in , , ,

10 Λάθη Διακόσμησης Υπνοδωματίου

10 Λάθη Διακόσμησης Υπνοδωματίου
10 Λάθη Διακόσμησης Υπνοδωματίου

Το υπνοδωμάτιο είναι ο προσωπικός χώρος που έχει κάθε μέλος της οικογένειας στο σπίτι. Όλοι είναι ελεύθεροι να το διακοσμήσουν σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε πολλά «λάθη» που θα μπορούσαν να σας εμποδίσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το χώρο. Γι’ αυτό υπάρχουν μερικοί χρυσοί κανόνες για να διακοσμήσετε ένα άνετο και πρακτικό υπνοδωμάτιο. Αυτά Είναι τα Χειρότερα Λάθη Διακόσμησης που Μπορείτε να Κάνετε, Σύμφωνα με τους Επαγγελματίες

Κομοδίνα που είναι είτε πολύ ψηλά είτε πολύ χαμηλά

© lifeforstock / Freepik, © Anastasiya Pavlova / Unsplash

Όταν επιλέγετε ένα κομοδίνο βεβαιωθείτε ότι έχει το σωστό μέγεθος και ύψος. Θα πρέπει να αποφύγετε να είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό και πολύ υψηλό ή πολύ χαμηλό. Υπάρχει ένα γρήγορο κόλπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πορτατίφ. Το ιδανικό κομοδίνο πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορείτε να το τοποθετήσετε χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο. Είναι καλή ιδέα να είναι στο ύψος του κρεβατιού, ώστε να μπορείτε να το φτάσετε εύκολα.

Πολύ μεγάλο κρεβάτι για το μέγεθος του δωματίου

© jeanvdmeulen / Pixabay, © Erika Wittlieb / Pixabay

Όταν αγοράζετε κρεβάτι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το μέγεθος του δωματίου και να επιλέξετε ένα που δεν είναι πολύ μεγάλο. Κατά κανόνα, θα πρέπει να αφήσετε 75 εκατοστά γύρω από κάθε πλευρά και στο τέλος του κρεβατιού.

Πάρα πολλά μαξιλάρια

© Taryn Elliott / Pexels, © Jean van der Meulen / Pexels

Αυτό είναι ένα κλασικό λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι καθώς θέλουν να έχουν πολλά διακοσμητικά μαξιλάρια. Αλλά το γεγονός είναι ότι όσο περισσότερα πράγματα έχετε στο κρεβάτι, τόσο πιο γεμάτο θα φαίνεται ολόκληρο το υπνοδωμάτιο. Μπορεί ακόμη και να είναι πιο δύσκολο να φτιάξετε το κρεβάτι σας το πρωί. Ωστόσο, το να μην έχετε αρκετά μαξιλάρια μπορεί επίσης να κάνει τη διακόσμηση ημιτελή. Πρέπει να βρείτε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που σας αρέσει και αυτό που μπορεί να χωρέσει το κρεβάτι σας.

Επιλογή λανθασμένου κεφαλαριού

© Pixabay / Pexels

Το κεφαλάρι του κρεβατιού πρέπει να ταιριάζει με το στυλ και τη διακόσμηση του δωματίου, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε τη σωστή ατμόσφαιρα. Το μέγεθος του κρεβατιού και ο τοίχος στον οποίο θα ακουμπά είναι οι άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Επίσης, όταν επιλέγετε ένα νέο κεφαλάρι, σκεφτείτε γιατί θα σας χρησιμεύσει. Ίσως το αγοράζετε μόνο για εμφάνιση, για υποστήριξη, για προστασία του τοίχου ή για όλους αυτούς τους λόγους ταυτόχρονα.

Γραφείο στο υπνοδωμάτιο

© StuBaileyPhoto / Pixabay, © Pexels / Pixabay

Το υπνοδωμάτιο προορίζεται να είναι ένας χώρος χαλάρωσης και άνεσης. Δεν συνιστάται να έχετε τίποτα που αφορά την εργασία σας. Γι’ αυτό το να έχετε ένα γραφείο ή έναν υπολογιστή μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα. Θα μπορούσε ακόμη και να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας. Εάν δεν έχετε χώρο στο σπίτι για χρήση ως γραφείο, μπορείτε να τοποθετήσετε το γραφείο ή / και τον υπολογιστή σας όσο το δυνατόν μακρύτερα από το κρεβάτι και εάν είναι δυνατόν, κάπου στο δωμάτιο όπου δεν μπορείτε να τα δείτε από το κρεβάτι όταν πάτε για ύπνο. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι επίσης σημαντικό να έχετε ένα τακτοποιημένο γραφείο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 16 Συνηθισμένα Λάθη στη Διακόσμηση του Καθιστικού

Χαλί που είναι πολύ μικρό για το υπνοδωμάτιο

© iriana88w / Depositphotos.com, © 2mmedia / Depositphotos.com

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί ως διακόσμηση στο υπνοδωμάτιο, βεβαιωθείτε ότι καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του δωματίου ώστε να προσφέρει ζεστασιά.

Μια μόνο πηγή φωτισμού

© pressfoto / Freepik, © elenathewise / Depositphotos.com

Σχεδιάστε προσεκτικά πού θα τοποθετηθεί το φωτιστικό στο υπνοδωμάτιο και τι είδους φως θέλετε να έχετε. Μπορείτε να έχετε διαφορετικούς τύπους φωτιστικών. Ο συνδυασμός τους θα εξαρτηθεί από το λόγο που θα τα χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, τοποθετήστε ένα πορτατίφ στο κομοδίνο αν θέλετε να διαβάζετε στο κρεβάτι. Αλλά πάντα να θυμάστε ότι περισσότερο φως δεν κάνει πάντα ένα μέρος γεμάτο θαλπωρή. Είναι καλύτερα να εστιάζετε στην ποιότητα παρά στην ποσότητα.

Κουρτίνες που είναι πολύ χοντρές ή πολύ λεπτές

© JanClaus / Pixabay

Οι κουρτίνες είναι ένα βασικό στοιχείο στα υπνοδωμάτια γιατί όχι μόνο σας προστατεύουν από το κρύο αλλά παρέχουν επίσης προστασία της ιδιωτικής ζωής σας. Ωστόσο, να θυμάστε ότι όσο πιο χοντρή είναι, τόσο λιγότερο θα αφήνει το φως της ημέρας. Αυτό θα μπορούσε να κάνει το υπνοδωμάτιο να φαίνεται πολύ θλιβερό και σκοτεινό, ακόμη και το πρωί όταν πρέπει να είναι φωτεινό. Πρέπει να βρείτε τη σωστή ισορροπία μεταξύ ιδιωτικότητας και φωτός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περσίδες για να ελέγχετε πόσο φως μπαίνει στο υπνοδωμάτιο.

Πάρα πολλά έπιπλα στο υπνοδωμάτιο

© Andrea Davis / Unsplash, © Sidekix Media / Unsplash

Θυμηθείτε το χρυσό κανόνα της διακόσμησης: «Το λιγότερο είναι περισσότερο». Ένα υπνοδωμάτιο με πάρα πολλά έπιπλα δεν θα το κάνει μόνο να φαίνεται πιο ατακτοποίητο και / ή πιο γεμάτο από ό, τι είναι πραγματικά, αλλά δίνει επίσης την εντύπωση ότι ολόκληρο το δωμάτιο είναι μικρότερο. Τα έπιπλα που χρησιμοποιούνται στα υπνοδωμάτια είναι συνήθως ήδη αρκετά μεγάλα (ένα κρεβάτι, ένα κεφαλάρι, κομοδίνα, ντουλάπες κ.λπ.), οπότε ίσως είναι καλύτερο να σκεφτείτε προσεκτικά πριν προσθέσετε περισσότερα ογκώδη αντικείμενα.

Βάψιμο τοίχων με φωτεινά χρώματα

© harina / Pixabay, © Erika Wittlieb / Pixabay

Είναι καλύτερα να αποφύγετε να βάψετε τους τοίχους του υπνοδωματίου με έντονα χρώματα όπως κόκκινο, πορτοκαλί ή έντονο κίτρινο. Το ίδιο ισχύει για όλα τα δωμάτια που χρησιμοποιείτε για να ξεκουραστείτε. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι αποχρώσεις σας εμποδίζουν να χαλαρώσετε. Συνιστάται η χρήση ανοιχτών χρωμάτων, τα οποία προάγουν την αίσθηση της ηρεμίας. Το λευκό, για παράδειγμα, είναι μια καλή επιλογή γιατί κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Φυσικά, μην ξεχάσετε να ταιριάξετε τα σεντόνια, τα έπιπλα, τα χαλιά κ.λπ. με τους βαμμένους τοίχους.

Δείτε επίσης 10 Κανόνες ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ που Δεν Πρέπει Ποτέ να Παραβιάσετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε για ένα Υγιές Τριχωτό Κεφαλής και Μαλλιά

10 Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε για ένα Υγιές Τριχωτό Κεφαλής και Μαλλιά

10 Κόλπα για να Μυρίζει το Μπάνιο Υπέροχα

10 Κόλπα για να Μυρίζει το Μπάνιο Υπέροχα