in , , ,

13 Καλοί Τρόποι Φαγητού που πρέπει να Γνωρίζουν Όλοι!

Κατά περιόδους όλοι πηγαίνουμε σε εστιατόρια όπου πρέπει να δείξουμε τους καλούς τρόπους μας στο τραπέζι. Τα πρότυπα συμπεριφοράς όπως το να μην ακουμπάτε τους αγκώνες σας στο τραπέζι, να κρατάτε ένα μαχαίρι στο δεξί σας χέρι και να μην μιλάτε με γεμάτο στόμα είναι γνωστά. Υπάρχουν όμως πολλοί περισσότεροι κανόνες από ό, τι νομίζετε και αν δεν τους γνωρίζετε μπορεί να βλάψει την εικόνα σας.

Οκτώ καλοί τρόποι που πρέπει να έχεις στο εστιατόριο

Μπορείτε να φάτε κοτόπουλο με τα χέρια σας.

Οι κανόνες εθιμοτυπίας λένε ότι πρέπει να τρώμε πουλερικά με μαχαιροπήρουνα εάν είμαστε σε επίσημο περιβάλλον. Ωστόσο, ορισμένες εξαιρέσεις ενδέχεται να ισχύουν και εδώ: ορισμένα καλά εστιατόρια παρέχουν ένα μπολ για τα δάχτυλα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φάτε κοτόπουλο με τα χέρια σας και να τα πλύνετε στο μπολ που έχει νερό με λεμόνι.

© pxhere

Αποφύγετε να αφήσετε λεκέδες κραγιόν σε πετσέτες.

Κατά γενικό κανόνα, οι πετσέτες τοποθετούνται στα ποδιά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκούπισμα του στόματος ενώ τρώτε. Δεν συνιστάται να το κάνετε αυτό εάν έχετε κραγιόν στα χείλη σας επειδή μια πετσέτα με λεκέδες φανερώνει κακούς τρόπους. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε χαρτομάντηλα. Εάν δεν υπάρχουν στο τραπέζι σας, ζητήστε από τον σερβιτόρο να σας φέρει μερικά.

brightside

Βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε λεκέδες κραγιόν σε γυάλινα σκεύη.

Μην θεωρείτε δεδομένους τους λεκέδες κραγιόν στα γυάλινα σκεύη καθώς αυτό είναι πραγματικά μια αγενής παραβίαση της εθιμοτυπίας του τραπεζιού. Εάν φοβάστε ότι το κραγιόν σας μπορεί να αφήσει ίχνη στο φλιτζάνι ή το ποτήρι σας, σκουπίστε τα χείλη σας με ένα χαρτομάντηλο πριν αρχίσετε να πίνετε.

© etonastenka / shutterstock

Χρειάζεστε ένα κουτάλι για να φάτε ζυμαρικά.

Τα ζυμαρικά πρέπει να τρώγονται με ένα πιρούνι στο δεξί χέρι και ένα κουτάλι στα αριστερά. Πρέπει να πιάνετε τα μακαρόνια με το πιρούνι, στη συνέχεια να τα βάζετε στο κουτάλι και να τα στριφογυρίζετε. Μετά από αυτό, μπορείτε να φέρετε το πιρούνι στο στόμα σας και να χρησιμοποιήσετε το κουτάλι για να κρατήσετε τα ζυμαρικά που κρέμονται από το πιρούνι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

© Depositphotos© Depositphotos

Μην εύχεστε καλή όρεξη σε άλλους.

Αυτή η έκφραση μας ήρθε από τη γαλλική γλώσσα και σημαίνει κυριολεκτικά την επιθυμία να γεμίσει το στομάχι κάποιου. Γι’ αυτό και η φράση “Απολαύστε το γεύμα σας! ” θα μπορούσε να είναι πιο σχετική.

© pixabay

Το κρέας δεν πρέπει να κόβεται πάντα με ένα μαχαίρι.

Δεν χρειάζεται πάντα να χρησιμοποιείτε μαχαίρι για να κόβετε κρέας και μερικές φορές αυτό μπορεί να δείξει ότι δεν γνωρίζετε καλούς τρόπους. Έτσι, τα πιάτα με ψιλοκομμένο ή αλεσμένο κρέας όπως κοτολέτες, κεφτεδάκια ή μπριζόλες μπορούν να κοπούν με την άκρη ενός πιρουνιού.

© Depositphotos© Depositphotos

Το μενού πρέπει να αγγίζει το τραπέζι.

Ενώ επιλέγετε τι να παραγγείλετε, φροντίστε να παρακολουθήσετε τον τρόπο που κρατάτε το μενού. Θα πρέπει είτε να βρίσκεται πάνω στο τραπέζι ή να το αγγίζει με τουλάχιστον μία άκρη. Θεωρείται κακός τρόπος να σηκώσετε το μενού από το τραπέζι.

© GalacticDreamer / shutterstock© Tolgahan Cay / shutterstock

Τα κουκούτσια δεν πρέπει να βγαίνουν από το στόμα με τα χέρια σας.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε περιπτώσεις όπου βάζετε το φαγητό στο στόμα σας με τα χέρια σας. Εάν τρώτε με ένα πιρούνι, πρέπει να τοποθετηθούν και στο πιρούνι.

© Depositphotos© Depositphotos

Μην κόβετε όλο το κρέας σας ταυτόχρονα.

Οι κανόνες λένε ότι πρέπει να κόψετε ένα κομμάτι κρέας και να το βάλετε αμέσως στο στόμα σας. Θεωρείται λανθασμένο να κόβετε όλο το κρέας ταυτόχρονα επειδή κρυώνει γρήγορα και χάνει τη γεύση του.

© pxhere

Δεν πρέπει να δαγκώνετε το ψωμί.

Δεν πρέπει να δαγκώνετε κομμάτια από μια φέτα ψωμί. Επιπλέον, δεν πρέπει να το κόψετε με ένα μαχαίρι. Σύμφωνα με τους κανόνες, θα πρέπει να σπάσετε ένα μικρό κομμάτι ψωμί με το δεξί σας χέρι και να βάλετε ολόκληρο το κομμάτι στο στόμα σας.

brightside

Τα καναπεδάκια δεν τρώγονται πάντα με τα χέρια.

Εάν τα καναπεδάκια σερβίρονται ως σνακ σε πάρτι, τρώγονται με τα χέρια. Αλλά αν κάθεστε σε ένα τραπέζι και καναπεδάκια προσφέρονται ως το πρώτο πιάτο μαζί με γεύμα ή δείπνο, θα πρέπει να τα φάτε με μαχαιροπίρουνα.

© pxhere

Τα ντοματίνια πρέπει να τρώγονται ολόκληρα.

Εάν τα ντοματίνια σερβίρονται ως μέρος σαλάτας ή άλλου πιάτου, θα πρέπει να τρώγονται με μαχαιροπίρουνα. Σε άλλες περιπτώσεις, τρώγονται βάζοντας τα ολόκληρα στο στόμα σας. Μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ μεγάλα για να φαγωθούν ολόκληρα οπότε σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να φάτε το μισό από αυτά, αλλά φροντίστε να τα κόψετε με ένα μαχαίρι.

© pixabay© pxhere

Ο χυμός λεμονιού πρέπει να πιεστεί σωστά.

Τα θαλασσινά σερβίρονται πάντα με ένα κομμάτι λεμόνι και λίγοι άνθρωποι τρώνε ψάρια, γαρίδες ή μύδια χωρίς να ρίχνουν χυμό λεμονιού πρώτα. Ωστόσο, πρέπει να το κάνουμε πολύ προσεκτικά για να μην πιτσιλίζουμε άλλους επισκέπτες ή το τραπέζι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει το κομμάτι λεμόνι κάτω, κάτω από το χείλος του πιάτου και πιέστε το με την παλάμη σας. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι για να προστατεύσετε τους άλλους από το πιτσίλισμα.

© Theerawan / shutterstock© Ersoy Basciftci / shutterstock

9 Εθιμοτυπικοί Κανόνες που Πρέπει να Γνωρίζει Κάθε Σύγχρονη Κυρία

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί οι Τουαλέτες Είναι Πάντα Λευκές

5 Τρόποι για να Ελέγξετε Γρήγορα εάν Υπάρχει Κρυφή Κάμερα στο Δοκιμαστήριο Ρούχων