in , ,

4 Προβλήματα Υγείας που Μπορεί να Φανερώνουν τα Σημάδια από τις Κάλτσες

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι μερικές φορές οι κάλτσες σας μπορεί να αφήσουν ένα κοκκινωπό αποτύπωμα στους αστραγάλους σας. Εάν συμβεί μόνο μία ή δύο φορές, μπορεί να είναι ένδειξη ότι το λάστιχο της κάλτσας είναι πολύ σφιχτό. Αλλά αν τα σημάδια κάλτσας είναι συνεχή, τότε σημαίνει ίσως ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα υγείας.

Υψηλή αρτηριακή πίεση

Εάν αντιμετωπίζετε πρησμένα πόδια, ο λόγος μπορεί να είναι υπερβολικό υγρό που συσσωρεύεται στο κάτω μέρος τους. Συνήθως, δεν είναι οδυνηρό από μόνο του, αλλά η χρήση καλτσών μπορεί να γίνει άβολη. Η υψηλή αρτηριακή πίεση προκαλείται από κατακράτηση υγρών και δυσκολεύει την καρδιά να μεταφέρει αίμα σε όλο το σώμα. Το σώμα αποκρίνεται κατακρατώντας το υγρό που συνήθως συσσωρεύεται στα πόδια και τις πατούσες.

12 Τροφές που οι Ειδικοί στην Υγεία μας Συνιστούν Ανεπιφύλακτα

Κιρσώδεις φλέβες

Όταν οι φλέβες στα πόδια σας αποδυναμώνονται, δεν μπορούν να επιστρέψουν το αίμα στην καρδιά σας αρκετά γρήγορα. Το αίμα συσσωρεύεται στη συνέχεια στις φλέβες των ποδιών σας και οδηγεί σε οδυνηρό πρήξιμο. Αυτή η κατάσταση είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στις κιρσούς. Εάν έχετε συνέχεια σημάδια από τις κάλτσες, το σώμα σας στέλνει μήνυμα ότι οι φλέβες σας δεν αφήνουν το αίμα να πάει πίσω στην καρδιά σας.

Αφυδάτωση

Εάν το σώμα σας δεν λαμβάνει αρκετό νερό, μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία σας. Οι κατεστραμμένες φλέβες μπορεί να αρχίσουν να δημιουργούν μικρές διαρροές που επιτρέπουν τη συσσώρευση υγρού στον περιβάλλοντα ιστό. Συνηθισμένα σημεία είναι γύρω από τους αστραγάλους και τα πόδια οπότε τα σημάδια κάλτσας μπορεί να υποδηλώνουν ότι το σώμα σας είναι αφυδατωμένο.

Παρενέργειες από φαρμακευτική αγωγή

Ορισμένα φάρμακα μπορούν επίσης να προκαλέσουν πρήξιμο στο κάτω μέρος των ποδιών. Μερικά είδη αντικαταθλιπτικών και αρτηριακών φαρμάκων μπορεί να οδηγήσουν σε πρησμένα πόδια. Ορισμένα αντισυλληπτικά χάπια που περιέχουν οιστρογόνα μπορούν να αλλάξουν τα επίπεδα ορμονών στο σώμα μιας γυναίκας και να προκαλέσουν κατακράτηση υγρών και πρήξιμο στα πόδια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Τι να κάνετε αν έχετε συχνά σημάδια από τις κάλτσες

Εάν τα σημάδια από τις κάλτσες εμφανίζονται συχνά στα πόδια σας, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Αλλά μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση ακολουθώντας μερικές απλές συστάσεις που μπορούν να διευκολύνουν την δυσάρεστη αίσθηση των πρησμένων ποδιών.

  • Μειώστε το αλάτι στη διατροφή σας.
  • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος.
  • Φορέστε ιατρικές κάλτσες και καλσόν.
  • Αλλάζετε συχνά θέσεις και αποφεύγετε να κάθεστε και να στέκεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
  • Φορέστε άνετα παπούτσια με χαμηλά τακούνια.

Τι είναι οι κόκκινες ελίτσες στο σώμα μας, πότε εμφανίζονται και τι σημαίνουν για την υγεία μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

12 Έξυπνες DIY Ιδέες για Καθρέφτες

DIY Ιδέες για Βάσεις Μπάρμπεκιου