in , , , , ,

30 Ιδέες Δαπέδου Βινυλίου – Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

δάπεδο βινυλίου,ιδέες δαπέδου βινυλίου,πλεονεκτήματα δαπέδου βινυλίου,μειονεκτήματα δαπέδου βινυλίου,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού
30 Ιδέες Δαπέδου Βινυλίου - Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Το βινύλιο είναι η πιο δημοφιλής μορφή ανθεκτικού δαπέδου επειδή είναι χαμηλής συντήρησης, ανθεκτικό στο νερό, οικονομικό και μακράς διαρκείας. Και χάρη στις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, υπάρχει σε μια ευρεία γκάμα με υψηλής ποιότητας φινιρίσματα. Παρόλα αυτά έχει και κάποια μειονεκτήματα, οπότε για να αποφασίσετε εάν το χρειάζεστε ή όχι θα πρέπει να ζυγίσετε και τα πλεονεκτήματά του. 33 Ιδέες Δαπέδου Laminate – Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματ

Πλεονεκτήματα του δαπέδου βινυλίου

Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του δαπέδου από βινύλιο είναι ότι είναι ανθεκτικό στο νερό. Είναι κατασκευασμένο με αδιάβροχα υλικά, όπως το PVC, το οποίο το καθιστά ιδανική επιλογή για χώρους με νερό όπως μπάνια, πλυσταριά, υπόγεια και άλλα. Είναι εύκολο στον καθαρισμό του. Απλά σκουπίστε τη βρωμιά και σφουγγαρίστε το.

Το φύλλο βινυλίου είναι πιο μαλακό κάτω από τα πόδια από άλλες επιλογές σκληρών δαπέδων, καθιστώντας πολύ πιο εύκολο να στέκεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Είναι επίσης πιο ζεστό στην αφή από σκληρότερες επιφάνειες όπως κεραμικά ή πέτρινα πλακάκια.

Το δάπεδο από βινύλιο είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό που αν τοποθετηθεί και συντηρηθεί σωστά, μπορεί να διαρκέσει πάνω από δέκα έως είκοσι χρόνια. Αυτό το πλεονέκτημα το καθιστά ιδανικό για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ειδικά όσα έχουν πολύ κίνηση. Επίσης, κοστίζει λιγότερο από πλακάκια ή σανίδες με παρόμοια χρώματα και σχέδια.

Το δάπεδο από βινύλιο είναι εύκολο στην τοποθέτηση, καθιστώντας το ένα καλό υλικό για DIY. Ωστόσο, απαιτεί μετρήσεις και κοψίματα με ακρίβεια για να ταιριάζει τέλεια στο χώρο.

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι ακούνε για δάπεδα από φύλλα βινυλίου, σκέφτονται παλιές ρετρό κουζίνες. Όμως χάρη στην τεχνολογία έχουν βελτιώσει το χρώμα, τη σαφήνεια, τις υφές και τα σχέδια. Μπορούν να έχουν τη ρεαλιστική εμφάνιση και αίσθηση του σκληρού ξύλου, πέτρας και ακόμη και πλακάκια, αλλά χωρίς υψηλό κόστος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μειονεκτήματα του δαπέδου βινυλίου

Παρόλο που το προστατευτικό στρώμα του δαπέδου το προστατεύει από λεκέδες, είναι επιρρεπή στον αποχρωματισμό, ειδικά όταν έρχεται σε επαφή με καουτσούκ. Εάν αγοράσετε δάπεδο βινυλίου χαμηλής ποιότητας, μπορεί να κιτρινίσει με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, μπορεί να συμβεί λόγω της άμεσης έκθεσης στο ηλιακό φως. Ωστόσο, τα καλής ποιότητας δάπεδα βινυλίου είναι ανθεκτικά σε αυτό.

Κατά την τοποθέτηση του δαπέδου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχετε μια τέλεια λεία, επίπεδη επιφάνεια για να εργαστείτε. Επειδή το βινύλιο είναι σχετικά μαλακό, ακόμη και μικροί κόκκοι που παγιδεύονται κάτω από το πάτωμα μπορούν να φθείρουν το υλικό με την πάροδο του χρόνου, προκαλώντας εξογκώματα στην επιφάνεια.

Εάν ένα δάπεδο από βινύλιο έχει υποστεί σοβαρή ζημιά με γρατσουνιές ή λεκέδες, η μόνη σας επιλογή είναι είτε να αντικαταστήσετε ολόκληρο το δάπεδο είτε να αφαιρέσετε την πληγείσα περιοχή και να την αντικαταστήσετε με ένα μπάλωμα. Στην καλύτερη περίπτωση, το μπάλωμα θα έχει αρμούς που θα κάνουν το δάπεδο να είναι διαπερατό από το νερό και θα ξεχωρίζει από το υπόλοιπο δάπεδο.

Δείτε ακόμη Ούτε πλακάκια, ούτε παρκέ! Πάτωμα από χαρτοσακούλες!

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Τα πιο Ιδιαίτερα Ξύλινα Πατώματα που θα σας Ενθουσιάσουν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.3 / 5. Αξιολογήσεις: 10

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διατροφή,συμβουλές διατροφής,αντικατάσταση ανθυγιεινών τροφών,χρήσιμα

10 Τροφές που Μπορείτε να Αντικαταστήσετε με Υγιεινά Προϊόντα Χωρίς να Θυσιάσετε τη Γεύση

Η ντάλια είναι ένα βολβώδες λουλούδι που κατάγεται από το Μεξικό. Ανθίζει το καλοκαίρι και όλο το φθινόπωρο

Ντάλια μια κομψή και αξιοπρεπής κυρία στον κήπο μας – Πληροφορίες Καλλιέργεια