in , , , , ,

20 Απίστευτα Κόλπα για να Εξαφανίσετε τη Σκόνη

καθαρισμός σκόνης,κόλπα καθαρισμού σκόνης,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα
20 Απίστευτα Κόλπα για να Εξαφανίσετε τη Σκόνη

Όσο λιγότερη σκόνη υπάρχει στο σπίτι, τόσο πιο χαρούμενοι και υγιείς είναι οι άνθρωποι. Δυστυχώς, δεν είναι τόσο εύκολο να απαλλαγείτε από αυτην. Υπάρχουν 20 απίστευτα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να καθαρισετε τη σκόνη πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Παρεμπιπτόντως, είναι φθηνά και απλά! 6 Απλοί Τρόποι για να Καθαρισετε τη Σκόνη και τη Βρωμιά από τον Υπολογιστή

Μωρομάντηλα

20 Απίστευτα Κόλπα για να Εξαφανίσετε τη Σκόνη

Για να απαλλαγείτε από τη σκόνη, τα ψίχουλα και τους λεκέδες στο πληκτρολόγιο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα τινάξετε όλα και να σκουπίσετε το πληκτρολόγιο. Απλώς βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι απενεργοποιημένος.

Μαλακτικό ρούχων

Για να απαλλαγείτε από τη σκόνη στις επιφάνειες και να παραμένουν καθαρές περισσότερο, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα απλό διάλυμα. Πάρτε 1 μέρος μαλακτικό και 4 μέρη νερό.

Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και καθαρίστε ό,τι θέλετε όταν χρειάζεται, ακόμα και καθρέφτες, γυάλινα τραπέζια και ντους. Είναι επίσης καλό για την οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασής σας.

Υφασμάτινα γάντια

Ένα ζευγάρι υφασμάτινα γάντια μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε ευαίσθητες επιφάνειες. Για παράδειγμα, μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε έναν πολυέλαιο, λάμπες, γυάλινα αξεσουάρ και αγαλματίδια. Το ύφασμα μαζεύει τη σκόνη και ο καθαρισμός γίνεται πολύ πιο εύκολος.

Μαλακά πινέλα

Εάν θέλετε να καθαρίσετε ορισμένα δυσπρόσιτα σημεία, τα πινέλα με φυσικές τρίχες μπορούν να σας διευκολύνουν. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε αξεσουάρ επίπλων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Παλιές κάλτσες

Εάν βάλετε μια καθαρή παλιά κάλτσα στο χέρι σας, μπορείτε να καθαρίσετε γρήγορα τα στόρια των παραθύρων. Και αν τη βάλετε σε παρκετέζα, θα είναι πιο εύκολο να καθαρίσετε τη σκόνη κάτω από τα κρεβάτια και τα έπιπλα.

Ρολό χαρτιού υγείας

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά απαραίτητο πράγμα για τον καθαρισμό. Εάν αντικαταστήσετε ένα ακροφύσιο με ένα χάρτινο ρολό χαρτιού υγείας μπορείτε να καθαρίσετε ακόμη και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία. Το χαρτόνι λυγίζει, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε τη μορφή του και να καθαρίσετε ό,τι χρειάζεστε. Είναι πολύ πιο άνετο από τη χρήση του ακροφυσίου της σκούπας.

Καθαρίστε από πάνω προς τα κάτω

Για να αποφύγετε την πτώση της σκόνης από τη μια επιφάνεια στην άλλη, σκουπίστε από πάνω προς τα κάτω. Εάν το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε λιγότερη προσπάθεια και χρόνο. Για παράδειγμα, πρώτα οι ανεμιστήρες οροφής, μετά τα επάνω μέρη των πορτών και μετά ένα κομοδίνο.

Επίπεδο υγρασίας

Για να αποφευχθεί η συσσώρευση σκόνης σε μεγάλες ποσότητες, αρκεί συχνά να διατηρείται η ισορροπία της υγρασίας περίπου στο 40-50%. Μπορείτε να αγοράσετε ειδικά όργανα μέτρησης και υγραντήρες ή αφυγραντήρες.

Διακοσμητικά

Για να αποτρέψετε τη συσσώρευση της σκόνης τόσο γρήγορα και ταυτόχρονα να κάνετε τον καθαρισμό πιο απλό, καλύτερα να αποθηκεύσετε τα περισσότερα διακοσμητικά που έχετε στο σπίτι. Όσο λιγότερο έχετε, τόσο πιο καθαρό είναι το σπίτι. Και αν έχετε μια συλλογή από αγαλματίδια, καλύτερα να τα κρατήσετε πίσω από τις γυάλινες πόρτες μιας βιτρίνας.

Θυμηθείτε τις κουρτίνες

Ξεχνάτε πάντα τις κουρτίνες, παρόλο που είναι κυριολεκτικά καλυμμένες με σκόνη (ειδικά αν είναι συνθετικές). Είναι καλύτερα να τις πηγαίνετε στο καθαριστήριο μια φορά το χρόνο και να τις σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα δύο φορές το μήνα.

Δείτε ακόμη Πώς να Σκοτώσετε Ακάρεα Σκόνης σε Μοκέτα με Φυσικό Τρόπο

Κλειστά παράθυρα

Αν δεν θέλετε να ξεσκονίζετε τα πάντα συνεχώς, θα πρέπει να συνηθίσετε τα κλειστά παράθυρα. Φυσικά, είναι χρήσιμο να αερίζετε το σπίτι πολλές φορές την ημέρα, αλλά μην αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά μέρα και νύχτα, αν θέλετε να αποφύγετε τη συσσώρευση σκόνης.

Καθαρά φυτά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη σκόνη. Εάν πλένετε τακτικά όλα τα φυτά στο μπάνιο, θα είναι πιο αποτελεσματικά στον καθαρισμό του αέρα.

Καθαρίστε το χαλί με ατμό

Όσο λιγότερα χαλιά έχετε, τόσο πιο καθαρό είναι το σπίτι σας. Αν θέλετε να στρώσετε ένα χαλί στο δωμάτιο ενός παιδιού, επιλέξτε το μικρό και φυσικό (το συνθετικό υλικό μαζεύει σκόνη). Σκουπίστε το με ηλεκτρική σκούπα μια φορά την εβδομάδα και καθαρίστε το με ατμό μια φορά το μήνα. Αυτό δεν θα αφήσει τη σκόνη να συσσωρευτεί στα βαθύτερα στρώματα του χαλιού και θα είναι ασφαλές ακόμη και για ένα μωρό.

Ρολό για χνούδι

Ένα ρολό για χνούδι είναι ιδανικό για τον καθαρισμό της σκόνης σε αμπαζούρ, διακοσμητικά μαξιλάρια και άλλες υφασμάτινες επιφάνειες.

Υγρό καθάρισμα

Εάν κάνετε συχνά υγρό καθάρισμα, το σπίτι θα φαίνεται πολύ πιο τακτοποιημένο και ο αέρας θα είναι ευχάριστος στην αναπνοή. Το νερό αφαιρεί το 90% της σκόνης. Εάν πρέπει να επιλέξετε μεταξύ στεγνού και υγρού καθαρισμού, επιλέξτε το δεύτερο. Είναι σημαντικό να σκουπίζετε τους τοίχους και την οροφή μια φορά κάθε λίγους μήνες για να αποτρέψετε τη συσσώρευση σκόνης.

Αποθηκεύστε τα ρούχα σε θήκες

Ρούχα, κουβέρτες, μαξιλάρια, μάλλινες κουβέρτες – όλα αυτά είναι μια σημαντική πηγή σκόνης στο σπίτι. Για να ελαχιστοποιήσετε την ποσότητα της, φυλαξτε τα σε ειδικές θήκες ή σακούλες.

Οινόπνευμα για λάμπες

Μπορείτε να καθαρίσετε τη σκόνη από τις λάμπες χρησιμοποιώντας οινόπνευμα. Απλώς σκουπίστε τις με ένα βρεγμένο πανί και αφήστε να στεγνώσουν. Θα δειτε τη διαφορά.

Γυαλίστε με πανιά

Δεν συνιστάται η εφαρμογή βερνικιού, κεριού ή πάστας απευθείας σε έπιπλα ή άλλες ξύλινες επιφάνειες από τις οποίες πρέπει να καθαρίσετε τη σκόνη. Εάν το κάνετε, η σκόνη θα συσσωρευτεί πιο γρήγορα. Οπότε είναι καλύτερα να εφαρμόζετε όλα αυτά τα προϊόντα σε ένα πανί.

Καθαρίστε τα φίλτρα

Όσο λιγότερο συχνά καθαρίζετε τα φίλτρα, τόσο περισσότερη σκόνη έχετε στο σπίτι. Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές σκούπες και συστήματα εξαερισμού με βρώμικα φίλτρα, θα στείλουν τη σκόνη πίσω στον αέρα, η οποία θα συσσωρευτεί στις επιφάνειες. Αν θέλετε να το αποφύγετε, καθαρίστε τα φίλτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Πανιά με μικροΐνες

Ένα καλό πανί από μικροΐνες μπορεί να κάνει μαγικά. Όχι μόνο συλλέγει τη σκόνη από τις επιφάνειες, αλλά δεν αφήνει και πάλι μικρά σωματίδια στον αέρα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για οποιαδήποτε επιφάνεια, από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι για να το στερεώσετε σε μια σφουγγαρίστρα.

Δείτε επίσης Πώς να Απαλλαγείτε από τη Σκόνη Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μόδα,συμβουλές μόδας,συμβουλές για ρούχα,ρούχα,lifestyle

10 Ρούχα και Παπούτσια που σας Κάνουν Αμέσως πιο Ελκυστικές

Γρήγορο καθάρισμα: 10 “πονηρά” κόλπα καθαριότητας για όσους βαριούνται τις δουλειές του σπιτιού

Γρήγορο καθάρισμα: 10 “πονηρά” κόλπα καθαριότητας για όσους βαριούνται τις δουλειές του σπιτιού