in , , , ,

8 Σημαντικά Τεστ Υγείας που Μπορείτε να Κάνετε στο Σπίτι

σπιτικά τεστ υγείας,συμβουλές υγείας,υγεία
8 Σημαντικά Τεστ Υγείας που Μπορείτε να Κάνετε στο Σπίτι

Μερικοί άνθρωποι αποφεύγουν τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις λόγω έλλειψης χρόνου ή φόβου για τους γιατρούς. Αλλά μπορείτε να κάνετε μερικά τεστ για να έχετε τις απαραίτητες πληροφορίες για την υγεία σας χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι σας. Αυτές οι μέθοδοι θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν είναι καιρός να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ή αν όλα είναι εντάξει και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Η Μυϊκή Εκφύλιση Ξεκινά με 8 Πρώιμα Συμπτώματα, Μην τα Αγνοείτε

Ενδοκρινικό σύστημα

© Depositphotos

Ένας από τους κύριους δείκτες υγείας είναι το μέγεθος της μέσης. Πάρτε μια μεζούρα και μετρήστε τη μέση σας στα 2,5 εκατοστά πάνω από τον αφαλό. Εάν όλα είναι φυσιολογικά, το μέγεθός της δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 86 εκατοστά για τις γυναίκες και 102 για τους άνδρες. Τα άτομα που έχουν μεγαλύτερη μέση έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2.

Εγκέφαλος

© Depositphotos

Θα χρειαστείτε ένα άδειο φύλλο, ένα μαρκαδόρο υπογράμμισης ή ένα μολύβι και τη βοήθεια ενός φίλου. Σχεδιάστε ένα ρολόι και ζητήστε από το άλλο άτομο να πει την ώρα (ώρες και λεπτά). Για παράδειγμα, 10:10 π.μ. Στη συνέχεια, σχεδιάστε τους δείκτες λεπτών και ωρών ώστε να δείχνουν την ώρα που υπέδειξε ο φίλος σας.

Αυτό το τεστ περιλαμβάνει πολλές διαδικασίες στον εγκέφαλο. Τα μέρη του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για την κίνηση των χεριών, τη χωρική και την οπτική αντίληψη αρχίζουν να λειτουργούν πιο έντονα και γι’ αυτό η αδυναμία σχεδίασης ενός ρολογιού και των δεικτών του μπορεί να είναι σημάδια πρώιμης άνοιας.

Σπονδυλική στήλη

© Depositphotos

Θα χρειαστείτε 2 ζυγαριές. Σταθείτε στη μια με το ένα πόδι και στην άλλη με το άλλο πόδι. Η κατανομή βάρους πρέπει να είναι περίπου η ίδια. Εάν οι αριθμοί διαφέρουν πολύ, μπορεί να υποδηλώνει ότι το οστό του ισχίου, η σπονδυλική στήλη και το κεφάλι είναι εκτός κέντρου. Είναι μάλλον καιρός να επισκεφτείτε έναν γιατρό που θα συνταγογραφήσει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Αναπνευστικό σύστημα

© Depositphotos, © Depositphotos

Αυτή η μέθοδος ονομάζεται δοκιμή Shtange και θα χρειαστείτε ένα χρονόμετρο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σηκωθείτε και ελέγξτε τον καρδιακό σας ρυθμό για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, καθίστε και πάρτε 3 αναπνοές στη σειρά χωρίς να εκπνεύσετε. Στη συνέχεια, κρατήστε την αναπνοή σας όσο περισσότερο μπορείτε και μετρήστε το χρόνο. Αφού εκπνεύσετε, ελέγξτε ξανά τον σφυγμό σας για 30 δευτερόλεπτα.

Εάν μπορέσατε να κρατήσετε την αναπνοή σας για λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα, η λειτουργεία του αναπνευστικού σας συστήματος δεν είναι τόσο καλή. Το μέσο αποτέλεσμα πρέπει να είναι 40-49 δευτερόλεπτα. Εάν μπορείτε να κρατήσετε την αναπνοή σας για περισσότερα από 50 δευτερόλεπτα, είστε σε πολύ καλή κατάσταση.

Δείτε ακόμη 9 Φυσικοί Τρόποι για Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού Σύστηματος

Οστά

© Depositphotos

Ρίξτε μια ματιά στα νύχια σας – μπορούν να πουν πολλά για την υγεία σας. Εάν τα νύχια σας πτυχώνουν, σχίζονται ή εμφανίζουν λευκές κηλίδες, δεν είναι μόνο ένα καλλυντικό πρόβλημα. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να υποδηλώνει ότι το σώμα σας δεν λαμβάνει αρκετή βιταμίνη Β, σίδηρο ή ότι υπάρχει κίνδυνος οστεοπόρωσης.

Όραση

© Depositphotos

Κοιτάξτε ένα παράθυρο για 30 δευτερόλεπτα και μετά κλείστε τα μάτια σας. Στη συνέχεια, ανοίξτε το αριστερό σας μάτι, κλείστε το και ανοίξτε το δεξί σας μάτι. Εάν η εικόνα που βλέπετε με το μάτι σας γίνεται θολή και οι γραμμές δεν είναι πλέον παράλληλες μεταξύ τους, μπορεί να είναι σημάδι εκφύλισης της ωχράς κηλίδας ή σοβαρής μη αναστρέψιμης απώλειας όρασης.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια άλλη δοκιμή κοντά σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Απομακρυνθείτε από οποιοδήποτε αυτοκίνητο στα 20 μέτρα και προσπαθήστε να διαβάσετε την πινακίδα του οχήματος. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, συνιστάται να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Ακοή

© Depositphotos, © Depositphotos

Προσπαθήστε να ακούσετε τι λένε οι άνθρωποι από απόσταση 5-6 μέτρων. Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε τίποτα, πιθανότατα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Μια τέτοια μέθοδος δεν θα λειτουργήσει σε πολυσύχναστα μέρη. Για παράδειγμα, σε ένα καφέ με δυνατή μουσική, δεν θα μπορείτε να ακούσετε ένα άτομο να μιλάει κοντά σας. Αυτό οφείλεται στο φαινόμενο κάλυψης: ένας αδύναμος ήχος καλύπτεται παρουσία ισχυρού θορύβου.

Συκώτι

© Depositphotos

Ρίξτε μια ματιά σε έναν καθρέφτη που σας επιτρέπει να δείτε ολόκληρο το σώμα σας. Βλέπετε ένα στρώμα λίπους πάνω από τη μέση σας; Είναι το σπλαχνικό λίπος που περιβάλλει το συκώτι και δεν του επιτρέπει να λειτουργήσει σωστά.

Το κιτρινισμένο λευκό των ματιών, τα κομμάτια λίπους (ειδικά στα βλέφαρά σας) και η επικαλυμμένη γλώσσα υποδηλώνουν επίσης ότι κάτι δεν πάει καλά με το συκώτι σας.

Λάβετε υπόψη σας ότι αυτά τα τεστ δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση μιας ασθένειας. Αυτές είναι μόνο μερικές μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να φροντίσετε την υγεία σας.

Δείτε επίσης Πως να Αντιμετωπίσετε τη Δυσκοιλιότητα στο Σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φυτά,ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με φυτά,χριστουγεννιάτικη διακόσμηση,ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης,Χριστούγεννα

20 Ιδέες Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης με Φυτά

καθαρισμός αποχέτευσης νιπτήρα,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε τη Μαύρη Γλίτσα στην Αποχέτευση του Νιπτήρα