in , , ,

8 Σημάδια ότι το Πρόσωπό σας Γερνάει Γρηγορότερα από το Κανονικό

8 Σημάδια ότι το Πρόσωπό σας Γερνάει Γρηγορότερα από το Κανονικό
8 Σημάδια ότι το Πρόσωπό σας Γερνάει Γρηγορότερα από το Κανονικό

Ενώ αποδεχόμαστε ότι το δέρμα μας θα γερνάει με την πάροδο του χρόνου, είναι πιθανό σημάδια γήρανσης να εμφανιστούν κατά την ηλικία των 20. Οι περισσότερες από αυτές τις φυσικές αλλαγές είναι ακίνδυνες, αλλά μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε άβολα και ακόμη να επηρεάσουν την αυτοεκτίμηση μας. Η αλλαγή του τρόπου ζωής και των συνηθειών μας μόλις εντοπίσουμε τα πρώτα σημάδια γήρανσης του δέρματος σημαίνει ότι μπορούμε να απολαύσουμε τη νεανική εμφάνισή μας για περισσότερο. 7 κόλπα αντιγήρανσης που πρέπει να ακολουθεί κάθε γυναίκα μετά τα 40 για να δείχνει νεότερη από την ηλικία της

Εμφανίζονται μικρά λευκά σπυράκια στο πρόσωπο.

© shutterstock.com

Αυτά τα μικροσκοπικά σπυράκια ονομάζονται milia, τα οποία είναι μικρές λευκές κύστες που εμφανίζονται συνήθως γύρω από τη μύτη και τα μάγουλα. Μπορούν να αναπτυχθούν όταν το δέρμα αρχίζει να χάνει την ικανότητα απολέπισης. Η υπερβολική χρήση προϊόντων όπως οι στεροειδείς κρέμες μπορεί να κάνει την επιδερμίδα να γερνά γρηγορότερα και να προκαλέσει milia.

Τα χείλη γίνονται πιο λεπτά.

© depositphotos.com

Εάν παρατηρήσετε ότι τα χείλη σας αρχίζουν να λεπταίνουν στα 20, τότε είναι πιθανό το δέρμα σας να γερνάει πιο γρήγορα από το κανονικό. Ο κύριος λόγος θα μπορούσε να είναι η μείωση του κολλαγόνου στα χείλη. Μπορεί επίσης να προκληθεί από αφυδάτωση, συχνή χρήση καλαμακιών, υπερβολική έκθεση στον ήλιο και έλλειψη βιταμίνης C.

Το δέρμα σας καταστρέφεται εύκολα.

Το δέρμα μπορεί επίσης να γερνάει γρηγορότερα αν έχετε μώλωπες που φαίνεται να εμφανίζονται μυστηριωδώς από το πουθενά. Αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα έχει γίνει πιο λεπτό από το κανονικό, καθιστώντας το πιο επιρρεπές σε μώλωπες και πιο αργή επούλωση πληγών. Η ενυδάτωση του δέρματος συχνά μπορεί να το αποτρέψει.

Η υφή του δέρματος είναι σαν χαρτί.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό. Η ζημιά οφείλεται στη διάσπαση της ελαστίνης, η οποία επιτρέπει στο δέρμα να τεντώνεται και να επιστρέφει στην κανονική του θέση. Όσοι κάνουν τεχνητό μαύρισμα διατρέχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο να συμβεί αυτό.

Δείτε ακόμη Ρυτίδες και σακούλες στα μάτια: 10 φυσικές θεραπείες για να μειώσετε τα σημάδια της γήρανσης

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τα βλέφαρα αρχίζουν να πέφτουν.

© depositphotos.com

Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε να τρίβετε τα μάτια σας περισσότερο από το συνηθισμένο εάν παρατηρήσετε ότι τα βλέφαρά σας αρχίζουν να πέφτουν. Επίσης, η βλεφαρόπτωση μπορεί να προκληθεί από τη συχνή χρήση άκαμπτων φακών επαφής ή μπορεί να είναι αποτέλεσμα πρόσφατης χειρουργικής επέμβασης στα μάτια.

Το άκρο της μύτης έχει αλλάξει σχήμα.

© depositphotos.com

Για τους περισσότερους ανθρώπους, μια αλλαγή στο σχήμα της μύτης συμβαίνει με φυσικό τρόπο στα 40. Δυστυχώς, η γήρανση του δέρματος λόγω των βλαβερών επιπτώσεων του ήλιου μπορεί να το κάνει να συμβεί νωρίτερα. Ευτυχώς, οι σύγχρονες διαδικασίες ρινοπλαστικής είναι ελάχιστα επεμβατικές και έχουν φυσικά αποτελέσματα.

Έχετε πολλές κόκκινες κρεατοελιές στο πρόσωπο.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Αυτές οι κόκκινες κρεατοελιές είναι επίσης γνωστά ως κερασοειδή αγγειώματα και συνήθως απαντώνται σε άτομα ηλικίας άνω των 30 ετών, με αυξημένη εμφάνιση σε άτομα άνω των 40 ετών. Δεν είναι επιβλαβή, αλλά υπάρχουν επιλογές για όσους θέλουν να αφαιρεθούν, όπως η κρυοχειρουργική και η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ.

Έχετε πρησμένα μάτια που ποτέ δεν εξαφανίζονται.

© depositphotos.com

Είναι εύκολο να το παραβλέψουμε αυτό, καθώς συνήθως θεωρούμε τα πρησμένα μάτια ως μια φυσιολογική εμφάνιση που ξεκινά στα 20 μας και όχι ως ένδειξη ταχείας γήρανσης του δέρματος. Ένας άλλος λόγος για την εμφάνιση τους, εκτός από την έλλειψη ύπνου, είναι η συσσώρευση υγρών γύρω από τα μάτια. Ένας από τους τρόπους για να τα εξαφανίσετε είναι να κόψετε τις αλμυρές τροφές από τη διατροφή σας για να αποφύγετε την αυξημένη κατακράτηση νερού στην περιοχή των ματιών.

Δείτε επίσης Σημάδια γήρανσης στα χέρια; ΠΟΤΕ Πια! Ο πιο απλός τρόπος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

43 Απίστευτες Ιδέες για Παλιές Βαλίτσες

43 Απίστευτες Ιδέες για Παλιές Βαλίτσες

DIY Επαναχρησιμοποιήσιμα Σφουγγάρια Πιάτων

DIY Επαναχρησιμοποιήσιμα Σφουγγάρια Πιάτων