in , ,

8 Απλές Συνήθειες για να Μειώσετε το Λογαριασμό του Ρεύματος

λογαριασμός ρεύματος,μείωση,εξοικονόμηση ενέργειας,προστασία περιβάλλοντος,χρήσιμα,κόλπα,συμβουλές
8 Απλές Συνήθειες για να Μειώσετε το Λογαριασμό του Ρεύματος

Αν είστε από αυτούς που διστάζουν να ανοίξουν το λογαριασμό του ρεύματος καθώς είναι υπέρογκος, μπορείτε να τον μειώσετε και να βοηθήσετε ταυτόχρονα το περιβάλλον με 8 απλές συνήθειες. Ποιες Ηλεκτρικές Συσκευές Καίνε Περισσότερο Ρεύμα & Πώς θα Μειώσεις τα Έξοδα;

Χρησιμοποιήστε μπάλες στεγνωτηρίου για τα ρούχα στο στεγνωτήριο.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Σε σύγκριση με άλλες οικιακές συσκευές, ένα στεγνωτήριο ξοδεύει το περισσότερο ρεύμα. Γι’ αυτό οι πιο πολλοί τα στεγνώνουν στον αέρα. Ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι εφικτό με μπορείτε απλά να προσθέσετε μια μάλλινη ή μια πλαστική μπάλα στεγνωτηρίου με τα ρούχα σας. Αυτά τα απλά πράγματα έχουν τη δυνατότητα να διαχωρίσουν τα ρούχα και να προσφέρουν χώρο στον αέρα για να στεγνώσουν γρηγορότερα.

Οι μάλλινες μπάλες μπορούν ιδιαίτερα να απορροφήσουν λίγη υγρασία που βοηθά το στέγνωμα να τελειώσει πιο γρήγορα.

Αυξήστε τη θερμοκρασία τόσο στο ψυγείο όσο και στον καταψύκτη σας.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο καλύτερο είναι για τη συντήρηση των τροφών. Ωστόσο, το ψυγείο δεν χρειάζεται να είναι χαμηλότερα από 3 ° C και ο καταψύκτης λειτουργεί καλά στους -15 ° C. Έχει προταθεί ότι εάν τα ρυθμίσετε τουλάχιστον 10 βαθμούς χαμηλότερα, θα ξοδέψετε έως και 25% περισσότερη ενέργεια.

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή ώστε οι συσκευές σας να λειτουργούν με τη μέγιστη απόδοση είναι να αφήσετε απόσταση τουλάχιστον 8 εκατοστών από τον τοίχο. Έτσι, ο αέρας θα κυκλοφορεί ελεύθερα και δεν θα υπερθερμαίνονται οι συσκευές.

Κλείστε τις περσίδες για να μειώσετε το κόστος κλιματισμού.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Περίπου το 30% της θερμότητας ενός σπιτιού διαφεύγει από τα παράθυρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Και σχεδόν το 76% του ηλιακού φωτός που πέφτει στα παράθυρα εισέρχεται στα σπίτια και μετατρέπεται σε αφόρητη ζέστη. Οι περσίδες μπορεί να μην συμβάλλουν στην απώλεια θερμότητας το χειμώνα, αλλά μπορούν να διατηρήσουν το εσωτερικό του σπιτιού προστατευμένο από τις ισχυρές ακτίνες του ήλιου.

Πιο συγκεκριμένα, οι υψηλής ανακλαστικότητας περσίδες μπορούν να προστατεύσουν τους εσωτερικούς χώρους από υπερβολική ζέστη. Ειδικά τα οριζόντια μπορούν να αντανακλούν τη θερμότητα σε ανοιχτόχρωμη οροφή, η οποία στη συνέχεια διαχέει τη ζέστη.

Μαγειρέψτε με το καπάκι.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μια απλή συνήθεια στο μαγείρεμα είναι να βάζετε τα καπάκια στις κατσαρόλες και τα τηγάνια. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία και να μειώσετε το χρόνο μαγειρέματος. Αυτό συμβαίνει επειδή οι υδρατμοί και η θερμότητα δεν φεύγουν από το σκεύος και επομένως το φαγητό θα είναι έτοιμο σε λιγότερο χρόνο.

Αν ακολουθήσετε αυτήν τη συνήθεια θα μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος έως και 66%. Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή είναι να ταιριάζει το μάτι της κουζίνας με το μέγεθος του μαγειρικού σκεύους ώστε να μην διαφεύγει θερμότητα από τις πλευρές. Η λαθεμένη χρήση θα έχει ως αποτέλεσμα απώλεια ενέργειας έως και 40%.

Δείτε ακόμη Αυτά είναι τα 5 λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε και καταναλώνουμε περισσότερο ρεύμα

Καθαρίστε το φίλτρο χνουδιών του στεγνωτηρίου.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το να αφήσετε το στεγνωτήριο να λειτουργεί με το φίλτρο χνουδιών γεμάτο, θα έχει ως αποτέλεσμα να είναι λιγότερο αποδοτικό. Θα αναγκάσει τη συσκευή να καταναλώσει περισσότερο ρεύμα και χρόνο για να στεγνώσει τα ρούχα. Ανάλογα με το πόσο βρώμικο είναι το φίλτρο, το στεγνωτήριο θα μπορούσε να ξοδεύει έως και 75% περισσότερη ενέργεια από ό, τι συνήθως. Αυτό συμβαίνει επειδή η βρωμιά δεν επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί σωστά, αναγκάζοντάς τη συσκευή πιο εντατικά.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε συχνά είναι να αφαιρείτε το φίλτρο και να το καθαρίζετε. Εάν εξακολουθείτε να παρατηρείτε προβλήματα με την απόδοση του στεγνωτηρίου, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε τον εξωτερικό εξαερισμό. Εάν δεν βγαίνει ατμός ενώ λειτουργεί το στεγνωτήριο, τότε μάλλον πρέπει να κάνετε και εκεί καθαρισμό.

Συνδέστε όλα τα ηλεκτρονικά σε πολύπριζα.

© Depositphotos.com

Δεν συνειδητοποιούν όλοι ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές εξακολουθούν να καταναλώνουν ρεύμα ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένες ή σε λειτουργία αναμονής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να τα συνδέετε σε ένα πολύπριζο ώστε να τα απενεργοποιείτε εντελώς όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Θυμηθείτε ότι πρέπει να πατήσετε το κουμπί on / off όταν θέλετε να τα απενεργοποιήσετε. Εάν δεν το κάνετε, τότε οι συσκευές θα συνεχίσουν να καταναλώνουν ενέργεια.

Χρησιμοποιήστε ηλεκτρικό βραστήρα για να βράσετε νερό αντί για το φούρνο μικροκυμάτων.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Σύμφωνα με έρευνα, θα πρέπει να χρησιμοποιήστε ηλεκτρικό βραστήρα για να βράσετε νερό αντί για το φούρνο μικροκυμάτων. Θα γίνει πολύ πιο γρήγορα και θα καταναλώσει λιγότερη ενέργεια. Ο φούρνος μικροκυμάτων χάνει το 50% της ενέργειας του ενώ μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε μικροκύματα. Από την άλλη, ένας βραστήρας είναι πολύ καλά μονωμένος και χάνει μόνο το 20% της ενέργειας που χρησιμοποιεί.

Επιλέξτε τηλέφωνο ντους χαμηλής ροής.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ένα μέσο τηλέφωνο ντους καταναλώνει περίπου 9,5 λίτρα νερό ανά λεπτό. Αν επιλέξτε ένα χαμηλής ροής (6,6 λίτρα ανά λεπτό) θα εξοικονομήσετε περισσότερα από 42.000 λίτρα νερού και 1.180 kWh ενέργειας που καταναλώνει ο θερμοσίφωνας ανά έτος. Επομένως, εκτός από την μείωση στο λογαριασμό ρεύματος θα δείτε και τεράστια διαφορά στον λογαριασμό του νερού, ο οποίος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πού ζείτε.

Δείτε επίσης Τι γίνεται αν ξεχάσω και μείνει ο θερμοσίφωνας ανοιχτός όλη μέρα;

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Jimmy Taylor

κόλπα για την κουζίνα,χρήσιμα κόλπα,συμβουλές για την κουζίνα

10 Χρήσιμα Κόλπα για την Κουζίνα

αρώμα,κανόνες,χρήση,διάρκεια αρώματος,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς

8 Κανόνες για τη Χρήση του Αρώματος