in ,

Πώς να Σώσετε ένα Δέντρο που Πεθαίνει

Μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστούν τα σημάδια ενός άρρωστου δέντρου, ή ακόμη περισσότερο όταν πεθαίνει. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά γενικά συμπτώματα που μπορείτε να προσέξετε ώστε να σώσετε ένα δέντρο που πεθαίνει.

Πως φτιάχνουμε το Δέντρο της Ζωής απο σύρμα, guest post Ilovecrochetmotif! – {ΒΙΝΤΕΟ}

mykarmastream

Συμπτώματα

Σε αντίθεση με όλα τα άλλα φυτά, ιδιαίτερα τα λουλούδια, τα οποία πεθαίνουν γρήγορα χωρίς να παρατηρείται τίποτα, τα δέντρα παρουσιάζουν συγκεκριμένα σημάδια που είναι πρόδρομα για την κατάστασή τους. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι λόγω της ποικιλίας των σημαδιών, ορισμένα από αυτά ενδέχεται να ισχύουν ή όχι για ορισμένα είδη δέντρων.

Σε γενικές γραμμές, αν ένα δέντρο έχει πολύ λίγα φύλλα σε μια εποχή που όλα τα άλλα δέντρα ανθίζουν, κάτι πρέπει να συμβαίνει. Ένα άλλο σημάδι είναι όταν ο φλοιός ξεραίνεται και πέφτει μόνος του.

Πέσιμο φύλλων

Μερικά δέντρα, όπως τα φυλλοβόλα χάνουν όλα τα φύλλα το χειμώνα και βγάζουν νέα την άνοιξη. Επίσης, ελέγξτε αν τα καφέ φύλλα παραμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Όταν όλα είναι εντάξει, αυτά τα φύλλα πρέπει να πέσουν από μόνα τους. Αν δεν το κάνουν, κάτι συμβαίνει. Ακόμη, εάν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα πέφτουν σε μια εποχή που δεν θα έπρεπε, τότε να είστε βέβαιοι ότι υπάρχει πρόβλημα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αλλαγές στα κλαδιά

Όταν αρχίζετε να βλέπετε ένα κλαδί να χάνει φλοιό, υπάρχει πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα κλαδιά ενός νεκρού δέντρου αρχίζουν να σπάνε και τότε ξέρετε ότι θα πεθάνει γρήγορα. Επίσης, μπορεί να βρείτε έντομα και μύκητες στα νεκρά κλαδιά. Αυτό σημαίνει ότι όταν παρατηρήσετε αυτά τα προβλήματα, είναι ήδη πολύ αργά, αλλά όχι μια χαμένη υπόθεση.

Ποια Δέντρα ΔΕΝ Πρέπει να Μεγαλώνουν ΔΙΠΛΑ στο Σπίτι σας

Αλλαγές στον κορμό

Όταν ο κορμός δεν έχει φλοιό, γνωρίζετε ότι υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, η παρουσία μυρμηγκιών και/ή η παρουσία οπών εντόμων δείχνει ότι το δέντρο είναι άρρωστο. Επίσης, αν βρείτε μύκητες, όπως στα κλαδιά, φανερώνει πρόβλημα.

Αλλαγές στις ρίζες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να σκεφτείτε εάν το δέντρο είναι απλώς αδρανές. Λοιπόν, εάν οι ρίζες είναι γλοιώδεις, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα. Για να μην αναφέρουμε ότι αν βρείτε έντομα και μύκητες, είναι σίγουρο πρόβλημα. Επίσης, εάν έχετε λεπτούς κόμπους ινών στη ρίζα, πιθανότατα δεν θα μπορείτε να σώσετε το δέντρο.

Τρόποι για να σώσετε ένα δέντρο που πεθαίνει

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να προσδιορίσετε την πραγματική αιτία της βλάβης και την αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση της αιτίας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, ακόμη και με τις παραπάνω πληροφορίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός δενδροκόμου που θα είναι σε θέση να προσδιορίσει την αιτία, καθώς και να παρέχει τη λύση.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε εσείς ώστε να σώσετε ένα δέντρο που πεθαίνει.

Αν ο χειμώνας είναι μεγάλος και βαρύς , μπορεί να στεγνώσει τα δέντρα, οπότε προσπαθήστε να τα ταΐσετε με λίπασμα και νερό.

Επίσης, η βασική αιτία πολλών θανάτων δέντρων είναι το πότισμα. Πρέπει να καταλάβετε πόσο νερό χρειάζεται ένα δέντρο και να το παρέχετε όσο συχνά πρέπει. Εάν δυσκολεύεστε να το κάνετε χειροκίνητα, μπορείτε να αγοράσετε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα.

Μην χρησιμοποιείτε χλοοκοπτικό κοντά στις εκτεθειμένες ρίζες του δέντρου. Η λεπίδα μπορεί να βλάψει μόνιμα τις ρίζες, οι οποίες θα εκτεθούν στην υγρασία, οδηγώντας σε βακτήρια και μύκητες.

Μην πασπαλίζετε λιπάσματα λουλουδιών κοντά στα δέντρα, επειδή δεν προορίζονται για αυτά.

Επίσης, διαφορετικά δέντρα απαιτούν διαφορετικές προσεγγίσεις στο κλάδεμα. Βεβαιωθείτε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι κατάλληλη. Εάν δεν είστε σίγουροι, επικοινωνήστε με έναν ειδικό.

Κατά τη λίπανση της περιοχής γύρω από το δέντρο, αφήστε αρκετό χώρο για να αναπνέουν οι ρίζες ώστε να αποφύγετε τη σήψη τους.

Φροντίστε να καταστρέψετε οποιοδήποτε τμήμα του δέντρου που έχει μολυνθεί. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης της λοίμωξης. Αποστειρώστε όλες τις ψαλίδες και τα μαχαίρια που χρησιμοποιούνται για να κόψετε τμήματα ασθενών δέντρων.

Κατά την παραγωγή οργανικού λιπάσματος για το σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείται κανένα από τα μολυσμένα κομμάτια του δέντρου .

Επίσης, ποτίζετε το δέντρο που πεθαίνει, τακτικά και προσθέστε θρεπτικά συστατικά για να βοηθήσετε το δέντρο να αντιμετωπίσει την ασθένεια

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα δέντρα πεθαίνουν από τη σήψη των ριζών λόγω υπερβολικού ποτίσματος. Επομένως, το νερό απαιτείται μόνο όταν το χώμα είναι κατακερματισμένο και ξηρό. Εάν υπάρχουν στάσιμα νερά, φροντίστε να δημιουργήσετε ένα σύστημα αποστράγγισης.

Τέλος, μπορείτε απλά να αφαιρέσετε το χώμα από την περιοχή και να εκθέσετε τις ρίζες στον καθαρό αέρα.

Σε μερικές περιπτώσεις ορισμένα δέντρα δεν σώζονται και απλά πρέπει να κοπούν, ώστε να μην επηρεαστούν άλλα δέντρα.

10 Φυτά που Δημιουργούν το Τέλειο Μικροκλίμα στο Σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

4 Τρόποι να Ελέγξετε εάν τα Μαλλιά σας Είναι Υγιή και Πώς να τα Φροντίσετε

4 Μοντέρνες Τάσεις για Ξύλινα Δάπεδα