in , , , ,

10 Λάθη Στην Επιλογή Καλοκαιρινών Παπουτσιών

λάθος επιλογή καλοκαιρινών παπουτσιών,συμβουλές για καλοκαιρινά παπούτσια,συμβουλές μόδας,συμβουλές υγείας,υγεία
10 Λάθη Στην Επιλογή Καλοκαιρινών Παπουτσιών

Όπως πάντα αυτήν την εποχή του χρόνου, τα ράφια των καταστημάτων αρχίζουν να γεμίζουν με μια άφθονη επιλογή καλοκαιρινών παπουτσιών για κάθε γούστο – είτε από άποψη μορφής, χρώματος ή τιμής. Όμως, θα πρέπει επίσης να υπολογίσετε την άνεση και την υγιεινή των ποδιών. Για να το καταφέρετε πρέπει να αποφύγετε 10 κοινά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν επιλέγουν παπούτσια για ζεστό καιρό! Πώς να Ταιριάξετε τα Παπούτσια με Οποιοδήποτε Παντελόνι

Η σόλα είναι πολύ στενή.

Τα παπούτσια με στενά πέλματα δημιουργούν μια αντιαισθητική όψη. Επιπλέον, μπορεί να συμβάλει στην παραμόρφωση των αρθρώσεων των ποδιών και να οδηγήσει στην εμφάνιση κοτσιών στα μεγάλα δάκτυλα. Τα στενά παπούτσια προκαλούν συχνά εσωτερικά νύχια καθώς και ερεθισμό του δέρματος, γεγονός που οδηγεί στο σχηματισμό κάλων.

Λανθασμένη εφαρμογή στο κουντεπιέ.

Όταν η εφαρμογή είναι λάθος στο κουντεπιέ, η καμπύλη του ποδιού και η καμπύλη της σόλας δεν ταιριάζουν. Ως αποτέλεσμα, το πόδι δεν ακουμπά σε ολόκληρη την επιφάνεια του παπουτσιού αλλά μόνο σε δύο σημεία: το ένα κάτω από τη φτέρνα και το ένα κάτω από τα δάχτυλα. Το να φοράτε τέτοια παπούτσια προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος και οδηγεί στο σχηματισμό κάλων, υπερβολικής εφίδρωσης και πόνου στα πόδια.

Το πέλμα είναι μεγαλύτερο από το πόδι.

Τα εξαιρετικά μακριά πέλματα είναι κοινό χαρακτηριστικό των σαγιονάρων και των σανδαλιών. Με τέτοια παπούτσια, η απόσταση μεταξύ των άκρων των ποδιών και του εμπρός άκρου της σόλας είναι συνήθως πολύ μεγάλη για άνεση. Η κανονική απόσταση δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 1 εκατοστό. Αυτό αποτελεί το περιθώριο του ποδιού μέσα στο παπούτσι. Όταν το περιθώριο είναι πολύ μεγάλο, το περπάτημα γίνεται αδέξιο και μη ασφαλές – κάτι που μπορεί να προκαλέσει ασθένειες των ιστών και των αρθρώσεων. Επιπλέον, διατρέχετε τον κίνδυνο να πέσετε ενώ ανεβαίνετε σκάλες.

Το πέλμα είναι πολύ μικρό.

Σε σανδάλια, όταν η σόλα είναι πολύ μικρή, πρέπει να στηρίζετε συνεχώς τα παπούτσια με τα δάχτυλα των ποδιών σας, ώστε να μην φεύγουν. Αυτό σημαίνει ότι οι μύες παραμένουν τεντωμένοι συνεχώς, με το φορτίο στο πόδι να κατανέμεται άνισα. Επίσης, διατρέχετε τον κίνδυνο να σπάσετε μια φτέρνα και να υποστείτε έναν άσχημο τραυματισμό. Όταν δοκιμάζετε νέα παπούτσια, μην ξεχάσετε να προσανατολιστείτε στο μπροστινό σημείο του ποδιού.

Τα παπούτσια είναι πολύ χαλαρά.

Όταν τα παπούτσια είναι πολύ χαλαρά, σχεδόν το μόνο πράγμα που τα εμποδίζει να φύγουν είναι τα δάχτυλα των ποδιών σας. Κατά συνέπεια, οι μύες των ποδιών καταπονούνται υπερβολικά, κάτι που μπορεί να σας δώσει ένα άνισο βάδισμα. Επιπλέον, η χρήση τέτοιων παπουτσιών μπορεί να οδηγήσει σε παραμορφώσεις των ποδιών και των αρθρώσεων, στην εμφάνιση κάλων και πόνους στο γόνατο και την πλάτη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη Παπούτσια Μπαλαρίνες: Γιατί παραμένουν ακόμη και σήμερα αξεπέραστες!

Τα παπούτσια είναι πολύ μεγάλα.

Όταν φοράτε παπούτσια που είναι πολύ μεγάλα, κάθε φορά που σηκώνετε το πόδι σας τεντώνετε τους μυς για να μην φύγει το παπούτσι. Αυτό μπορεί εύκολα να σας κάνει να σκοντάψετε και να χάσετε την ισορροπία. Τα παπούτσια των οποίων το μέγεθος είναι πολύ μεγάλο είναι εξίσου επιβλαβή με τα πολύ σφιχτά και είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν κάλους

Παπούτσια κατασκευασμένα από αφύσικα υλικά.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, συνιστάται ιδιαίτερα να φοράτε παπούτσια κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, όπως δέρμα ή υφάσματα. Το να φοράτε ψεύτικα δερμάτινα παπούτσια σε ζεστό καιρό μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν την αλληλεπίδραση των διαφόρων χημικών συστατικών με το δέρμα. Εκτός αυτού, αερίζουν ελάχιστα τα ποδιά, που μπορεί να οδηγήσει σε μυκητιασικές λοιμώξεις, συγκάματα και κακώσεις.

Χειροποίητα δερμάτινα παπούτσια

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι καλύτερο να αποφεύγετε να φοράτε χειροποίητα δερμάτινα παπούτσια σε καθημερινή βάση. Δεν έχουν κατάλληλη κυκλοφορία αέρα και απορρόφηση υγρασίας. Επιπλέον, είναι ευαίσθητα σε αλλαγές θερμοκρασίας (τείνουν να σπάμε όταν το θερμόμετρο πέσει στους -10 ° C ή ανέβει πάνω από 25 ° C).

Φοράτε κλειστά παπούτσια χωρίς κάλτσες.

Το καλοκαίρι, το να φοράτε κλειστά παπούτσια χωρίς κάλτσες οδηγεί σε βαριά εφίδρωση και σκληραίνει το δέρμα στις φτέρνες. Συνιστάται να τα φοράτε με κάλτσες.

Παπούτσια με επίπεδη σόλα.

Το να φοράτε παπούτσια με επίπεδη σόλα για περισσότερο από 1-2 ώρες την ημέρα μπορεί να βλάψει την υγεία σας. Δεν έχουν σχεδιαστεί για να αποσβένουν τους κραδασμούς του περπατήματος, πράγμα που σημαίνει ότι ο σκελετός σας δέχεται μικροτραυματισμό με κάθε βήμα.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι τα πόδια σας παραμένουν σε συνεχή ένταση, αυξάνοντας τον κίνδυνο διαστρέμματος και άλλων τραυματισμών. Επίσης, το βάρος δεν κατανέμεται ομοιόμορφα κατά μήκος του ποδιού. Μπορείτε να μειώσετε σημαντικά αυτά τα επιβλαβή αποτελέσματα χρησιμοποιώντας ορθοπεδικές σόλες, αλλά η καλύτερη επιλογή για την καθημερινότητα είναι παπούτσια που διατηρούν το σχήμα τους, με τακούνι 2-4 εκατοστά.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 21 συμβουλές για να κάνετε τα παπούτσια σας πιο άνετα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

οφέλη ανανά,ανανάς και υγεία,συμβουλές διατροφής,συμβουλές υγείας,διατροφή,υγεία

Τέλειο Σώμα Χωρίς Δίαιτα και Γυμναστική

πορτοκαλί καναπέδες,ιδέες για πορτοκαλί καναπέδες,διακόσμηση με πορτοκαλί καναπέδες,ιδέες διακόσμησης με πορτοκαλί καναπέδες,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

45 Ιδέες για Πορτοκαλί Καναπέδες