in , , ,

DIY Χαλί από Παλιά Πουλόβερ Χωρίς Ράψιμο

DIY Χαλί από Παλιά Πουλόβερ Χωρίς Ράψιμο
DIY Χαλί από Παλιά Πουλόβερ Χωρίς Ράψιμο

Αν κρατάτε στην ντουλάπα σας παλιά χνουδωτά πουλόβερ και σας έχουν ξεμείνει στην αποθήκη παλιά αφρώδη κομμάτια από παιδικό παζλ δάπεδο μην τα πετάξετε, αλλά φτιάξτε ένα μοναδικό χαλί χωρίς ράψιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 8 Έξυπνοι Τρόποι για να Αφαιρέσετε Λεκέδες σε Χαλιά

DIY Χαλί από Παλιά Πουλόβερ Χωρίς Ράψιμο
DIY Χαλί από Παλιά Πουλόβερ Χωρίς Ράψιμο

Θα χρειαστείτε:
Παλιό αφρώδες παζλ δάπεδο σε κομμάτια
Υπερκόλλα
Παλιά χνουδωτά πουλόβερ
Σπρέι κόλλα πολλαπλών χρήσεων ή κόλλα υφάσματος
Ψαλίδι υφάσματος

Υπολογίστε τις διαστάσεις που θέλετε για τη βάση του χαλιού, χρησιμοποιήστε όσα κομμάτια παζλ χρειάζεστε και κόψτε τα δόντια περιμετρικά γύρω από τις άκρες του χαλιού.

Με την υπερκόλλα κολλήστε τα κομμάτια από το παζλ μεταξύ κάθε δευτέρου ή τρίτου «δοντιού». Φροντίστε να βάλετε κόλλα στα δόντια που βρίσκονται πλησιέστερα στην άκρη και επίσης όπου τα κομμάτια ενώνονται σε μια γωνία ανά τέσσερα. Σε αυτές τις γωνίες βάλτε κόλλα και στις τέσσερις πλευρές.

Κόψτε τα πουλόβερ κατά μήκος των ραφών σε μεγάλα ξεχωριστά κομμάτια. Κόψτε τα μανίκια και τις τσέπες. Θα πρέπει να κόψετε και μερικά μικρότερα κομμάτια για να καλύψετε τυχόν κενά μεταξύ των μεγάλων κομματιών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Απλώστε τα κομμάτια πουλόβερ πάνω από τη βάση του χαλιού και προσπαθήσετε να την καλύψετε όσο καλύτερα γίνεται. Τα κομμάτια σας θα έχουν περίεργα σχήματα, γιατί τα μανίκια για παράδειγμα είναι πλατύτερα στο ένα άκρο από το άλλο. Δείτε πού έχετε κενά ή πού το ύφασμα θα κρέμεται στην άκρη του χαλιού σας. Χρησιμοποιήστε τα μικρότερα κομμάτια για να καλύψετε τα κενά.

Το τελευταίο βήμα είναι να κολλήσετε τα κομμάτια πουλόβερ. Χρησιμοποιήστε μια κόλλα σπρέι για να γίνει η διαδικασία πολύ γρήγορη και εύκολη.

Ξεκινήστε από το ένα άκρο να ψεκάσετε την κόλλα όσο το δυνατόν πιο κοντά στην άκρη της βάσης του χαλιού σας. Βάλτε λίγο χαρτόνι κάτω αν ανησυχείτε για το πάτωμα σας!

Στη συνέχεια, τοποθετήστε το πρώτο κομμάτι πουλόβερ τραβώντας το όσο το δυνατόν πιο επίπεδο στη βάση του χαλιού. Πρέπει να κινηθείτε αρκετά γρήγορα με αυτήν την κόλλα, αλλά αν δείτε ότι κάνει ζάρες το ύφασμα απλά σηκώστε το γρήγορα και τεντώστε το προς τα έξω.

Καθώς μετακινείστε από το ένα άκρο του χαλιού στο άλλο, ενδέχεται να δείτε ότι μερικά από τα κομμάτια που είχατε τοποθετήσει πριν να μην ταιριάζουν ακριβώς ή να γεμίζουν περισσότερο χώρο από ό, τι νομίζατε (λόγω του τεντώματος και πόσο καλά η κόλλα κρατά το υλικό τεντωμένο).

Για αυτόν τον λόγο, ψεκάσετε μόνο μια περιοχή με κόλλα κάθε φορά, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε ξανά τα κομμάτια καθώς προχωράτε και να καλύψετε τυχόν κενά με τα μικρότερα κομμάτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξουμε χαλιά απο ρετάλια μοκέτας! – Οδηγός + Ιδέες!

πηγή φωτογραφιών: upcyclemystuff

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

7 Λόγοι για τους Οποίους Αισθάνεστε Πάντα Κουρασμένοι

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: 25 Σκοτεινά Υπνοδωμάτια που Εντυπωσιάζουν