in , ,

20 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Κρατάτε Πλέον Σπίτι σας

Η ακαταστασία στα σπίτια μας μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε άγχος και αβοήθητοι. Υπερβολικές καρτ-ποστάλ στα ράφια, πολλές κούπες, παλιά ρούχα, ακόμη και καλλυντικά μπορούν να γεμίσουν τους χώρους μας. Για να είναι το σπίτι σας οργανωμένο και άνετο δείτε παρακάτω 20 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Κρατάτε Πλέον Σπίτι σας.

Παλιά καλώδια

© Hannah Rosen / Flickr© contraption / Flickr

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, έχουμε την τάση να έχουμε περισσότερα αξεσουάρ και καλώδια μαζί τους. Το πρόβλημα είναι ότι καθώς περνά ο χρόνος, συνήθως δεν τα πετάμε, επειδή ελπίζουμε ότι θα είναι χρήσιμα με κάποιον άλλο τρόπο. Συνήθως, αυτή η στιγμή δεν έρχεται ποτέ και αυτά τα παλιά καλώδια συνεχίζουν να συσσωρεύονται στα συρτάρια. Είναι καλύτερα να κρατήσετε τα απαραίτητα και να ανακυκλώσετε τα υπόλοιπα.

10 Λάθη που Μετατρέπουν τα Σπίτια μας σε Χάος

Το αντηλιακό του περασμένου έτους

© shutterstock.com

Απαραίτητο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το αντηλιακό μερικές φορές ξεχνιέται σε μια τσάντα παραλίας κατά τη διάρκεια άλλων εποχών. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η δεν έχει λήξει, διαφορετικά δεν θα είναι πλέον αποτελεσματικό. Κανονικά τα αντηλιακά μπορούν να διαρκέσουν έως και 3 χρόνια. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την ημερομηνία λήξης στο μπουκάλι, μπορείτε τουλάχιστον να γράψετε μόνοι σας την ημερομηνία αγοράς στο μπουκάλι.

Παλαιά περιοδικά, κουπόνια που έχουν λήξει και εγχειρίδια οδηγιών

© EvelynGiggles / Flickr© edkohler / Flickr

Όλα αυτά τα περιττά προϊόντα χαρτιού γεμίζουν μόνο τα σπίτια μας, καθιστώντας τα σκονισμένα και καταλαμβάνοντας χώρο. Εκτός αν είναι μια σημαντική απόδειξη που ίσως χρειαστείτε ως εγγύηση ενός προϊόντος ή αποκλειστικό τεύχος περιοδικού, είναι καλύτερα να ανακυκλώσετε τα υπόλοιπα. Επίσης, ελέγξτε αν τα παλιά εγχειρίδια οδηγιών έχουν κάποια χρησιμότητα για εσάς: τα περισσότερα από αυτά είναι τώρα διαθέσιμα στο διαδίκτυο και έχουν εκπαιδευτικά βίντεο.

Μονές κάλτσες

© pixabay.com© aprilphotography.wordpress.com

Άλλα περιττά αντικείμενα που συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στα σπίτια μας είναι κάλτσες χωρίς ταίρι. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να γίνετε δημιουργικοί και να τις μετατρέψετε σε ενδιαφέρουσα διακοσμητικά ή παιχνίδια για παιδιά και κατοικίδια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Χαρτικά και είδη γραφείου

© ume-y / Flickr

Στυλό, μαρκαδόροι, χάρακες, αυτοκόλλητες σημειώσεις, αριθμομηχανές. Τα αγοράζουμε ή τα λαμβάνουμε ως δώρο και στη συνέχεια καταλήγουν σε συρτάρια, ελπίζοντας ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε κάποια μέρα. Εάν συνειδητοποιείτε ότι δεν τα έχετε αγγίξει για περισσότερο από ένα χρόνο, είναι καλύτερα να τα δωρίσετε σε μια φιλανθρωπική οργάνωση.

Παλιά σουτιέν και άλλα εσώρουχα

© pexels.com

Εάν τα σουτιέν ή τα εσώρουχα σας έχουν γίνει πολύ μικρά για εσάς ή έχουν χάσει το σχήμα και την ελαστικότητά τους, δεν πρέπει να τα κρατάτε. Δεν σας παρέχουν την κατάλληλη υποστήριξη, η οποία είναι σημαντική για την πρόληψη της πρόωρης χαλάρωσης του μαστού, τη μείωση των ραγάδων γύρω από το στήθος ή απλώς την πρόληψη προβλημάτων υγείας.

Μπαχαρικά που έληξαν πριν από πολύ καιρό

© _princess_sparkle / reddit

Τα μπαχαρικά έχουν ημερομηνία λήξης, που είναι περίπου 2-3 χρόνια. Έτσι, ο καθαρισμός του συρταριού μπαχαρικών είναι απολύτως απαραίτητος! Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να οργανώσετε τα μπαχαρικά σας σε ωραία βάζα, γράφοντας τα ονόματα και τις ημερομηνίες αγοράς σε καθένα από αυτά.

Πάρα πολλές κούπες

© Ewen Roberts / Flickr

Οι κούπες είναι ένα αρκετά δημοφιλές δώρο, οπότε με την πάροδο του χρόνου μπορεί να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε τοσες πολλες που δεν χρησιμοποιούμε καν τις περισσότερες. Αυτό το είδος «συλλογής» μπορεί να καταλάβει πάρα πολύ χώρο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κάτι πιο απαραίτητο, οπότε είναι καλύτερο να δώσετε αυτές τις κούπες στα παιδιά ή απλώς να τις δωρίσετε.

Αχρησιμοποίητες ατζέντες ή σημειωματάρια

© Shou-Hui Wang / Flickr

Η διαχείριση του χρόνου είναι απαραίτητο πράγμα στον σύγχρονο κόσμο και διάφορες ατζέντες μας βοηθούν να τον διαχειριστούμε. Αλλά μερικές φορές αγοράζουμε άλλο ένα όμορφο σημειωματάριο και δεν γράφουμε ποτέ τίποτα σε αυτό. Αντί να το αφήσετε στο συρτάρι του κομοδίνου σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως δώρο για κάποιον που λατρεύει το ημερολόγιο ή το σκιτσάρισμα.

Κεριά και πάρα πολλά αναμνηστικά

© depositphotos.com© shutterstock.com

Υπερβολική ποικιλία ή πάρα πολλές τυχαία αναμνηστικά θα γεμίσουν το σπίτι σας. Εάν κάποια από αυτά έχουν συναισθηματική αξία για εσάς, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε ένα ράφι ή ένα μπουφέ.

Σάλτσες που έχουν ξεχαστεί στο ψυγείο

© sylvar / Flickr

Ένα βάζο καυτής μουστάρδας ή μια κέτσαπ που δεν σας αρέσει θα μείνει ξεχασμένο στο ράφι της πόρτας του ψυγείου. Πριν λήξουν, μπορείτε να τις δώσετε στους φίλους ή τους συγγενείς σας εάν τις θεωρούν νόστιμες.

Άβολα παπούτσια

© Tenis Amante / Flickr© depositphotos.com

Παπούτσια που είναι άβολα μπορούν να βασανίσουν τα πόδια σας. Δεν θα τους δώσει την απαραίτητη υποστήριξη και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, φουσκάλες ή ακόμη και αιμορραγία.

Ψιλοσπασμένα πιάτα

© mrdavik / reddit

Ανεξάρτητα από το πόσο όμορφο ή πολύτιμο είναι ένα πιάτο, είναι καλύτερα να μην τρώτε σε αυτό αν έχει ψιλοσπάσει ή έχει ρωγμές. Καθώς το πλένετε, το νερό μπορεί να εισέλθει στις ρωγμές και να οδηγήσει στην ανάπτυξη βακτηρίων. Επιπλέον, η ρωγμή θα μεγαλώσει με την πάροδο του χρόνου.

Προϊόντα από ξενοδοχεία

© pfjohns / reddit

Μπορεί να θέλουμε να φέρουμε σπίτι τα δωρεάν προϊόντα από τα διάφορα ξενοδοχεία στα οποία διαμένουμε κατά τη διάρκεια των διακοπών μας. Δεν είναι κακή ιδέα αν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα. Εάν συνεχίζετε να τα συσσωρεύετε και τα τοποθετείτε σε όλο το μπάνιο, είναι καλύτερα να θυμάστε ότι έχουν ημερομηνία λήξης και πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Πλαστικές σακούλες

© Keng Susumpow / Flickr© Ryan Finnie / Flickr

Συχνά τις φέρνουμε σπίτι, δημιουργώντας ένα τεράστιο σωρό με την πάροδο του χρόνου. Πρέπει να τις μαζέψετε και να τις ανακυκλώσετε, δημιουργώντας περισσότερο χώρο στο σπίτι σας. Επίσης, για να συμβάλλετε στο περιβάλλον, μπορείτε να χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες.

Λούφα

© StarsApart / Flickr© amazon.com

Η χρήση λούφας μπορεί να είναι επικίνδυνη, ειδικά αν είναι παλιά. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορούν να συγκεντρωθούν και να μαζέψει υγρασία, γεγονός που το καθιστά ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη βακτηρίων..

Παλιά επιτραπέζια παιχνίδια που δεν παίζετε

© ebay.com

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι διασκεδαστικά όταν θέλετε να αφιερώσετε χρόνο με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Αλλά μόλις συνειδητοποιήσετε ότι δεν τα χρειάζεστε πια, δεν έχει νόημα να τα κρατάτε. Εκείνα που μπορεί να έχουν ένα ειδικό νόημα για εσάς μπορούν να κρατηθούν, αλλά τα υπόλοιπα μπορούν να δωρισθούν σε παιδιά.

Παλιές ευχετήριες κάρτες

© Shannon McGee / Flickr

Γενέθλια, Χριστούγεννα, Πάσχα ή οποιαδήποτε άλλη ειδική περίσταση σημαίνει ότι μπορείτε να λάβετε ευχετήριες κάρτες από άλλους. Μερικές μπορεί να είναι πραγματικά χαριτωμένες, αλλά στην πραγματικότητα, πολλοί από εμάς δεν τις βλέπουμε πολύ συχνά. Μπορείτε εύκολα να τις ανακυκλώσετε, αντί να τις κρατάτε.

Ταινίες και DVD

© mroach / Flickr

Οι παλιές βιντεοκασέτες και τα DVD μπορούν να περιέχουν πολλές αναμνήσεις για την παιδική μας ηλικία ή τη νιότη μας. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, αυτά τα μέσα γίνονται λιγότερο δημοφιλείς. Για να διατηρήσετε τις αναμνήσεις σας, μπορείτε να ψηφιοποιήσετε τις παλιές σας στιγμές από βίντεο και να τις αποθηκεύσετε σε έναν σκληρό δίσκο. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε πάντα πρόσβαση σε αυτές και θα είναι ευκολότερο να διατηρήσετε αυτές τις πληροφορίες.

Επίσημα ρούχα που φοράτε μόνο μία φορά

© Nelson Pavlosky / Flickr

Μπορεί να φορέσετε ένα κουστούμι σε μια πολύ ειδική περίσταση και να μην φορεθεί ποτέ ξανά. Μπορεί να συνεχίσει να κρέμεται στο ντουλάπι σας, να καταλαμβάνει χώρο και να είναι τέλειο για τη συγκέντρωση σκόνης. Θα ήταν καλύτερα να το πουλήσετε ή να το δωρίσετε σε όσους έχουν ανάγκη.

Οι Διακοσμητές Αποκαλύπτουν 13 Πράγματα στο Μπάνιο που Πρέπει να Ξεφορτωθείτε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

12 Καταπληκτικές Ιδέες για Μπαλκονόπορτες Υπνοδωματίου

DIY Γωνιά Χαλάρωσης με Ξύλινες Παλέτες