαγμένο από καθαρό χρυσό ή είναι πιθανό κατασκευασμένο από κάτι άλλο εκτός από ασήμι.

Ελέγξτε αν μπορείτε να εντοπίσετε μυρωδιά θείου ή οποιαδήποτε μεταλλική οσμή σε ασημένια κοσμήματα.

brightside

Εάν έχετε ένα ασημένιο αντικείμενο μπροστά σας, προσπαθήστε να το μυρίσετε πρώτα. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το ασήμι είναι άοσμο, επομένως δεν πρέπει να ανιχνεύσετε μια αξιοσημείωτη οσμή. Οποιοδήποτε οσμή θείου ή άλλων μετάλλων υποδηλώνει ότι δεν είναι κατασκευασμένο από καθαρό ασήμι.

Πάρτε ένα μαργαριτάρι και τρίψτε το απαλά στο δόντι σας.

© depositphotos.com

Τα αληθινά μαργαριτάρια είναι φτιαγμένα με ατέλειες, επομένως ένα κολιέ φτιαγμένο με ψεύτικα μαργαριτάρια θα έχει πέρλες διαφορετικών τέλειων μεγεθών. Επιπλέον, αν πάρετε ένα ψεύτικο μαργαριτάρι και το τρίψετε στο δόντι σας, θα νιώσετε μια απαλότητα, σαν να τρίβετε πλαστικό ή γυαλί.

Κρατήστε τον ιαδεΐτη κάτω από το φως για να το επιθεωρήσετε.

brightside

Για να καταλάβετε εάν ο ιαδεΐτης είναι πραγματικός, κρατήστε τον κάτω από το φως και εξετάστε το χρώμα του. Αν είναι αληθινός, θα παρατηρήσετε κάποιες χρωματικές παραλλαγές σε όλη την πέτρα. Αλλά αν το χρώμα είναι τέλειο και απαλό, τότε μάλλον είναι απομίμηση.

Ρίξτε μερικές σταγόνες ξύδι στο χρυσό σας κόσμημα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Για να αξιολογήσετε αν το κόσμημά σας είναι από πραγματικό χρυσό ή όχι, μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες ξύδι πάνω του και να περιμένετε. Εάν οι σταγόνες αλλάξουν το χρώμα του, τότε δεν είναι πραγματικός χρυσός. Αλλά μείνει άθικτο και λάμπει ακόμα πιο έντονα, τότε είναι αληθινό γιατί ο χρυσός δεν επηρεάζεται από το ξύδι.

Επιθεωρήστε το κρύσταλλό σας από μέσα — πρέπει να είναι «διάφανος».

© shutterstock.com

Ένας από τους πιο διάσημους κρυστάλλους είναι ο αμέθυστος και είναι ευρέως γνωστός στους κοσμηματοπώλες και στους λάτρεις των κρυστάλλων. Εάν θέλετε να τον ελέγξτε, δείτε εάν υπάρχει αποχρωματισμός, όπως αιχμηρά σφάλματα ή λεκέδες στο εσωτερικό του. Εάν ισχύει αυτό, τότε ο κρύσταλλος που έχετε είναι ψεύτικος.

Κρατήστε τον ιαδεΐτη στο χέρι και ελέγξτε την δροσερή του θερμοκρασία.

brightside

Ένας άλλος τρόπος για να εντοπίσετε τον πραγματικό νεφρίτη από ψεύτικο είναι να αισθανθείτε τη θερμοκρασία του. Για να κάνετε τη δοκιμή, βάλτε τον στο χέρι σας και νιώστε το. Θα ζεσταθεί με το άγγιγμα του χεριού σας. Στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη για αρκετά δευτερόλεπτα και νιώστε ξανά τη θερμοκρασία του. Θα κρυώσει πολύ γρήγορα εάν είναι αληθινός, καθώς ο πραγματικός είναι δροσερός στην αφή και δεν ζεσταίνεται εύκολα.

Δείτε επίσης 34 από τις πιο τραγικές απομιμήσεις προϊόντων που έχετε δει!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χρώματα εξώπορτας 2022,διακόσμηση εξώπορτας 2022,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης

Αυτά τα Χρώματα Εξώπορτας θα Κυριαρχήσουν το 2022

συνεχές στρες,σημάδια συνεχούς στρες,συμβουλές υγείας,υγεία

6 Σημάδια ότι Βρίσκεστε υπό Συνεχές Στρες Χωρίς να το Συνειδητοποιείτε