in ,

Πώς να Επιλέξετε Τραπεζαρία

Πώς να Επιλέξετε Τραπεζαρία

Όταν επιλέγετε μια τραπεζαρία, πρέπει πρώτα να προσέξετε το σχήμα, το μέγεθος και το υλικό της. Επιπλέον, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας δύο βασικά κριτήρια. Η άνεση ενώ τρώτε και πώς θα ταιριάζει στο χώρο σας. Παρακάτω, θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή μιας όμορφης, ανθεκτικής και πρακτικής τραπεζαρίας στο βέλτιστο σχήμα, μέγεθος και υλικό. 3 Συμβουλές για να Επιλέξετε ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ και 25 Ιδέες!

Source

Σχήμα

Ορθογώνιο. Αυτό είναι το πιο παραδοσιακό και συχνά χρησιμοποιούμενο. Εάν ο χώρο σας είναι αρκετά μεγάλος, μπορείτε να τον χωρίσετε σε διάφορες ζώνες με τη βοήθεια του.
Τετράγωνο. Σε σύγκριση με το προηγούμενο, αυτό φαίνεται πιο άνετο και πιο οικείο. Επίσης, μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία μιας vintage ατμόσφαιρας.
Κυκλικό. Ιδανικό για μικρούς χώρους. Αυτό το σχήμα σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε κάθε εκατοστό χώρου.
Οβάλ. Φαίνεται παραδοσιακό και ταυτόχρονα εξοικονομεί χώρο στο δωμάτιο χάρη στην έλλειψη γωνιών.

Εάν η οικογένειά σας δεν είναι πολύ μεγάλη αλλά οργανώνετε μεγάλες φιλικές συγκεντρώσεις επιλέξτε ένα επεκτάσιμο τραπέζι με αφαιρούμενο ή αναδιπλούμενο φύλλο.

Μέγεθος και απόσταση

Το μέσο ύψος ενός τραπεζιού είναι 75 εκατοστά και μιας καρέκλας από 43 έως 48. Όταν αγοράζετε τραπεζαρία, βεβαιωθείτε ότι η απόσταση μεταξύ του καθίσματος της καρέκλας και της επιφάνειας του τραπεζιού είναι τουλάχιστον 30 εκατοστά.
Η απόσταση μεταξύ του τραπεζιού και του τοίχου ή ενός άλλου επίπλου δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 1 μετρό. Θα πρέπει βγαίνει η μια καρέκλα χωρίς εμπόδια, να κάθεστε άνετα και να κινείστε ελεύθερα γύρω από το τραπέζι.

Για να υπολογίσετε πόσα άτομα θα χωρούν στην τραπεζαρία, εφαρμόστε αυτόν τον τύπο: κάθε άτομο απαιτεί πλάτος τουλάχιστον 30 και μήκος 60 εκατοστά. Έτσι, εάν το τραπέζι έχει 90 εκατοστά πλάτος και 120 μήκος, δύο άτομα θα μπορούσαν να καθίσουν σε κάθε πλευρά του.

Δείτε ακόμη ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ: 32 Εκπληκτικές Ιδέες για να εντυπωσιάσετε!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ορθογώνια και τετράγωνα τραπέζια. Όσοι προτιμούν στρογγυλά υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο: επιλέξτε τραπεζαρία με κεντρικό πόδι. Εάν ένα στρογγυλό τραπέζι διαμέτρου 1,5 μέτρου έχει πόδια, μόνο τέσσερα άτομα θα μπορούσαν να δειπνήσουν ταυτόχρονα. Αλλά αν αντικατασταθούν με κεντρικό πόδι έως έξι άτομα θα είναι άνετα όταν γευματίζουν.

Λάβετε υπόψη ότι όλες οι προαναφερθείσες μετρήσεις είναι οι ελάχιστες. Αν λοιπόν έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε μια μεγαλύτερη τραπεζαρία, κάντε το. Πρώτον, είναι πάντα ωραίο να έχετε στη διάθεσή σας μερικά επιπλέον εκατοστά. Δεύτερον, ένα ευρύχωρο δωμάτιο θα φαινόταν κρύο και μοναχικό εάν τοποθετήσατε μια πολύ μικρή τραπέζαρια εκεί.

Υλικό

Μασίφ ξύλο. Η πιο συμβατική επιλογή που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Φαίνεται ζεστό και φιλόξενο και ταιριάζει σε κάθε στιλ διακόσμησης. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά χρώματα και φινιρίσματα. Η φροντίδα του μασίφ ξύλου είναι πραγματικά εύκολη: προσθέστε μερικές σταγόνες ξύδι σε νερό, βρέξτε ένα πανί και σκουπίστε το τραπέζι.
Ανακυκλωμένο ξύλο. Σε σύγκριση με το μασίφ ξύλο, έχει περισσότερο χαρακτήρα. Κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα επειδή είναι εξαιρετικά φιλικό προς το περιβάλλον. Για να το καθαρίσετε, θα χρειαστείτε μια βούρτσα, εκτός από μαλακό πανί.
Laminate. Αυτή είναι η πιο οικονομική επιλογή. Δεν είναι πολύ ανθεκτικό οπότε για να σας κρατήσει περισσότερο, επιλέξτε το ακριβότερο είδος του. Το καλύτερο πράγμα για αυτό το υλικό είναι η εντυπωσιακή ποικιλία στυλ και χρωμάτων.
Πέτρινο. Το μάρμαρο και ο γρανίτης είναι πολύ βαριά. Εάν παραγγείλετε μια μεγάλη τραπεζαρία από αυτά τα υλικά , δεν θα μπορείτε να την μετακινείτε πολύ συχνά. Επίσης, μια τέτοια επιφάνεια είναι επιρρεπής σε γρατσουνιές. Ωστόσο, η πέτρα φαίνεται εξαιρετικά κομψή και έχει διαχρονική αξία.
Γυαλί. Το μοντέρνο γυαλί δεν είναι εύθραυστο ούτε βρωμίζει πολύ εύκολα με δακτυλικά αποτυπώματα. Ένα ειδικό σπρέι και ένα μαλακό υγρό πανί αρκεί για να το καθαρίσετε.
Μέταλλο. Είναι ένα ευέλικτο υλικό που ταιριάζει σε οποιοδήποτε στυλ και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικές αποχρώσεις σιδήρου, ορείχαλκου, χρυσού και αργύρου. Το μέταλλο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και δεν συσσωρεύει βρωμιά. Απλώς καθαρίστε το με ένα υγρό πανί και θα λάμψει σαν να την αγοράσατε χθες.

Όλες οι παραπάνω επιλογές είναι κατάλληλες για χρήση σε εσωτερικούς χώρους. Εάν σκοπεύετε να βάλετε τραπέζι σε βεράντα ή κήπο, επιλέξτε πέτρα αφού είναι το πιο ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες.

Δείτε επίσης 44 προτάσεις για να διαλέξετε την ιδανική τραπεζαρία – έπιπλα τραπεζαρίας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

6 Έξυπνες Χρήσεις της Coca Cola

6 Έξυπνες Χρήσεις της Coca Cola

Τι θα Συμβεί Εάν Σταματήσετε να Τρώτε Γαλακτοκομικά

Τι θα Συμβεί Εάν Σταματήσετε να Τρώτε Γαλακτοκομικά