in , ,

10 Αποδεδειγμένοι Τρόποι Βελτίωσης της Όρασης

τρόποι βελτίωσης της όρασης,ενδυνάμωση των ματιών,συμβουλές για τα μάτια,υγεία,συμβουλές υγείας
10 Αποδεδειγμένοι Τρόποι Βελτίωσης της Όρασης

Μια βασική αρχή της ιατρικής είναι ότι εάν δεν χρησιμοποιείτε ένα μυ, ατροφεί. Όπως κάθε άλλος μυς, πρέπει να εκπαιδεύσετε τους μυς των ματιών σας και να τους διατηρείτε σε καλή κατάσταση. Γι’ αυτό το λογο συγκεντρώσαμε 10 αποδεδειγμένους τρόπους βελτίωσης της όρασης. Γιατί οι Άνθρωποι Δεν Έχουν Μαύρα Μάτια

Αποφύγετε την υπερβολική καταπόνηση των ματιών σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κλείστε τα μάτια σας για λίγα λεπτά και απολαύστε την ηρεμία μία φορά κάθε 2-3 ώρες.

16 βασικές γνωστές ασκήσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξασκήσετε τα μάτια σας. Κάντε τις τα καθημερινά με την αναφερόμενη σειρά.

© healthjournal365

Εάν φοράτε γυαλιά, βγάλτε τα πιο συχνά.

Κάντε στα μάτια σας μασάζ με τη βοήθεια απαλών κυκλικών κινήσεων. Κινηθείτε από τα σημεία 1 έως 6 όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Χρησιμοποιήστε το μεσαίο δάχτυλο και τον δείκτη σας για να πιέσετε τα μάτια σας. Πρέπει να αισθάνεστε ελαφρά πίεση, αλλά σίγουρα όχι πόνο, όταν εκτελείτε το μασάζ.

© healthjournal365

Όταν βγαίνετε για μια βόλτα στον ύπαιθρο, προσπαθήστε να κοιτάζετε μακριά πιο συχνά αντί να εστιάζετε στα πόδια ή μπροστά σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ: Σημάδια στα μάτια που φανερώνουν υψηλή χοληστερόλη

Πιείτε χυμό καρότου όσο πιο συχνά γίνεται (κατά προτίμηση κάθε μέρα). Εάν θέλετε να επιτύχετε το μέγιστο όφελος, προσθέστε μία ή δύο σταγόνες ελαιόλαδο σε αυτό. Δεν θα χαλάσει τη γεύση, αλλά θα σας βοηθήσει να απορροφήσετε τα υγιή στοιχεία στο χυμό καρότου πιο αποτελεσματικά.

Εάν τα μάτια σας είναι ερεθισμένα το βράδυ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό αλόης βέρα αντί για οφθαλμικές σταγόνες. Ωστόσο, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας προτού χρησιμοποιήσετε αυτό το φυσικό φάρμακο.

© depositphotos, © depositphotos

Όταν νιώθετε τα μάτια σας κουρασμένα, πλύνετε τα με ζεστό νερό.

Προσπαθήστε να μην κοιτάτε την οθόνη ενός υπολογιστή, τηλεόρασης ή κινητού τηλεφώνου για τουλάχιστον 2 ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Δοκιμάστε την ινδική άσκηση Trataka για τα μάτια. Θα βοηθήσει τα μάτια και το μυαλό σας να παραμείνουν συγκεντρωμένα.

brightside

Καθίστε απέναντι από ένα μικρό σταθερό αντικείμενο τοποθετημένο σε ανοιχτό χώρο (για παράδειγμα ένα κερί). Εστιάστε τα μάτια σας και όλη την προσοχή σας σε αυτό. Προσπαθήστε να μην ανοιγοκλείνετε τα ματιά. Πρέπει να επιδιώξετε να έχετε μια σταθερή, λεπτομερή εικόνα του αντικειμένου στο μυαλό και τη μνήμη σας.

Στη συνέχεια, κλείστε τα μάτια σας και εστιάστε την προσοχή σας στο διάστημα μεταξύ των φρυδιών σας, προσπαθώντας να κρατήσετε την εικόνα του αντικειμένου στο κεφάλι σας για όσο μπορείτε. Κάντε το για περίπου 10 λεπτά.

Ο στόχος της άσκησης είναι να επιτευχθεί μια σαφής εικόνα για κάτι πριν τα μάτια σας κουραστούν.

Δείτε επίσης Γιατί τα Μάτια σας Έχουν Τσίμπλες Όταν Ξυπνάτε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

επαναχρησιμοποίηση παλιών ρούχων,ανακύκλωση παλιών ρούχων,επαναχρησιμοποίηση υφασμάτων,ανακύκλωση υφασμάτων,DIY κατασκευές,ρούχα

4 Εύκολες Ιδέες Επαναχρησιμοποίησης Παλιών Ρούχων και Υφασμάτων

Ο Ευκολότερος Τρόπος να Καθαρίσετε Σχάρες Κουζίνας

Ο Ευκολότερος Τρόπος να Καθαρίσετε Σχάρες Κουζίνας