in , , ,

Τεχνοτροπία με Stencil και ΣΤΟΚΟ! Κάντε ανάγλυφα σχέδια στους τοίχους σας.

Μια εκπληκτικής αισθητικής τεχνική και για τοίχους και καθόλου δύσκολη στη δημιουργία της. Μπορούμε πολύ εύκολα να ξεφύγουε απο τα συνηθισμένα με αυτή την τεχνοτροπία για τοίχους και όχι μόνο. Με στένσιλ και απλό στόκο!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιου είδους και μεγέθους stencil το οποίο θα στερεώσετε με κολλητική ταινία πάνω στον τοίχο και στην συνέχεια αντί για μπογιά απλώς θα γεμίσετε  με …στόκο.

Θα χρησιμοποιήσετε έτοιμο λευκό στόκο που θα βρείτε σε όλα τα χρωματοπωλεία, καταστήματα με εργαλεία κλπ ή και σκόνη χρωματιστού στόκου σε όποια απόχρωση θέλετε τον οποίο θα αραιώσετε με νερό και μια απλή σπάτουλα με την οποία θα “γεμίσετε” τα κενά σημεία του σχεδίου ισιώνοντας – λειαίνοντας την ποσότητα στόκου που κάθε φορά απλώνετε ώστε τελικά να απομείνει μια πολύ λεπτή στρώση που μετά την αφαίρεση του stencil έχει όψη και υφή γύψινου διακοσμητικού.

Ο χρόνος που απαιτεί για την δημιουργία της η συγκεκριμένη τεχνική, αναλογικά και με το πράγματι εντυπωσιακό της αποτέλεσμα, είναι πολύ μικρότερος, σε σχέση με πολλές άλλες τεχνοτροπίες, είναι δε ιδανική για σημεία όπως ταβάνια, γωνίες, για την διακόσμηση τοίχων εξωτερικών χώρων σε μπαλκόνια, περιμετρικά παραθύρων κλπ.

H συγκεκριμένη τεχνική είναι επίσης κατάλληλη και με και με εξαιρετικό αποτέλεσμα  για μπορντούρες στην μέση του ύψους τοίχων που το επάνω μέρος τους είναι βαμμένο-διακοσμημένο με διαφορετικό τρόπο από το υπόλοιπο, για να δημιουργήσετε εντυπωσιακές ροζέτες γύρω από φωτιστικά οροφής χρησιμοποιώντας στρογγυλά ή ανάλογου σχήματος stencils με γεωμετρικά σχέδια κλπ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φυσικά όλα αυτού του τύπου τα σχέδια, μπορείτε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατασκευής τους με τα stencils και αφού ο στόκος έχει σκληρύνει – στεγνώσει πλήρως να τα επεξεργαστείτε με κάθε είδους τεχνοτροπία-τεχνική, να τα τρίψετε ελαφρά με γυαλόχαρτο για να λειάνετε και να διορθώσετε πιθανές ατέλειες, να τα βάψετε με απλά χρώματα ή να εφαρμόσετε πατίνες, τεχνικές παλαίωσης κλπ κλπ.

Αντί για στόκο μπορείτε να δουλέψετε και με έτοιμο εύπλαστο γύψο ή αυτόν που επίσης θα φτιάξετε αραιώνοντας σκόνη γύψου με νερό, όμως γενικά τα έτοιμα κονιαμάτα αυτού του τύπου, τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερο κόστος,  είναι τα καταλληλότερα για τέτοιου είδους δημιουργίες και δουλεύονται ευκολότερα ακόμη και από εντελώς αρχάριους σε παρόμοιες εργασίες, αφού δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με τις αναλογίες υλικών ώστε το μείγμα να έχει την σωστή ρευστότητα για να απλώνεται εύκολα

via soulouposeto

Δείτε επίσης – Μετατρέψτε έναν απλό τοίχο σε πέτρινο με τη βοήθεια στόκου!

Δείτε επίσης – Πώς να κάνετε μόνοι σας stencils + ιδέες!

Δείτε επίσης – Παλαίωση ξύλου – επίπλων!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Τάσεις Σχεδίασης για Καινούργια Σπίτια

5 Χρήσιμες Συμβουλές για την Αγορά Διακοσμητικών

5 Χρήσιμες Συμβουλές για την Αγορά Διακοσμητικών