in ,

4 Βασικά Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα Επαγωγικών Εστιών!

επαγωγικές εστίες,επαγωγικες εστιες vs κεραμικες,επαγωγικές μειονεκτήματα,τι είναι επαγωγικές εστίες,επαγωγικές εστίες μειονεκτηματα,επαγωγικές εστίες ακτινοβολια,επαγωγικές εστίες τι ειναι
4 Βασικά Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα Επαγωγικών Εστιών!

Τα μάτια της κουζίνας αποτελούν ένα από τα πιο απαραίτητα στοιχεία σε ένα σπίτι. Είτε πρόκειται για φοιτητικό σπίτι, είτε όχι, η εστία είναι χρήσιμη, ακόμα και αν ξέρεις να μαγειρεύεις τα στοιχειώδη. Στην περίπτωση τώρα που αναρωτιέσαι αν αξίζει να αγοράσεις μια επαγωγική εστία, σου παραθέτουμε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα επαγωγικών εστιών.

4 Βασικά Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα Επαγωγικών Εστιών!
4 Βασικά Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα Επαγωγικών Εστιών!

Η επαγωγική εστία είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ουσιαστικά, αποτελεί την αναβάθμιση της κεραμικής εστίας. Εξ όψεως μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό, όμως ο τρόπος λειτουργίας της είναι εντελώς διαφορετικός. Η αλλαγή έγκειται στο γεγονός ότι οι επαγωγικές εστίες δε θερμαίνονται οι ίδιες όταν τις ενεργοποιήσετε, αλλά δημιουργείται ένα μαγνητικό πεδίο και ζεσταίνεται η βάση του μαγειρικού σκεύους όταν έρθουν σε επαφή.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των επαγωγικών εστιών;

Πλεονεκτήματα επαγωγικών εστιών

1. Υψηλή απόδοση

Το πρωταρχικό πλεονέκτημα των επαγωγικών εστιών είναι η απόδοσή τους. Η θερμότητα δεν μεταφέρεται άσκοπα στην ατμόσφαιρα εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας τους. Αντιθέτως, θερμαίνεται απευθείας μόνο η επιφάνεια του σκεύους χωρίς απώλειες. Επίσης, τα μαγειρικά σκεύη ζεσταίνονται έως και δύο φορές γρηγορότερα στις επαγωγικές από ότι στις κεραμικές εστίες. Αυτό συνεπάγεται μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και ταυτόχρονη εξοικονόμηση χρημάτων στους λογαριασμούς σου, προσφέροντάς σου πολλαπλά οφέλη.

2. Γρήγορη αλλαγή θερμοκρασίας

Όταν όλοι οι σεφ μιλούν για γρήγορες και εύκολες συνταγές, ποιος θέλει να περιμένει πάνω από 5 λεπτά για να ζεσταθεί απλώς το μάτι της κουζίνας; Η επαγωγική εστία θερμαίνεται άμεσα και στη θερμοκρασία που θέλεις τη στιγμή που θα τοποθετηθεί πάνω της το μαγειρικό σκεύος. Παράλληλα, ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος ενός φαγητού μειώνεται σημαντικά αφού η επιφάνεια θερμαίνεται ομοιόμορφα σε όλο το μήκος του σκεύους. Ταυτόχρονα, από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των επαγωγικών εστιών είναι η άμεση εναλλαγή της θερμοκρασίας. Για παράδειγμα, η θερμοκρασία που απαιτείται για το απλό ζέσταμα του φαγητού μπορεί ακαριαία με μια μόνο κίνηση να ρυθμιστεί σε σημείο βρασμού.

3. Παροχή ασφάλειας

Όταν μιλάμε για κουζίνα, το πρωταρχικό στοιχείο που κοιτάμε είναι η ασφάλεια που μας παρέχει. Αυτό είναι και το δυνατό χαρτί της επαγωγικής εστίας που θα σε πείσει να την εγκαταστήσεις. Όπως είπαμε και παραπάνω, η επαγωγική εστία διαφέρει με την κεραμική κυρίως στον τρόπο λειτουργίας. Η επιφάνεια της εστίας δε θερμαίνεται παρά μόνο όταν έρθει σε επαφή με σκεύος. Πιο συγκεκριμένα η εστία δεν έχει θερμότητα, αλλά το σκεύος. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι και ακουμπήσουν άθελά τους την εστία με τα χέρια τους, δε θα καούν. Ακόμη, εάν χρησιμοποιείς το ένα “μάτι”, η υπόλοιπη επιφάνεια παραμένει δροσερή εφόσον δεν εξαπλώνεται η θερμότητα. Επίσης, η επαγωγική εστία διαθέτει αυτοματοποιημένο σύστημα χρονοδιακόπτη. Γίνεται αντιληπτό ότι εάν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, χωρίς να γίνεται χρήση της εστίας ενώ είναι αναμμένη, αυτή σβήνει αυτόματα. Σε ορισμένες επαγωγικές εστίες υπάρχει και η δυνατότητα παύσης και συνέχισης του μαγειρέματος, κυρίως για περιπτώσεις που πρέπει να φύγετε απρόσμενα από το χώρο της κουζίνας.

10 Τρόποι για να Καταστρέψετε την Κουζίνα σας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

4. Εύκολος καθαρισμός

Η επιφάνεια των επαγωγικών εστιών είναι κεραμική και γυαλιστερή, πράγμα που κάνει το καθάρισμά της εύκολη δουλειά. Εάν υπολείμματα φαγητού πέσουν κατά τη διάρκεια μαγειρέματος δεν καίγονται, αφού η υπόλοιπη μη χρησιμοποιούμενη επιφάνεια παραμένει δροσερή. Αυτό βοηθά ώστε να μην απαιτείται επιπλέον κούραση για να αφαιρεθούν οι λεκέδες. Ένα απλό υγρό πανί είναι αρκετό για να καθαρίσετε την επιφάνεια. Ωστόσο, σε αυτό που πρέπει να δοθεί προσοχή είναι οι γρατσουνιές και τα χτυπήματα, καθώς είναι πιθανό να δημιουργηθούν πολύ εύκολα.

επαγωγικές εστίες μειονεκτήματα

Μειονεκτήματα επαγωγικών εστιών

1. Ανάγκη για συγκεκριμένα σκεύη

Οι επαγωγικές εστίες δεν είναι συμβατές με τα μαγειρικά σκεύη κάθε είδους. Επομένως, ενδέχεται τα υπάρχοντα σκεύη σας να μην κάνουν. Απαιτείται, λοιπόν, η αγορά νέων σκευών με σιδηρομαγνητικές ιδιότητες. Να σημειωθεί ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σκεύη από αλουμίνιο και χαλκό ή κεραμικά, γυάλινα ή πορσελάνινα πιάτα. Να σημειωθεί ότι τα σκεύη που είναι συμβατά με τις επαγωγικές εστίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλου είδους εστίες, το αντίθετο όμως δεν μπορεί να γίνει. Για να διαπιστώσεις εάν τα μαγειρικά σου σκεύη είναι κατάλληλα, μπορείς να τα ελέγξεις με ένα μαγνήτη. Στην περίπτωση που ο μαγνήτης έλκεται στον πάτο του σκεύους, τότε είναι συμβατό με την επαγωγική εστία.

2. Υψηλό κόστος αγοράς

Ένα από τα βασικότερα μειονεκτήματα επαγωγικών εστιών είναι η τιμή τους. Είναι γεγονός ότι είναι σημαντικά ψηλότερη από αυτή των κεραμικών και ηλεκτρικών εστιών ή των εστιών αερίου. Η εξέλιξη της τεχνολογίας, αυξάνει και το κόστος αγοράς της εστίας, πράγμα που αποτελεί και ανασταλτικό παράγοντα. Μπορούσε κανείς να τη συναντήσει μόνο στις κουζίνες των εστιατορίων, όμως τα τελευταία χρόνια έχει εισέλθει και στα νοικοκυριά λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρει.

3. Δημιουργία μαγνητικού πεδίου

Όταν γίνεται λόγος για την επαγωγική εστία κυκλοφορεί συχνά η φήμη ότι εκπέμπεται ακτινοβολία. Αυτό αποτρέπει πολλούς από την αγορά της και περιλαμβάνεται στα μειονεκτήματα επαγωγικών εστιών. Ωστόσο, δε χρειάζεται να σε φοβίζει κάτι τέτοιο. Η εμβέλεια του μαγνητικού πεδίου φτάνει μέχρι μερικά εκατοστά, πράγμα που δεν αποτελεί κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Το επίπεδο έκθεσης είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η μόνη περίπτωση που ενδεχομένως να πρέπει να θορυβηθείς είναι σε περίπτωση που κάποιος της οικογένειας έχει βηματοδότη. Τότε, θα πρέπει να ζητηθεί η ιατρική γνώμη.

4. Απόσταση από μεταλλικές συσκευές

Ο τρόπος λειτουργίας της συγκεκριμένης εστίας είναι το φαινόμενο της ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα επαγωγικό πηνίο στην εστία στο οποίο ρέει ηλεκτρικό ρεύμα και δημιουργείται η θέρμανση μόλις έρθει σε επαφή με το συμβατό σκεύος. Ωστόσο, το μαγνητικό πεδίο ενδέχεται να επηρεάσει τις κοντινές συσκευές που είναι κατασκευασμένες από μέταλλο, όπως ψυγείο, πλυντήριο ή φούρνο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να τοποθετείται η επαγωγική εστία σε μακρινή απόσταση από τέτοιου είδους συσκευές, διότι υπάρχει πιθανότητα να διακοπεί η λειτουργία τους.

Πάγκος Κουζίνας: 10 Τρόποι για να τον Διακοσμήσετε σαν Επαγγελματίας Διακοσμητής

via douleutaras

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

12 Ιδέες για να Φέρετε τους Εξωτερικούς Χώρους Μέσα στο Σπίτι

Πώς η Κάλυψη του Καροτσιού Μπορεί να Θέσει το Μωρό σας σε Κίνδυνο, Ακόμα κι αν το Ύφασμα είναι Λεπτό

Πώς η Κάλυψη του Καροτσιού Μπορεί να Θέσει το Μωρό σας σε Κίνδυνο, Ακόμα κι αν το Ύφασμα είναι Λεπτό