in , ,

Πώς να Φτιάξετε Απωθητικό Σπρέι με Πιπεριά Καγιέν

DIY απωθητικό σπρέι με πιπεριά καγιέν,χρήσιμα
Πώς να Φτιάξετε Απωθητικό Σπρέι με Πιπεριά Καγιέν

Ένα απωθητικό για τα πάντα, από μικροσκοπικές αφίδες έως ελάφια, είναι το σπρέι από πιπεριά καγιέν. Μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα για να διώξετε τα επιβλαβή παράσιτα του κήπου σας. Σπιτικά Απωθητικά για Ποντίκια και Αρουραίους

Πώς να Φτιάξετε Απωθητικό Σπρέι με Πιπεριά Καγιέν

Όταν χρησιμοποιείτε αποξηραμένη ή αλεσμένη πιπεριά καγιέν, θα χρειαστείτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας σε 4,5 λίτρα νερό. Αρκετές σταγόνες υγρού πιάτων προσδίδουν στο σπρέι επιπλέον κολλητική δύναμη. Αφού ανακινήστε έντονα το υγρό πιάτων και την πιπεριά στο νερό, αφήστε το διάλυμα όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, ανακατέψτε το ξανά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα χωνί για να το μεταγγίσετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Εάν καλλιεργείτε τις δικές σας πιπεριές καγιέν, κόψτε 1/2 φλιτζάνι πιπεριές για κάθε 2 φλιτζάνια νερό. Αφού βάλετε τις πιπεριές και το νερό σε ένα μπλέντερ, αφήστε το μείγμα όλη τη νύχτα πριν το στραγγίξετε. Αναμίξετε μια ή δυο σταγόνες υγρό πιάτων για κάθε 2 φλιτζάνια φόρμουλα ή 6 σταγόνες ανά 4,5 λίτρα νερό.

Ορισμένοι κηπουροί προτιμούν να χρησιμοποιούν καυτερή σάλτσα ως πηγή πιπεριάς καγιέν, επειδή διαλύεται πιο εύκολα από τη σκόνη και δεν απαιτεί το κόψιμο ή το στράγγισμα των φρέσκων πιπεριών. Χρησιμοποιήστε καυτερή σάλτσα με βάση πιπεριές καγιέν σε αναλογία ενός μέρους καυτερής σάλτσας ανά 16 μέρη νερού. Αυτή η αναλογία λειτουργεί σε περίπου 30 ml καυτερή σάλτσα ανά 2 φλιτζάνια νερό ή 230 ml καυτερή σάλτσα ανά 4,5 λίτρα νερό. Αναμείξτε περίπου 6 σταγόνες υγρού πιάτων ανά 4,5 λίτρα νερού πριν γεμίσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Δείτε ακόμη Πώς να Καταστρέψετε τα Ζιζάνια με Ξύδι

Εάν φτιάξετε αρκετό διάλυμα, χρησιμοποιήστε ένα δοχείο με καπάκι για να αποθηκεύσετε το υπόλοιπο για περίπου μία εβδομάδα. Είναι καλύτερο να περιμένετε μια μέρα χωρίς άνεμο και όταν δεν αναμένεται βροχή για να εφαρμόσετε το σπρέι. Ψεκάστε τόσο το πάνω όσο και το κάτω μέρος των φύλλων για βέλτιστη προστασία. Εφαρμόστε ξανά το σπρέι μία φορά την εβδομάδα ή μετά από βροχόπτωση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το σπρέι πιπεριάς καγιέν μπορεί να είναι εξαιρετικά ερεθιστικό για τα μάτια, το δέρμα ή τους πνεύμονες. Φοράτε προστατευτικά γυαλιά και ρούχα όταν εργάζεστε με αυτό και αποφύγετε τον ψεκασμό στον άνεμο. Επειδή το διάλυμα φράζει το μπουκάλι ψεκασμού, ξεπλύνετε τακτικά το ακροφύσιο είτε μεταβείτε σε έκδοση χωρίς σκόνη. Τέλος, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τη χρήση του σπρέι συχνά, ή κοντά σε ορισμένα φυτά που ανθίζουν, όπως αυτά που προσελκύουν μέλισσες.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Σπιτικά Απωθητικά για Σφήκες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χρήσεις γαρίφαλου στον κήπο,για τον κήπο,χρήσιμα

5 Χρήσεις Γαρίφαλου για Υγιή Κήπο

τοίχοι βεράντας με φυτά,ιδέες τοίχου βεράντας με φυτά,για τον κήπο,διακόσμηση κήπου,ιδεές διακόσμησης κήπου

21 Ιδέες Τοίχου Βεράντας με Φυτά