in , ,

5 Τρόποι για να Φροντίσετε τον Κήπο με Μαγειρική Σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένας από τους ισχυρούς σύμμαχους που έχουν όλοι στο σπίτι: τη χρησιμοποιούμε στην καθαριότητα, στη μαγειρική ακόμη και για αισθητικούς σκοπούς, αλλά μπορούμε επίσης να τη χρησιμοποιήσουμε για να φροντίσουμε τον κήπο μας.

Καταπολεμά τους μύκητες με οικολογικό τρόπο.

© PicsFive/Depositphotos© eskaylim/Depositphotos© GeorgeRudy/Depositphotos

Σε συνδυασμό με σαπούνι και νερό, η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μολύνσεων από μύκητες σε ορισμένους τύπους φυτών, θάμνων και οπωροφόρων δένδρων. Ο ψεκασμός του φυτού με το διάλυμα μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση. Αλλά πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεδομένου ότι μιλάμε για ένα φυσικό προϊόν, τα αποτελέσματα μπορεί να γίνουν εμφανή μετά από λίγο καιρό από ό, τι αν χρησιμοποιούσατε χημικά. Μια άλλη σύσταση: παρατηρήστε προσεκτικά την αντίδραση κάθε φυτού, γιατί ο υπερβολικός ψεκασμός μπορεί να τους προκαλέσει βλάβη.

Μαγειρική σόδα και Κανέλα για το πιο ΤΕΛΕΙΟ Πρόσωπο!!

Μειώνει την παρουσία ενοχλητικών αφίδων.

© Shnurochek13/Depositphotos© bannerwega/Depositphotos

Οι αφίδες είναι ένα από αυτά τα μικρά ζώα που σίγουρα δεν θέλουμε στον κήπο μας. Οι αφίδες αγαπούν να τρώνε τα τρυφερά στελέχη των φυτών και εκκρίνουν μια γλυκιά κολλώδη ουσία που προσελκύει μυρμήγκια και προκαλεί έναν μαύρο μύκητα. Αυτός ο μύκητας επηρεάζει τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, οπότε είναι ένα είδος ασθένειας για το φυτό σας. Όταν συμβεί αυτό, τα νέα βλαστάρια παραμορφώνονται και το φυτό χάνει τη δύναμή του. Ψεκάζοντας ή καπνίζοντας τον οπωρώνα ή τον κήπο σας με μαγειρική σόδα και σαπούνι, είναι πιο πιθανό να κρατήσετε αυτά τα έντομα σε απόσταση.

Απωθεί τα μυρμήγκια.

© icefront/Depositphotos

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με σαπούνι βοηθά να κρατήσετε τις αφίδες σε απόσταση και να αποτρέψει ορισμένους τύπους μυκήτων να καταστρέψουν τα φυτά σας. Εάν προσθέσουμε άλλα ισχυρότερα ανόργανα λιπάσματα στη μαγειρική σόδα μπορούμε επίσης να μειώσουμε την παρουσία μυρμηγκιών. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν θα το βρίσκουν πλέον ελκυστικό να εισβάλλουν στον κήπο καθώς δεν θα μπορούν να βρουν τις μελάσες που παράγονται από τις αφίδες που τους αρέσει πολύ.

Μπορεί να είναι χρήσιμη κατά τη μέτρηση της ποιότητας του χώματος.

© eskaylim/Depositphotos© AntonMatyukha/Depositphotos© ilposeidone/Depositphotos

Οι ειδικοί λένε ότι το υγιές χώμα δεν είναι ούτε πολύ όξινο ούτε πολύ αλκαλικό, επειδή όσο πιο ουδέτερο είναι το pH του εδάφους, τόσο ισχυρότερο και πιο απαλλαγμένο από παράσιτα φυτά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Για να μάθετε τι είδους χώμα έχει ο κήπος σας, πρέπει απλώς να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:
Πάρτε ένα κόκκινο / μοβ λάχανο, κόψτε το και ρίξτε το σε βραστό αποσταγμένο νερό.
Αφήστε το να μουλιάσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε. Το μωβ νερό είναι ουδέτερο ως προς το ρΗ.
Βάλτε λίγο από το νερό λάχανου σε 2 ξεχωριστά φλιτζάνια: σε ένα από τα φλιτζάνια προσθέστε ξύδι (το νερό θα γίνει σκούρο ροζ λόγω της οξύτητας) και στο άλλο, μαγειρική σόδα (θα γίνει μπλε ή πράσινο λόγω της αλκαλικότητας) . Αυτά είναι τα χρώματα «ελέγχου».
Σε ξεχωριστά δοχεία, βάλτε λίγο νερό λάχανου και 1 ή 2 κουταλιές του χώματος που θέλετε να δοκιμάσετε. Περιμένετε 30 λεπτά.
Εάν το νερό γίνει ροζ, το έδαφος είναι όξινο. Αν γίνει μπλε ή πράσινο, είναι αλκαλικό. Αν παραμείνει μοβ, έχετε το τέλειο χώμα!

Σας βοηθά να αποκτήσετε ένα καλύτερο κομπόστ.

© lightpoet/Depositphotos© martinsvanags/Depositphotos

Τώρα γνωρίζετε ότι ένα ουδέτερο pH είναι καλύτερο για τα φυτά, οπότε ας βελτιώσουμε στο κομπόστ σας! Γεμίστε το με όλα τα οργανικά απόβλητα: χαρτόνι, θρυμματισμένα κόκαλα, τεμαχισμένα υπολείμματα κλαδέματος και βεβαιωθείτε ότι το διατηρείτε καλά αεριζόμενο. Με τον ίδιο τρόπο που ελέγξατε την ποιότητα του χώματος, ελέγξτε την ποιότητα του κομπόστ.

Μαγειρική Σόδα και Χυμός Λεμονιού: Πολύ Καλό για να Είναι Αληθινό;

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Λάθη Μόδας που Στοιχειώνουν τους Άνδρες

9 Απρόσμενες Ιδέες Αποθήκευσης που Έχετε Ήδη στο Σπίτι σας