10 Σημεία που να ΔΕΝ Πρέπει να Βάζετε το Κινητό σας

Σήμερα είναι δύσκολο να βρεθεί ένα άτομο χωρίς κινείτο τηλέφωνο. Και ο αριθμός των χρηστών κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως αυξάνεται! Είμαστε προσκολλημένοι σε αυτά και τα κρατάμε συνέχεια στα χέρια μας. Τα παίρνουμε μαζί μας παντού, ακόμη και στο ντους και στο κρεβάτι. Ωστόσο, το να βάλετε το τηλεφώνο σας σε ορισμένα μέρη μπορεί να είναι επικίνδυνο για τη συσκευή και την υγεία σας.

Διάβασε επίσης: 4 Σημαντικοί Λόγοι για να Αφήσετε το Κινητό σας Πριν Πάτε στο Κρεβάτι

Πίσω τσέπη

flickr

Είναι σίγουρα πολύ άνετο να μεταφέρετε το τηλέφωνό σας στην πίσω τσέπη του παντελονιού σας. Αλλά επιλέγοντας αυτό το μέρος, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα ακόλουθα προβλήματα:

  • Τα τηλέφωνα διαθέτουν οθόνες αφής και αντιδρούν σε πολλά περισσότερα από τα δάχτυλα. Για αυτόν τον λόγο, είναι πολύ εύκολο να καλέσετε έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης και να μην το ξέρετε καν. Το 30% των κλήσεων προς την αστυνομία είναι τυχαίες.
  • Αισθάνεστε συχνά πόνο στο στομάχι και στα πόδια σας; Αυτό μπορεί επίσης να είναι συνέπεια του τηλεφώνου στην τσέπη σας.
  • Είναι επίσης εύκολο να ξεχάσετε το τηλέφωνο και να το σπάσετε ή να το χάσετε.

Μπροστινή τσέπη

© Mikaela Shannon/Unsplash

Οι άντρες δεν έχουν τσάντες, οπότε είναι πιο βολικό να βάζουν το τηλέφωνό τους στην μπροστινή τσέπη. Αλλά η υγεία των ανδρών μπορεί να υποφέρει εξαιτίας αυτού. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ενός τηλεφώνου επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος. Όσο περισσότερο κρατάει ένα άτομο στο παντελόνι του, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος.

Σουτιέν

© depositphotos

Στην ιατρική, δεν υπάρχει ακόμη παραδοχή σχετικά με το εάν η ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου προκαλεί καρκίνο. Αλλά σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, ένα τηλέφωνο στο σουτιέν αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Επομένως, είναι καλύτερα να μην το κρατάτε εκεί.

Στο γοφό

© pixabay

Σύμφωνα με έρευνα, η μεταφορά του τηλεφώνου κοντά στο μηρό σας αποδυναμώνει τα οστά του ισχίου. Φροντίστε λοιπόν τα οστά σας και τοποθετήστε τη συσκευή σε ένα σακίδιο πλάτης.

Πάνω στο πρόσωπο

© Depositphotos

Μην κρατάτε το κινητό σας στο πρόσωπό σας γιατί τα βακτήρια από την οθόνη και τα κουμπιά του τηλεφώνου μεταφέρονται στο δέρμα και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία έρχεται ακόμη πιο κοντά. Αλλά πώς μπορείτε να μιλήσετε στο τηλέφωνο; Αφήστε τουλάχιστον 0,5-1,5 εκατοστά ανάμεσα στη συσκευή και το πρόσωπό σας.

Related Post

Στο φορτιστή

© Unsplash

Όχι, η φόρτιση του τηλεφώνου δεν βλάπτει την υγεία σας (εκτός από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εάν είστε κοντά). Αλλά είναι καλύτερα να μην αφήνετε το κινητό σας να φορτίζει όλη τη νύχτα. Αυτό μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου και να μειώσει την απόδοση της.

Ψυχρά μέρη

© Unsplash

Εάν έχει κρύο έξω και η θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν, φροντίστε το τηλέφωνό σας. Μην το αφήνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο χέρι ή στο αυτοκίνητο. Η διαφορά θερμοκρασίας είναι πολύ επιβλαβής για τα κινητά. Όταν φέρνετε τη συσκευή σας σε ένα ζεστό μέρος, συμβαίνει υγροποίηση και μπορεί να βλάψει τα ηλεκτρονικά του τηλεφώνου. Εάν βγαίνετε συχνά έξω στο κρύο, αγοράστε μια «ζεστή» θήκη τηλεφώνου.

Ζεστά μέρη

© Pixabay

Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι επίσης επιβλαβείς για τα ηλεκτρονικά των τηλέφωνων. Όταν ο καιρός είναι ζεστός, δεν συνιστάται να αφήνετε το τηλέφωνό σας στο αυτοκίνητο ή στην παραλία. Επίσης, είναι καλύτερα να μην το κρατάτε δίπλα στο φούρνο.

Παιδικό καρότσι

© pixabay

Οι μαμά βάζουν συχνά το τηλέφωνό τους στο παιδικό καροτσάκι. Ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό δεν είναι ασφαλές. Η επίδραση των κινητών τηλεφώνων στα παιδιά μπορεί να είναι η αιτία συμπεριφορικών προβλημάτων όπως η υπερκινητικότητα και η διαταραχή έλλειψης προσοχής.

Κάτω από το μαξιλάρι

© Deositphotos, © Depositphotos

Μην βαζετε το τηλέφωνό σας κάτω από το μαξιλάρι σας. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό:

  • Τη νύχτα, εμφανίζονται συχνά ειδοποιήσεις, κάνοντας την οθόνη να λάμπει. Το εξωγενές φως επηρεάζει την παραγωγή μελατονίνης. Όλα αυτά οδηγούν σε προβλήματα με τον ύπνο, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για το σώμα.
  • Για μεγάλες χρονικές περιόδους, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία προκαλεί πονοκεφάλους και ζάλη.
  • Υπήρξαν περιπτώσεις έκρηξης τηλεφώνου και πυρκαγιάς. Όταν καλύπτετε το τηλέφωνό σας με ένα μαξιλάρι, αυξάνετε τις πιθανότητες για αυτό. Ένα τηλέφωνο εκπέμπει θερμότητα κατά τη φόρτιση και η θερμότητα δεν μπορείς να διαφύγει κάτω από το ύφασμα ενός μαξιλαριού. Είναι καλύτερα να το φορτίσετε μακριά από εσάς, το κρεβάτι και άλλους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης: Που δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ να φορτίζετε το κινητό σας!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Καλλιέργεια Φράουλας στο μπαλκόνι: Ένα πλαστικό καλάθι πλυντηρίου Αρκεί

Οι φράουλες αρέσουν σε όλους. Υπάρχει μια έξυπνη μέθοδος που θα σας επιτρέψει να τις… Read More

13 Μαΐου, 2024

Το σωτήριο έξυπνο κόλπο για να καθαρίσεις καμένη κατσαρόλα και πάτους με μια πατάτα και λίγο αλάτι

Είναι συχνό φαινόμενο τα καμένα λίπη στις κατσαρόλες, όπως και οι καμένοι πάτοι εξωτερικά. Ίσως… Read More

13 Μαΐου, 2024

Το Αγγούρι είναι το φυσικό κολλαγόνο για το πρόσωπο: Κρέμα πρωί και βράδυ με εξαιρετικά οφέλη

Στην επιδίωξη μιας πιο νεανικής και ζωντανής επιδερμίδας, τα φυσικά συστατικά είναι συχνά θαυματουργά. Ένα… Read More

12 Μαΐου, 2024

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα