in , , , , ,

10 Δημοφιλείς Τροφές που Βλάπτουν Σοβαρά τα Δόντια

τροφές επιβλαβείς για τα δόντια,φροντίδα δοντιών,συμβουλές για τα δόντια,υγεία,συμβουλές υγείας
10 Δημοφιλείς Τροφές που Βλάπτουν Σοβαρά τα Δόντια

Όλοι θέλουν να έχουν ένα υγιές χαμόγελο και κάνουν ό, τι μπορούν για να το διασφαλίσουν: πηγαίνουν τακτικά στον οδοντίατρο, δεν τρώνε γλυκά και κάνουν μια υγιεινή διατροφή. Ωστόσο, υπάρχουν τροφές που είναι φαινομενικά ασφαλείς αλλά αποδεικνύονται πολύ επιβλαβείς για τα δόντια. 8 Βασικά Λάθη στην Φροντίδα των Δοντιών

Μύρτιλα

brightside

Δεν επηρεάζουν την υγεία των δοντιών, αλλά τα χρωματίζουν μπλε. Όσοι όμως τα τρώνε πολύ συχνά, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να δουν τα δόντια τους να γίνονται λίγο κίτρινα λόγω του χυμού.

Λευκό κρασί

© pixabay, © depositphotos

Οι λάτρεις του λευκού κρασιού πρέπει να κάνουν μια σημαντική επιλογή: το αγαπημένο τους ποτό ή το υγιές σμάλτο. Θα πρέπει να επιλέξετε το δεύτερο εάν δεν θέλετε τα δόντια σας να είναι εξαιρετικά ευαίσθητα ή εύθραυστα.

Κόκκινο κρασί

© pixabay, © depositphotos

Το κόκκινο κρασί δεν επηρεάζει πρακτικά την υγεία των δοντιών, αλλά αλλάζει το φυσικό τους χρώμα σε μια αντιαισθητική γκρι απόχρωση.

Πατατάκια

© deposit photos

Αυτό είναι απλό: τα πατατάκια αποτελούνται από γρήγορους υδατάνθρακες που μετατρέπονται σε γλυκόζη υπό την επίδραση του σάλιου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια ασήμαντη αλλά επικίνδυνη τερηδόνα. Ένα άλλο πράγμα που αφήνουν τα πατατάκια είναι η οδοντική πλάκα, οπότε μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό αφού τα φάτε.

Τσίχλες

© pixabay, © depositphotos

Η τσίχλα χωρίς ζάχαρη μπορεί να φαίνεται ασφαλής για τα δόντια. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι η ζάχαρη αλλά η καταστροφική της επίδραση στα σφραγίσματα, στις οδοντικές θήκες και τις γέφυρες. Εκτός αυτού, όταν μασάτε τσίχλα, η παραγωγή σάλιο αυξάνεται, οδηγώντας σε παραγωγή αλκαλικότητας που διαβρώνει τα σφραγίσματα και το οδοντικό σμάλτο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Το Ξέπλυμα των Δοντιών Μετά το Βούρτσισμα Μπορεί να Προκαλέσει Τρύπες

Ποπ κορν

brightside

Κινηματογράφος χωρίς ποπ κορν; Πρέπει να το σκεφτείτε γιατί κάθε συσκευασία περιέχει σπόρους που δεν έσκασαν. Μπορούν να βλάψουν τις οδοντικές θήκες και τα αδύναμα δόντια. Εκτός αυτού, αποτελείται από γρήγορους υδατάνθρακες που σχηματίζουν επιβλαβή γλυκόζη.

Ντομάτες

© pixabay, © pixabay

Όπως και τα εσπεριδοειδή, οι ντομάτες είναι όξινες. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τις φρέσκες ντομάτες αλλά και για διαφορετικές σάλτσες και στιφάδο. Το οξύ βλάπτει πολύ τα δόντια και αυξάνει την ευαισθησία τους.

Ψωμί, μακαρόνια και πατάτες

© depositphotos, © depositphotos

Οι τροφές που περιέχουν πολύ άμυλο κολλούν στα δόντια και παραμένουν στο στόμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το άμυλο προκαλεί το σχηματισμό οδοντικής πλάκας. Εκτός αυτού, μετατρέπεται σε ζάχαρη όταν έρχεται σε επαφή με το σάλιο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα και άλλα σοβαρά προβλήματα.

Αποξηραμένα φρούτα

© pixabay, © pixabay

Τα αποξηραμένα μήλα και τα αχλάδια είναι πολύ γλυκά, ενώ τα αποξηραμένα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και άλλα αποξηραμένα φρούτα είναι επικίνδυνα λόγω της κολλώδους δομής τους. Κολλούν κυριολεκτικά τη ζάχαρη στα δόντια, προκαλώντας τερηδόνα και καταστροφή του σμάλτου.

Τσάι

© pixabay, © depositphotos

Όλοι γνωρίζουν ότι το τσάι περιέχει καφεΐνη, η οποία έχει κάποια αρνητική επίδραση στο σώμα αλλά όχι στα δόντια. Υπάρχει πολύ λιγότερο φθόριο στο τσάι από την καφεΐνη, αλλά προκαλεί μεγάλη βλάβη στα δόντια σας. Το φθόριο είναι απαραίτητο για το ανθρώπινο σώμα, αλλά όταν υπάρχει σε πάρα πολύ ποσότητα, επηρεάζει την υγεία των οστών και των δοντιών. Για να είστε ασφαλείς, μην πίνετε περισσότερα από 4 φλιτζάνια την ημέρα.

Δείτε επίσης Ούλα που ματώνουν: 6 φυσικές θεραπείες για το πρόβλημα των ευαίσθητων ούλων και των χαλαρών δοντιών

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

αποθήκευση ποδηλάτου,ιδέες αποθήκευσης ποδηλάτου,οργάνωση σπιτιού,κατασκευές για το σπίτι

54 Έξυπνες Ιδέες Αποθήκευσης Ποδηλάτου

μοναδικά DIY μπλουζάκια,ρούχα,κατασκευές με ρούχα,μόδα

Φτιάξτε Εύκολα Μοναδικά DIY Μπλουζάκια