in , ,

Πώς να Φτιάξετε Χάρτινα Φωτιστικά σε Στυλ ΙΚΕΑ

Γνωρίζετε αυτό το συναίσθημα όταν βλέπετε κάτι όμορφο για τη διακόσμηση του σπιτιού και θέλετε ένα για τον εαυτό σας, αλλά δεν ξέρετε πού να το βρείτε; Σίγουρα θα έχετε λατρέψει τα χάρτινα φωτιστικά του ΙΚΕΑ που έχουν μπει σχεδόν σε κάθε σπίτι. Αν θέλετε όμως να ξεχωρίζετε, μπορείτε να φτιάξετε μοναδικά φωτιστικά σε Στυλ ΙΚΕΑ σε διάφορα σχέδια και χρώματα και στη μισή τιμή με DIY αμπαζούρ.

Χρειάζεστε χαρτί και σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε χαρτί κρεπ για αυτή την κατασκευή, επειδή αυτός ο τύπος τσαλακώνεται και είναι εύκολο να τεντωθεί και να διαμορφωθεί όπως θέλετε. Θα χρειαστείτε ένα ρολό χαρτιού για ένα απλό φωτιστικό αλλά περισσότερο για ένα σε σχήμα για τριαντάφυλλο ή παιωνία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο τύπο χαρτιού, αρκεί να είναι αρκετά λεπτό για να περνάει το φως και να διαμορφώνεται εύκολα.

Εκτός από χαρτί, χρειάζεστε ένα πλαστικό μπουκάλι ή ένα πλαστικό δοχείο νερού (είναι διαφανές και αρκετά λεπτό για να κοπεί εύκολα), λαστιχάκια και διαφανή αυτοκόλλητη ταινία. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σπρέι βαφής ή νερομπογιές στα υλικά σας εάν θέλετε να δώσετε μια λάμψη χρώματος στη λάμπα σας.

Απλό αμπαζούρ

Ξεκινήστε κόβοντας το πάνω μέρος του μπουκαλιού / δοχείου για να φτιάξετε ένα προστατευτικό κάλυμμα για τη λάμπα και να αποτρέψτε να έρθει σε επαφή με το χαρτί ώστε να μην προκληθεί πυρκαγιά.

Κόψτε το ρολό χαρτί κρεπ σε δύο άνισα μέρη. Πτυχώστε το μακρύτερο κομμάτι χαρτί γύρω από το λαιμό της φιάλης και στερεώστε το προσωρινά με λαστιχάκι. Τυλίξτε με την αυτοκόλλητη ταινία το χαρτί στο λαιμό της φιάλης.

Κάντε το ίδιο πράγμα με το δεύτερο κομμάτι χαρτί: πτυχώστε, τυλίξτε και κολλήστε με την ταινία. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα στρώματα χαρτιού, σε διαφορετικά μήκη. Αν θέλετε να προσθέσετε μερικές πινελιές χρώματος χρησιμοποιήστε νερομπογιές ή σπρέι βαφής. Διατάξτε τα δύο στρώματα της λάμπας για περισσότερο όγκο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αμπαζούρ παπαρούνα

Αυτός ο τύπος αμπαζούρ μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί σε διαφορετικά χρώματα και σχήματα, από την απλούστερη μαργαρίτα ή την τουλίπα έως το πιο περίπλοκο τριαντάφυλλο, παιωνία ή γαρύφαλλο, ανάλογα με τον αριθμό των στρωμάτων και τον τύπο χαρτιού που θα χρησιμοποιήσετε.

Για να φτιάξετε ένα αμπαζούρ παπαρούνα, η οποία είναι μια τέλεια προσθήκη για το υπνοδωμάτιο ενός μικρού κοριτσιού θα χρειαστείτε επιπλέον μικρές χάντρες, μαύρη πετονιά και μια παραμάνα ασφαλείας. Και το χαρτί κρεπ πρέπει να είναι κόκκινο ή ροζ.

Ακολουθήστε τα ίδια βήματα όπως παραπάνω, αλλά κόψτε το χαρτί σε τρία άνισα μέρη. Τα πέταλα θα είναι κοντύτερα, αλλά το λουλούδι θα μοιάζει περισσότερο με παπαρούνα. Πτυχώστε και στερεώστε με κολλητική ταινία, όπως προηγουμένως.

Χρησιμοποιήστε την παραμάνα ή άλλο αιχμηρό εργαλείο για να ανοίξετε μερικές μικρές τρύπες κοντά στην άκρη του πλαστικού πώματος. Κόψτε 7-8 κομμάτια πετονιάς μήκους 15 εκατοστών για να δημιουργήσετε τους στήμονες της παπαρούνας. Πάρτε το ένα κομμάτι πετονιάς, προσθέστε μια χάντρα στο ένα άκρο και δέστε έναν κόμπο, περάστε την πετονιά μέσα από μια τρύπα στο πλαστικό κάλυμμα και δέστε το με έναν κόμπο. Επαναλάβετε το ίδιο για κάθε κομμάτι πετονιάς και θα έχετε μια ωραία δέσμη κρεμαστών στημόνων παπαρούνας.

Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να το φτιάξετε και είναι πολύ εύκολο να το αντικαταστήσετε αν θέλετε άλλο είδος λουλουδιού ή διαφορετικό σχέδιο αμπαζούρ.

Αναρωτιέστε πώς φαίνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας;

πηγή φωτογραφιών:gabiralea

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY Γλάστρα για Παχύφυτα με Διακοσμητικά Πλακάκια

Διακοσμητικές Νυχτερίδες