in , , ,

8 Λόγοι που Σκίζονται τα Καλσόν σας

λόγοι σκισίματος καλσόν,συμβουλές για καλσόν,ρούχα,χρήσιμα
8 Λόγοι που Σκίζονται τα Καλσόν σας

Πολλές κυρίες γνωρίζουν την απογοήτευση του ξαφνικού σκισίματος στα καλσόν τους, ειδικά όταν είναι καινούργια. Αυτό δημιούργησε πολλά κόλπα: από την αποθήκευση καλσόν στην κατάψυξη έως το να έχετε πάντα άχρωμο βερνίκι νυχιών μαζί σας. Το καλό είναι ότι το σκίσιμο μπορει να αποφευχθεί αν σταματήσετε μερικά λάθη στην αποθήκευση, την επιλογή και τη χρήση καλσόν. 6 Κόλπα για Γρήγορη Επιδιόρθωση Ρούχων

Φοράτε λάθος τα καλσόν.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Φαίνεται ότι είναι πολύ απλό, αλλά παρόλα αυτά, δεν δίνετε σημασία σε μικρά πράγματα που μειώνουν αμέσως τη διάρκεια ζωής των καλσόν. Γαντζάκια ή κοσμήματα (όπως βραχιόλια ή δαχτυλίδια) αυξάνουν τον κίνδυνο να ανοίξετε μια τρύπα σε λεπτό ύφασμα. Μάλιστα προτείνεται να φοράτε λεπτά γάντια πριν φορέσετε οποιοδήποτε καλσόν.

Τα αποθηκεύετε λάθος.

brightside

Για να κάνετε τα καλσόν να σας εξυπηρετούν περισσότερο, είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σωστά. Είναι καλύτερα να μην τα κρατάτε σε μια πλαστική σακούλα όπου θα μπερδευτούν. Όταν ξεμπερδεύετε τα καλσόν, μπορείτε να τα γρατζουνίσετε κατά λάθος, κάτι που θα τα κάνει να σκίζονται γρηγορότερα. Αντ’ αυτού, τυλίξτε τα καλσόν σας – πρώτα, διπλώστε τα στη μέση και στη συνέχεια τυλίξτε τα. Τώρα μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε συρτάρι ή θήκη.

Τα αποθηκεύετε μαζί με τα εσώρουχά σας.

brightside

Όχι μόνο είναι απαραίτητο να τυλίξετε προσεκτικά τα καλσόν αλλά και να τα αποθηκεύσετε στη σωστή θέση. Για παράδειγμα, ένα συρτάρι με σουτιέν και δαντελένια εσώρουχα μπορεί να είναι αρκετά επιβλαβές. Οι γάντζοι στα σουτιέν, οι πόρπες στις ζαρτιέρες ακόμη και οι άκρες της δαντέλας ( εξαρτάται από το ύφασμα) μπορούν να δημιουργήσουν τρύπες και τραβήγματα.

Γι’ αυτό είναι καλύτερο να έχετε ένα συρτάρι ή ράφι μόνο για καλσόν. Εάν αποθηκεύετε τα καλσόν σας σε κρεμάστρα, αφαιρέστε όλες τις κοντινές ζώνες γιατί οι πόρπες μπορούν να τα βλάψουν.

Δεν δίνετε σημασία στο πλύσιμό τους.

© Depositphotos.com

Μπορείτε να πλένετε τα καλσόν σε πλυντήριο ρούχων; Ενώ μερικες προτιμούν να τα πλένουν στο χέρι, άλλες θεωρούν ότι η χρήση πλυντηρίου είναι απολύτως ασφαλής.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να επιλέξετε ένα ήπιο απορρυπαντικό και πλύση για ευαίσθητα και να γυρίσετε το καλσόν από την ανάποδη. Επίσης, είναι σημαντικό να τα πλένετε σε κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα και την υφή τους.

Δείτε ακόμη 17 ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα παλιά καλσόν σας!

Δεν τα πλένετε σωστά στο χέρι.

brightside

Εάν δεν θέλετε να πλύνετε τα καλσόν σας στο πλυντήριο, φροντίστε να τα πλύνετε σε νεροχύτη ή μπολ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό – καλύτερα να αποφύγετε το καυτό νερό γιατί θα κάνει το καλσόν λιγότερο ελαστικό μετά το πλύσιμο.

Προσπαθήστε να μην τα τρίβετε πολύ δυνατά. Είναι σημαντικό να καθαρίσετε όχι μόνο την περιοχή των ποδιών του καλσόν αλλά και την περιοχή του καβάλου – αυτά είναι τα μέρη όπου συσσωρεύονται τα περισσότερα βακτήρια. Μουλιάστε το καλσόν για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Τα στεγνώνετε λανθασμένα.

brightside

Ορισμένα πλυντήρια έχουν λειτουργία στεγνώματος. Συνιστάται να μην τη χρησιμοποιείτε για να στεγνώνετε καλσόν, νάιλον κάλτσες ή κολάν. Επίσης, δεν πρέπει να τα κρεμάτε σε καλοριφέρ γιατί η θερμότητα μπορεί να παραμορφώσει το ύφασμα και να τεντώσει την ελαστική μέση.

Για να διαρκέσουν περισσότερο τα καλσόν σας, στεγνώστε τα σε σχοινί, αλλά να είστε προσεκτικοί με τα μανταλάκια γιατί μπορούν να βλάψουν το λεπτό ύφασμα. Η καλύτερη επιλογή είναι να τα στεγνώσετε σε οριζόντια επιφάνεια, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Τα φοράτε με σκληρά παπούτσια.

© Shutterstock.com

Το φθινόπωρο φοράτε μπότες ή μποτάκια. Η τραχιά επιφάνεια τους μπορεί εύκολα να καταστρέψει το ύφασμα από το οποίο κατασκευάζονται τα καλσόν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τρύπες στα δάχτυλα. Το καλό είναι ότι είναι αρκετά εύκολο να το αποφύγετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε βαμβακερές κάλτσες κάτω από τα καλσόν σας. Σε αυτή την περίπτωση, τα καλσόν θα έχουν ένα επιπλέον υποστηρικτικό στρώμα και δεν θα καταλήξουν με τρύπες.

Δεν δίνετε σημασία στον τύπο του υφάσματος.

© Shutterstock.com

Κάθε συσκευασία αναφέρει από ποιο τύπο υφάσματος είναι κατασκευασμένο ένα καλσόν. Αυτή η φαινομενικά ασήμαντη πληροφορία θα βοηθήσει στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του καλσόν. Τα καλσόν με μονή πλέξη είναι τα λιγότερο ανθεκτικά και πιθανότατα δεν θα διαρκέσουν πολύ.

Τα καλσόν με διπλή πλέξη τα κάνουν πιο ανθεκτικά και μακράς διαρκείας. Το νήμα μικροϊνών που έγινε δημοφιλές πρόσφατα αποτελείται από πολλές πολύ λεπτές ίνες. Αυτό παρέχει άνετη εφαρμογή και μεγάλη αντοχή.

Δείτε επίσης 5 Υφάσματα που Μπορεί να Είναι Βλαβερά και τι να Φορέσετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 κομψοί και διαχρονικοί συνδυασμοί ρούχων που δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από τη μόδα

10 κομψοί και διαχρονικοί συνδυασμοί ρούχων που δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από τη μόδα

λευκές πετσέτες σαν ξενοδοχείου,καθαρισμός πετσετών,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Έχετε Λευκές Πετσέτες όπως στα Ξενοδοχεία