in , , ,

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Κοιμάστε με Αναμμένα Φώτα

συνέπειες ύπνου με αναμμένα φώτα,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα
Τι Μπορεί να Συμβεί αν Κοιμάστε με Αναμμένα Φώτα

Μπορούμε όλοι να θυμηθούμε μια εποχή που κοιμόμασταν με τα φώτα αναμμένα όταν ήμασταν παιδιά. Ήταν ο μόνος τρόπος να προστατευτούμε από τα τέρατα της ντουλάπας. Επιπλέον, ορισμένοι ενήλικες να προτιμούν να αφήνουν τα φώτα αναμμένα επίσης και όχι λόγω του σκοταδιού. Αλλά αποδεικνύεται ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος πίσω από αυτή τη φαινομενικά αβλαβή συνήθεια. 6 Μυστικές Τεχνικές για Αρκετό Ύπνο με Λίγες Ώρες

Μπορεί να βλάψει την αναπαραγωγική υγεία.

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Κοιμάστε με Αναμμένα Φώτα

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η έκθεση σε τεχνητό φως τη νύχτα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπογονιμότητας. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε σε θηλυκά ποντίκια. Τα ποντίκια που κοιμόντουσαν με το φως το βράδυ ήταν πιο πιθανό να είναι στείρα. Πιστεύεται επίσης ότι οι κιρκάδιοι ρυθμοί (το εσωτερικό ρολόι του σώματος) επηρεάζουν το χρόνο της αναπαραγωγικής διαδικασίας στις γυναίκες.

Μια άλλη μελέτη παρακολούθησε νοσηλεύτριες που εργάζονταν νυχτερινές βάρδιες και τα αποτελέσματα της νυχτερινής έκθεσης στο φως. Αποδείχτηκε ότι στις περισσότερες είχε διαταραχθεί ο εμμηνορροϊκός κύκλος τους.

Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα που σχετίζονται με την καρδιά.

Η μελατονίνη όχι μόνο μειώνει τη θερμοκρασία του σώματος αλλά και την αρτηριακή πίεση. Εάν εκτίθεστε στο φως τη νύχτα, η παραγωγή μελατονίνης καταστέλλεται. Ως αποτέλεσμα, η αρτηριακή πίεση αυξάνεται. Οι τακτικές διακυμάνσεις, με τη σειρά τους, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού.

Δείτε ακόμη Οφέλη Μελατονίνης και Φυσικοί Τρόποι Πρόσληψης

Μπορεί να πάρετε βάρος.

Η περίσσεια τεχνητού φωτός τη νύχτα μπορεί να είναι η αιτία ενός επιβραδυνόμενου μεταβολισμού. Επιπλέον, η διαταραχή του ύπνου και του κιρκαδικού ρυθμού μπορεί να συμβάλουν στην παχυσαρκία. Μια μελέτη σε πάνω από 43.000 γυναίκες αποκάλυψε ότι εκείνες που κοιμόντουσαν με τηλεόραση παρατήρησαν αύξηση βάρους. Η αλλαγή συνέβη ανεξάρτητα από την ποιότητα ή τη διάρκεια του ύπνου τους.

Μπορεί να προκαλέσει ορμονικές αλλαγές.

Ακόμα και μια φωτεινή πηγή μπορεί να αλλάξει την ορμονική ισορροπία. Το φως από τα κινητά, τις τηλεοράσεις ή τους υπολογιστές συμβάλλει στην έλλειψη μελατονίνης. Επιπλέον, άλλες βιολογικές διεργασίες διαταράσσονται. Τις περισσότερες φορές, είναι η μελατονίνη που επηρεάζεται πρώτα. Ο διαταραγμένος ύπνος αυξάνει τις ορμόνες γήρανσης και μειώνει τις αντιγηραντικές.

Μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η έκθεση στο φως τη νύχτα αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης. Εναλλακτικά, η διαταραχή του κιρκαδικού ρυθμού είναι πιθανό να επιδεινώσει τα ήδη υπάρχοντα συμπτώματα κατάθλιψης. Είναι ενδιαφέρον ότι το κόκκινο φως έχει λιγότερες επιζήμιες επιδράσεις επειδή είμαστε λιγότερο ευαίσθητοι στα κόκκινα μήκη κύματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται ακόμη και για την αντιμετώπιση της δυσθυμίας.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Βραδινός ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Jimmy Taylor

σκυλόσπιτα από ξύλινα κιβώτια,ιδέες για σκυλόσπιτα από ξύλινα κιβώτια,diy κατασκευές,επαναχρησιμοποίηση,χρήσιμα

33 Ιδέες για Σκυλόσπιτα από Ξύλινα Κιβώτια

φθινοπωρινή διακόσμηση τζακιού,ιδέες φθινοπωρινής διακόσμησης τζακιού,διακόσμηση τζακιού,ιδέες διακόσμησης τζακιού

27 Εύκολες Ιδέες Φθινοπωρινής Διακόσμησης Τζακιού