in ,

15 Μυστικά της Γιαγιάς για το Σπίτι

μυστικά της γιαγιάς για το σπίτι,σπιτικά κόλπα,χρήσιμα
μυστικά της γιαγιάς για το σπίτι,σπιτικά κόλπα,χρήσιμα

Αποκτήσαμε πρόσβαση σε μερικά απίθανα μυστικά κόλπα από τις γιαγιάδες μας που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε όλο το σπίτι. 9 Σπιτικά Κόλπα που θα Απλοποιήσουν τη Ζωή σας

Υπολογίστε το περιεχόμενο του μελιού

brightside

Εάν έχετε σύγχυση σχετικά με το αν το μέλι σας περιέχει μείγμα ζάχαρης, τότε μπορείτε να το δοκιμάσετε χρησιμοποιώντας άμυλο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλώς να πασπαλίσετε λίγο άμυλο σε μια κουταλιά μέλι και μετά να περιμένετε. Εάν το άμυλο βυθιστεί στο μέλι, τότε αυτό το μέλι περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα ζαχαρούχων μιγμάτων. Εάν το άμυλο παραμείνει στην επιφάνεια, τότε αυτό το μέλι περιέχει μικρότερη ποσότητα ζαχαρούχων μιγμάτων.

Αφαίρεση της μυρωδιάς των φαγητών από τα χέρια με σάλτσα ντομάτας

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Εάν μαγειρεύετε και δεν μπορείτε να βγάλετε τη μυρωδιά του φαγητού από τα χέρια σας, αυτή είναι η λύση για εσάς. Εάν έχετε λίγη σάλτσα ντομάτας ή χυμό, τρίψτε τα χέρια σας με αυτό και η μυρωδιά φύγει. Δεν έχετε σάλτσα ντομάτας; Κανένα πρόβλημα. Το αλάτι είναι επίσης μια άλλη λύση στο πρόβλημα της μυρωδιάς.

Αστραφτερές μπανιέρες με γκρέιπφρουτ

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Σκουπίστε την επιφάνεια με μισή φέτα γκρέιπφρουτ για μια υπέροχα αρωματική, αστραφτερή μπανιέρα. Η όξινη φύση του γκρέιπφρουτ και η σκληρή σύνθεση του αλατιού συνθέτουν ένα ελαφρύ απολεπιστικό για τη μπανιέρα. Απλώς προσθέστε λίγο νερό και στη συνέχεια πασπαλίστε λίγο αλάτι στην μπανιέρα. Μετά από αυτό, πάρτε μισό γκρέιπφρουτ και χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε την μπανιέρα. Όταν τελειώσετε, χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για να ξεπλύνετε τα πάντα. Κάνετε αυτό μία φορά κάθε 2 εβδομάδες για εξαιρετικά αποτελέσματα.

Καθαρισμός της σκόνης και της μυρωδιάς σε χαλί με αποξηραμένα φύλλα τσαγιού

brightside

Πασπαλίστε στεγνά, χρησιμοποιημένα φύλλα πράσινου τσαγιού σε μουχλιασμένα, βρώμικα χαλιά για να τα καθαρίσετε. Αφήστε τα φύλλα τσαγιού να κάνουν τη μαγεία τους για 20-60 λεπτά πριν τα σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα. Τα φύλλα τσαγιού μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ευαίσθητα περσικά και ανατολίτικα χαλιά. Πασπαλίστε σχεδόν αποξηραμένα, ολόκληρα φύλλα τσαγιού στα χαλιά σε αυτήν την περίπτωση και αργότερα σκουπίστε τα απαλά.

Βανίλια ως αποσμητικό χώρου

brightside

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το σπίτι της γιαγιάς μύριζε πάντα τόσο ωραία; Η βανίλια είναι το μυστικό. Περιχύστε μπάλες βαμβακιού με βανίλια και κρύψτε τις σε φυτά ή, πιο εκπληκτικά ρίξτε μερικές σταγόνες βανίλιας πάνω από μια κρύα λάμπα. Όταν ανάψετε τα φώτα και η λάμπα ζεσταθεί, το άρωμα βανίλιας θα εξαπλωθεί σε όλο το δωμάτιο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αφαίρεση τσίχλας από τα μαλλιά με φυστικοβούτυρο

brightside

Πείτε αντίο στις μέρες που έπρεπε να κάνετε ένα πολύ κοντό «έκτακτο» κούρεμα επειδή είχε κολλήσει τσίχλα στα μαλλιά σας. Αντίθετα, τρίψτε λίγο φυστικοβούτυρο στην τσίχλα και περιμένετε μερικά λεπτά. Η λιπαρή σύνθεση του φυστικοβούτυρου θα κάνει την τσίχλα να βγει αμέσως. Μετά από αυτό, μπορείτε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας κανονικά.

Αναζωογόνηση των λουλουδιών με στοματικό διάλυμα

© Shutterstock.com

Γεμίστε το βάζο με 4 ποτήρια καθαρό νερό και ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας στοματικό διάλυμα. Χρησιμοποιήστε καθαρή ψαλίδα για να κόψετε τα λουλούδια σε λοξή θέση και μετά τοποθετήστε τα στο βάζο. Το στοματικό διάλυμα βοηθά στη θανάτωση μικροβίων που επιταχύνουν την αποσύνθεση των λουλουδιών. Ως αποτέλεσμα, τα λουλούδια σας θα διαρκέσουν περισσότερο.

Δείτε ακόμη 15 Απλά Σπιτικά Κόλπα για την Καθημερινότητα

Καθαρισμός μπουκαλιών με άμμο και νερό

brightside

Το εσωτερικό των μπουκαλιών, που συνήθως είναι δύσκολο να καθαριστεί, μπορεί να ξεπλυθεί χρησιμοποιώντας ένα μείγμα άμμου και νερού. Το τραχύ μείγμα θα καθαρίσει όλα αυτά τα δυσπρόσιτα σημεία μετά από δυνατό κούνημα. Απλώς φροντίστε να ξεπλύνετε το μπουκάλι με νερό και αφήστε το να στεγνώσει μετά.

Εξάλειψη κακοσμίας με φυστικοβούτυρο

brightside

Τα τηγάνια και ολόκληρη η κουζίνα συνήθως μυρίζουν απαίσια μετά το τηγάνισμα όπως ψαριού. Μια απλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε φυστικοβούτυρο για να εξαφανίσετε τη μυρωδιά. Μαγειρέψτε το φυστικοβούτυρο για ένα ή 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Η άσχημη μυρωδιά θα απορροφηθεί γρήγορα από το φυστικοβούτυρο. Θα διαχέει επίσης το ευχάριστο άρωμά του στο σπίτι σας.

Αφαίρεση σκουριάς από τα μαχαίρια με κρεμμύδια

brightside

Τα κρεμμύδια είναι εξαιρετικά για την εξάλειψη της σκουριάς από τα μαχαίρια καθώς είναι όξινα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα τρίψετε με κρεμμύδια ή απλώς να κόψετε ένα κρεμμύδι με μια κίνηση πριονίσματος με το μαχαίρι σας. Θα καθαρίσει τη σκουριά σε ελάχιστο χρόνο.

Αφαίρεση λεκέδων από μελάνι σε λευκά πουκάμισα με ταρτάρ

μυστικά της γιαγιάς για το σπίτι,σπιτικά κόλπα,χρήσιμα
μυστικά της γιαγιάς για το σπίτι,σπιτικά κόλπα,χρήσιμα

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία σε ακριβά καθαριστικά για να αφαιρέσετε λεκέδες μελανιού. Σύμφωνα με τις σοφές γιαγιάδες, οι περισσότεροι λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας κοινά είδη σπιτιού που πιθανότατα έχετε. Για να αφαιρέσετε το μελάνι από ένα λευκό πουκάμισο, βρέξτε το ύφασμα με κρύο νερό και εφαρμόστε μια πάστα από κρέμα ταρτάρ και αλάτι πριν το πλύνετε. Η χημική ιδιότητά τους θα αφαιρέσει το μελάνι από το πουκάμισο.

Διατήρηση του χρώματος υφάσματος με αλάτι

© Depositphotos.com

Οι περισσότερες κουζίνες έχουν αλάτι, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στα ρούχα. Δώστε στα χρωματιστά ρούχα μια δόση αλατιού για να μην ξεθωριάσει το χρώμα τους κατά το πλύσιμο. Το αλάτι βοηθά στην απορρόφηση του χρώματος στο ύφασμα, προστατεύοντάς το από το ξεθώριασμα. Για να έχετε τα περισσότερα οφέλη από το αλάτι, χρησιμοποιήστε το τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του πλυσίματος σας.

Αφαίρεση της δυσοσμίας σε παπούτσια με άμμο γάτας

brightside

Η άμμος γάτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσετε τις μυρωδιές από τα παπούτσια. Βάλτε την στο εσωτερικό των παπουτσιών και αφήστε την όλη τη νύχτα ή μέχρι να φύγει η μυρωδιά. Στη συνέχεια, απλώς αφαιρέστε την από τα παπούτσια σας και είστε έτοιμοι.

Καθαρισμός καμένων κατσαρολών με αλάτι και πατάτες

brightside

Εάν έχετε κάψει τις κατσαρόλες σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Πασπαλίστε λίγο αλάτι, περιμένετε λίγο και μετά χρησιμοποιήστε μια πατάτα κομμένη στη μέση για να τρίψετε την καμένη περιοχή. Πλύνετε την κατσαρόλα με νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία αν χρειάζεται.

Απώθηση μυγών με νομίσματα μέσα σε μια γεμάτη νερό

brightside

Γεμίστε μια σακούλα zip lock μέχρι τη μέση με καθαρό νερό και ρίξτε 3 ή 4 νομίσματα στο κάτω μέρος της. Μόλις κλείσει καλά η σακούλα, μπορεί να κρεμαστεί από οποιοδήποτε μεγάλο κύριο άνοιγμα, όπως πάνω από μια πόρτα ή ένα μεγάλο παράθυρο για να μην εισέλθουν οι μύγες.

Δείτε επίσης 12 Σούπερ Κόλπα για το ΣΠΙΤΙ που θα Διευκολύνουν τη Ζωή σας και θα σας κάνει να αναφωνήσετε ΟΥΑΟΥ!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

7 καλλυντικά που μπορείς να αντικαταστήσεις με ελαιόλαδο και να κάνεις καλό στην υγεία και την τσέπη σου

7 καλλυντικά που μπορείς να αντικαταστήσεις με ελαιόλαδο και να κάνεις καλό στην υγεία και την τσέπη σου

διακόσμηση σπιτιού με χρώμα Very Peri,χρώμα του 2022,ιδέες διακόσμησης με χρώμα Very Peri,διακόσμηση σπιτιού

32 Μοντέρνες Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού με Χρώμα Very Peri