Πώς να Φτιάξετε Βιολογικό Παρασιτοκτόνο με Καπνό

Τα φυτά καπνού (Nicotiana tabacum) περιέχουν νικοτίνη, αλλά μπορεί να μην γνωρίζετε ότι μπορεί να σας απαλλάξεις από τα παράσιτα του κήπου. Τα παρασιτοκτόνα που βασίζονται σε φύλλα καπνού είναι τοξικά για ορισμένα έντομα, ιδιαίτερα πλάσματα με μαλακό σώμα, όπως γυμνοσάλιαγκες και αφίδες. Κάθε επεξεργασμένος καπνός μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός σπιτικού βιολογικού παρασιτοκτόνου. Αυτό περιλαμβάνει καπνό για στριφτά, για πίπα, για μάσημα ή τσιγάρα. Σπιτικό Παρασιτοκτόνο Μπύρας

Πώς να Φτιάξετε Βιολογικό Παρασιτοκτόνο με Καπνό

Μουλιάστε 1 φλιτζάνι ξηρό καπνό σε 4,5 λίτρα νερού για τουλάχιστον μισή ώρα. Όσο περισσότερο το αφήσετε τόσο ισχυρότερο θα γίνει. Μερικοί κηπουροί το αφήνουν για μια ημέρα. Τα ισχυρότερα παρασιτοκτόνα λειτουργούν πιο γρήγορα, αλλά είναι επίσης πιο επικίνδυνα για τα ωφέλιμα έντομα του κήπου.

Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων στο διάλυμα καπνού. Αυτό δρα ως επιφανειοδραστικό για να βελτιώσει την ικανότητα διασποράς και βοηθά το διάλυμα να κολλήσει στα φυτά. Το υγρό πιάτων είναι επίσης ελαφρώς τοξικό για τα παράσιτα από μόνο του.

Στραγγίστε το υγρό σε ένα πλαστικο δοχείο. Χρησιμοποιήστε ένα λεπτό σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τα κομμάτια καπνού. Σφίξτε καλά το καπάκι του δοχείου. Το παρασιτοκτόνο θα διατηρηθεί για μερικές εβδομάδες εάν φυλάσσεται σε δροσερό μέρος, όπως γκαράζ ή υπόγειο.

Δείτε ακόμη 7 Φυσικά Εντομοαπωθητικά

Related Post

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε προσεκτικά τα μέρη του φυτού, στοχεύοντας τα παράσιτα. Ψεκάστε βλαστούς μολυσμένους με αφίδες αλλά όχι κοντά σε φύλλα χωρίς αυτές. Το σπρέι καπνού είναι φυσικό, αλλά εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο για ευεργετικά έντομα όπως πασχαλίτσες.

Ψεκάστε το παρασιτοκτόνο μόνο σε φυτά που δεν ανήκουν στην οικογένεια καπνού, Solanaceae. Αποφύγετε τα φυτά που σχετίζονται με τον καπνό, όπως ντομάτες (Lycopersicon esculentum), πατάτες (Solanum tuberosum) και πιπεριές (Capsicum spp.). Ο καπνός μπορεί να μεταδώσει τον ιό μωσαϊκού καπνού και να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα σε αυτά τα φυτά από τα παράσιτα.

πηγή φωτό

Δείτε ακόμη 9 Τρόποι να Κρατήσετε τις Αράχνες και τα Έντομα Μακριά από το Σπίτι σας

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Πώς να βάλω σε τάξη το σπίτι μου; Συμβουλές και μυστικά για να το πετύχετε

Στην οργάνωση και τακτοποιήση του σπιτιού ένα ερώτημα πάντα μας ταλανίζει: "Πώς να βάλω σε… Read More

7 Ιουλίου, 2024

12 έξυπνα κόλπα για το σπίτι που σίγουρα θα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε [Βίντεο]

Αγαπάμε τα έξυπνα κόλπα, ειδικά όταν μας γλυτώνουν χρόνο και χρήμα στην καθημερινότητά μας. Στο… Read More

7 Ιουλίου, 2024

Συνταγή για παραδοσιακό σπιτικό τραχανά με 1μιση λίτρο γάλα

Ο παραδοσιακός τραχανάς παιδιά είναι φάρμακο! Είναι ένα ταπεινό φαγητό που όμως έχει μεγαλώσει γενιές… Read More

7 Ιουλίου, 2024

Αυτά τα αυτοκίνητα δεν θα μπαίνουν στα πλοία: Καλοκαιρινή ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Η μεταφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω θαλάσσης έχει επαναφέρει την συζήτηση για την ασφάλεια, ιδιαίτερα μετά από περιστατικά… Read More

7 Ιουλίου, 2024

Παίρνεις το κινητό στην τουαλέτα; Καιρός να το κόψεις…γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι

Το κινητό στην τουαλέτα είναι μια συνήθεια που έχει αρκετός κόσμος αλλά δεν είναι και… Read More

7 Ιουλίου, 2024

Κιόσκι Κήπου: Εμπνευσμένες ξύλινες κατασκευές που αναβαθμίσουν κάθε υπαίθριο χώρο

Τα κιόσκια κήπου είναι μια εξαιρετική προσθήκη για κάθε κήπο και αυλή και θα σας… Read More

7 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα