in , ,

ΠΡΟΣΟΧΗ! Γιατί το Σπίτι σας Μπορεί να Γίνει Εστία Εντόμων

συμβουλές για έντομα,αιτίες εντομών,αντιμετώπιση εντομών,χρήσιμα
Γιατί το Σπίτι σας Μπορεί να Γίνει Εστία Εντόμων

Σε αναζήτηση τροφής και καταφυγίου, πολλά έντομα επιλέγουν να εγκατασταθούν στο σπίτι σας επειδή είναι το τέλειο μέρος για να ζήσουν. Δυστυχώς, αυτοί οι δυσάρεστοι επισκέπτες μπορούν να βλάψουν εσάς και το σπίτι σας. Μερικά από αυτά τρώνε ξύλο, ύφασμα και φυτά, άλλα μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση και λοιμώξεις. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια πράγματα στο σπίτι σας προτιμούν ιδιαίτερα ώστε να τα ξεφορτωθείτε ή να τα περιορίσετε. 9 Τρόποι να Κρατήσετε τις Αράχνες και τα Έντομα Μακριά από το Σπίτι σας

Παλιά βιβλία

Κάθε παλιό χαρτί μπορεί να προσελκύσει έντομα. Αυτό περιλαμβάνει παλιά βιβλία, στοίβες εφημερίδων, επιστολές. Μερικά έντομα, όπως τα ασημόψαρα και οι κατσαρίδες, τρέφονται με κυτταρίνη, επομένως είναι καλύτερα να μην αφήνετε τίποτα στο τραπέζι, στα ράφια σας ή ακόμα και σε ένα συρτάρι. Εάν δεν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτά τα παλιά βιβλία και γράμματα, τοποθετήστε τα σε ένα πλαστικό δοχείο που σφραγίζει αεροστεγώς.

Λευκές λάμπες

Το έντονο λευκό και γαλαζωπό φως είναι πιο ελκυστικό για τα έντομα. Αντίθετα, τα κίτρινα, ροζ και πορτοκαλί φώτα είναι λιγότερο ελκυστικά. Οι περισσότεροι λαμπτήρες LED είναι μια καλή επιλογή στο σπίτι, επειδή το λευκό φως που εκπέμπουν δεν είναι στην πραγματικότητα λευκό, αλλά ένα σύνολο διαφόρων ανοιχτών χρωμάτων. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις και ορισμένες λάμπες LED προσελκύουν έντομα. Επομένως, είναι καλύτερο να τα αντικαταστήσετε με λαμπτήρες που εκπέμπουν πιο θερμά χρώματα.

Λευκά κουφώματα παραθύρων και πορτών

Εάν το εξωτερικό του σπιτιού είναι λευκό, μπορεί επίσης να προσελκύσει έντομα. Επομένως, είναι καλύτερα να επιλέξετε χρώματα όπως το πράσινο και το μπλε, επειδή είναι λιγότερο ελκυστικά για τα έντομα. Ωστόσο, εάν τα κουνούπια είναι το πρόβλημά σας, θα ήταν καλύτερα να διατηρήσετε το λευκό χρώμα επειδή προσελκύονται από πιο σκούρα χρώματα.

Κουτιά από χαρτόνι

Οι κατσαρίδες, τα ασημόψαρα, οι τερμίτες και άλλα έντομα επίσης τρέφονται με κουτιά από χαρτόνι και την κόλλα που τα ενώνει. Αυτό το πορώδες υλικό είναι επίσης ιδανικό για να ζουν επειδή μπορούν να το κορέσουν με τις εκκρίσεις τους και να προσελκύσουν άλλα έντομα επειδή τους αρέσει να ζουν σε ομάδες. Επομένως, είναι καλύτερο να απαλλαγείτε από παλιά χαρτονένια κουτιά και εάν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε πλαστικά δοχεία.

Δείτε ακόμη Τσεκάρετε το Δωμάτιο του Ξενοδοχείου για Έντομα Μέσα σε 5 Λεπτά (VIDEO)

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Ανεπεξέργαστο ξύλο

Οι μέλισσες ξυλουργών έλκονται από το ανεπεξέργαστο ξύλο, ειδικά αν έχει τρύπες. Τρυπάνε το ξύλο και γεννούν τα αυγά τους. Επομένως, είναι σημαντικό να μην κρατάτε στοίβες από καυσόξυλα μέσα στο σπίτι σας και ότι οι φράκτες, τα ξύλινα δάπεδα βεράντας και οι μαρκίζες είναι βαμμένα και επεξεργασμένα με παρασιτοκτόνα.

Υψηλή υγρασία

Τα παράσιτα λατρεύουν τα υγρά και ζεστά μέρη γιατί είναι οι ιδανικές συνθήκες για να ζουν και να ευδοκιμούν. Θα τα βρείτε στο υπόγειο, στο μπάνιο ή στην κουζίνα γύρω από την περιοχή του νεροχύτη. Για να ελέγξετε την υγρασία, βεβαιωθείτε ότι το σύστημα αποχέτευσης λειτουργεί σωστά και ότι δεν υπάρχουν διαρροές. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε έναν υγραντήρα για να ελέγξετε τα επίπεδα υγρασίας και να τοποθετήσετε ένα σύστημα αφύγρανσης.

Φυτά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι άλλος ένας λόγος που προσελκύονται έντομα στο σπίτι σας. Και αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή δεν τα φροντίζετε σωστά. Για παράδειγμα, εάν τα παραποτίζετε ή εάν υπάρχει νερό στο πιατάκι, δημιουργεί τις τέλειες υγρές συνθήκες για να ζουν. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αερίζετε επαρκώς το δωμάτιο. Αυτό θα αποτρέψει την υψηλή υγρασία, θα στεγνώνει το χώμα και θα μειώσει την ανάπτυξη των μυκήτων, γεγονός που θα κάνει το φυτό σας λιγότερο ελκυστικό για έντομα.

Τρόφιμα και ποτά

Εάν έχετε παραγινωμένα φρούτα ή λαχανικά, πετάξτε τα ή βάλτε τα σε ένα σφραγισμένο δοχείο, γιατί θα προσελκύσουν μύγες. Σκουπίστε τυχόν διαρροές από γλυκά υγρά όπως αναψυκτικά ή σιρόπι και μην αφήνετε τα δοχεία και τα μπουκάλια ανοιχτά. Μπορείτε επίσης να τα ξεπλύνετε πριν τα πετάξετε στα σκουπίδια ή την ανακύκλωση.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Πώς να Απαλλαγείτε από 10 Είδη Παρασίτων που Εισβάλλουν στο Σπίτι σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μύθοι για καλλυντικά,συμβουλές για καλλυντικά,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,χρήσιμα

9 Μύθοι για τα Καλλυντικά από τους Ειδικούς!

DIY μαγνητικό παιχνίδι ψαρέματος,DIY παιδικές κατασκευές,για το παιδί,μαζί με το παιδί

DIY Μαγνητικό Παιχνίδι Ψαρέματος