in , ,

9 Κόλπα για να Χάσετε Κιλά Χωρίς καν να το Παρατηρήσετε

κόλπα για χάσιμο κιλών,αδυνάτισμα,χρήσιμα,συμβουλές
9 Κόλπα για να Χάσετε Κιλά Χωρίς καν να το Παρατηρήσετε

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από παχυσαρκία έχει αυξηθεί 3 φορές τα τελευταία 40 χρόνια. Σχεδόν το 25% των ατόμων άνω των 16 ετών έχει επιπλέον κιλά. Δεν είναι περίεργο που όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να δίνουν πλέον προσοχή στη διατροφή τους. Όμως δεν χρειάζεται αυστηρή δίαιτα, αλλά μερικά κόλπα για να χάσατε κιλά χωρίς καν να το παρατηρήσετε. Ιδανικό βάρος: “Πόσα κιλά πρέπει να είμαι”; Οι 3 βασικοί μέθοδοι υπολογισμού

Δέστε τη μέση σας

© piotr_marcinski/ depositphotos.com, © anelina/ depositphotos.com

Πριν φάτε μεσημεριανό ή βραδύνω, βάλτε μια κορδέλα στη μέση σας. Όταν αισθάνεστε ότι γίνεται πολύ σφιχτή, σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να σταματήσετε να τρώτε. Αυτό το πολύ απλό αλλά αποτελεσματικό κόλπο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερφαγία.

Πίνετε από μακριά ποτήρια

© belchonock/ depositphotos.com, © shawn_hempel/ depositphotos.com

Παίρνουμε ένα σημαντικό μέρος των θερμίδων που χρειαζόμαστε όχι από το φαγητό αλλά από τα ροφήματα. Για παράδειγμα, ένα ποτήρι χυμός περιέχει έως 120 θερμίδες και 20 γραμμάρια ζάχαρης. Αυτή η ποσότητά μπορεί να μειωθεί εάν χρησιμοποιείτε τα σωστά ποτήρια. Αυτό οφείλεται στο ότι κατά μέσο όρο, ρίχνουμε 20 % -30 % λιγότερα ροφήματα σε μακριά λεπτά ποτήρια από ό, τι σε κοντά.

Φάτε με χρονόμετρο

© Wavebreakmedia/ depositphotos.com, © razihusin/ depositphotos.com

Είναι απλό: όταν βιάζεστε κατά τη διάρκεια του φαγητού, τρώτε υπερβολικά επειδή ο εγκέφαλος απλά δεν έχει αρκετό χρόνο για να λάβει σήμα ότι έχετε ήδη χορτάσει. Έτσι, όταν πρόκειται να φάτε, ρυθμίστε ένα χρονόμετρο στα 20 λεπτά και προσπαθήστε να τρώτε αργά.

Κάντε ζεστά μπάνια

© CITAlliance/ depositphotos.com, © Syda_Productions/ depositphotos.com

Το ζεστό νερό δεν σας βοηθά μόνο να χαλαρώσετε, αλλά σας κάνει επίσης να χάσετε βάρος, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Loughborough. Κατά τη διάρκεια των μελετών διαπίστωσαν ότι μία ώρα σε ζεστό μπάνιο καίει περίπου 130 θερμίδες, όσο 30 λεπτά περπάτημα! Εξάλλου, το μέσο επίπεδο σακχάρου είναι 10% λιγότερο μετά το μπάνιο!

Δείτε ακόμη Διαλειμματική νηστεία: Με αυτή την δίαιτα ο Ηλίας Μαμαλάκης κατάφερε να χάσει αρκετά κιλά!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βάλτε ένα μπολ με φρούτα στο τραπέζι

© TunedIn61/ depositphotos.com, © studioM/ depositphotos.com

Όταν βλέπετε πολύ συχνά υγιεινές τροφές, προγραμματίζετε τον εαυτό σας να τρώει υγιεινά. Εκτός αυτού, αυτό δεν λειτουργεί μόνο για πραγματικά φρούτα και λαχανικά, αλλά ακόμη και για φωτογραφίες. Έτσι, μην διαγραφείτε από ομάδες υγιεινής διατροφής στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης!

Καθίστε στο τέλος του τραπεζιού

© ArturVerkhovetskiy

Αυτό το κόλπο είναι πολύ σημαντικό για δείπνα όπου υπάρχει μεγάλο τραπέζι και πολλοί άνθρωποι. Όταν κάθεστε σε ένα τραπέζι περιτριγυρισμένο από εξαιρετικά νόστιμα φαγητά, είναι σχεδόν αδύνατο να μην τα φάτε. Και αν κάθεστε στο τέλος του τραπεζιού, υπάρχει πιθανότητα να μην φάτε κάτι, γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να φτάσετε σε ορισμένα φαγητά.

Επινοήστε μερικά μικρά καθημερινά πράγματα

© Wavebreakmedia/ depositphotos.com, © imagepointfr/ depositphotos.com

Πολλοί έχουμε βρεθεί σε μια κατάσταση που χρειαζόταν να σβήσουν κεριά σε μια τούρτα γενεθλίων ή να ανοίξουν ένα μπουκάλι σαμπάνια για να γιορτάσουν. Το φαγητό που συνοδεύεται από τέτοιες περιστάσεις φαίνεται να είναι λίγο πιο νόστιμο. Αυτό είναι το συμπέρασμα που έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα. Γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε τη συνήθεια να κάνετε κάτι ωραίο πριν φάτε. Στη συνέχεια, ακόμη και το βραστό μπρόκολο χωρίς αλάτι θα φανεί το καλύτερο φαγητό.

Κόψτε το φαγητό σε μικρά κομμάτια

© Kesu01/ depositphotos.com, © Kesu01/ depositphotos.com

Αυτή η κίνηση μπορεί να ξεγελάσει τον εγκέφαλό σας και να κάνει την εντύπωση ότι υπάρχει περισσότερο φαγητό στο πιάτο από ό, τι πραγματικά. Έτσι, θα νιώσετε χορτάτοι πολύ πιο γρήγορα και δεν θα φάτε υπερβολικά. Τα μικρά πιάτα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξυλάκια αντί για μαχαίρια και πιρούνια.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας

© Feverpitch/ depositphotos.com, © belchonock/ depositphotos.com

Ένα φανταστικό γεύμα βοηθά να τρώμε λιγότερο, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon. Κατά τη διάρκεια της μελέτης που πραγματοποίησαν, αποδείχθηκε ότι οι άνθρωποι που φανταζόταν ότι έτρωγαν, κατέληξαν να τρώνε λιγότερο από τους άλλους συμμετέχοντες στο πείραμα. Οπότε λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα κακό στην ονειροπόληση για νόστιμα κεφτεδάκια και κουλουράκια σοκολάτας. Έτσι η φαντασία σας σας βοηθά να χάσετε βάρος.

Φυσικά, όλα αυτά τα κόλπα δεν θα σας δώσουν εκπληκτικά αποτελέσματα χωρίς καλή διατροφή και τακτική άσκηση. Ωστόσο, θα σας βοηθήσουν να πειθαρχήσετε και να είστε πιο συνειδητοποιημένοι για το τι τρώτε.

Δείτε επίσης 7 Αιτίες Αύξησης Βάρους που Δεν Έχουν Σχέση με τη Διατροφή ή την Έλλειψη Άσκησης

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY κατασκευές με υφάσματα,DIY κατασκευές με ρούχα,επαναχρησιμοποίηση υφασμάτων,ανακύκλωση υφασμάτων,επαναχρησιμοποίηση ρούχων,ανακύκλωση ρούχων

3 DIY Κατασκευές με Υφάσματα και Ρούχα

χρήσεις του Listerine στον κήπο,για τον κήπο,χρήσιμα

7 Απίθανες Χρήσεις του Listerine στον Κήπο