in , , , ,

12 Τροφές που οι Ειδικοί στην Υγεία μας Συνιστούν Ανεπιφύλακτα

12 Τροφές που οι Ειδικοί στην Υγεία μας Συνιστούν Ανεπιφύλακτα
12 Τροφές που οι Ειδικοί στην Υγεία μας Συνιστούν Ανεπιφύλακτα

Ομάδες τροφίμων όπως τα σκούρα πράσινα φύλλα, τα μούρα και το κεφίρ θεωρούνται ως «υπερτροφές» από ειδικούς στον τομέα της υγείας. Χάρη στην έρευνα γνωρίζουμε όλο και περισσότερα για τα τρόφιμα που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 12 Τροφές που οι Ειδικοί στον Τομέα της Υγείας μας Συνιστούν Ανεπιφύλακτα και μπορούν να μας βοηθήσουν να φτάσουμε σε μια πιο υγιεινή διατροφή.

12 Τροφές που οι Ειδικοί στην Υγεία μας Συνιστούν Ανεπιφύλακτα

Τι πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε ή να πίνουμε με άδειο στομάχι!!!

Νερό κριθαριού

© Shutterstock.com

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για την κατανάλωση περισσότερου κριθαριού και νερού κριθαριού. Είναι καλό για την απώλεια βάρους και τη βελτίωση της πέψης, καθώς και για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα.

Μούρα Kokum

© Raul654 / Wikimedia commons

Αυτά τα μούρα είναι απαραίτητα για τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος. Όχι μόνο είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, αλλά βοηθούν στη συρρίκνωση των πληγών και στην ηρεμία των αλλεργιών.

10 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε μετά τα 40!

Χαρούπι

© Chixoy / Wikimedia Commons© Keith McDuffee / Wikimedia Commons

Είναι μια μεγάλη πηγή θρεπτικών συστατικών και μετάλλων. Είναι επίσης πολύ καλό για τη μείωση της επιβλαβούς χοληστερόλης μετά την κατανάλωση για 6 εβδομάδες, ειδικά για εκείνους με μέτρια υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Επειδή έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά χρησιμοποιείται συχνά ως υποκατάστατο της σοκολάτας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κουρκουμάς και κουρκουμίνη

© Instagram/East News

Ο κουρκουμάς και το παραπροϊόν του, η κουρκουμίνη, έχουν εγκριθεί από τους διατροφολόγους για τα οφέλη για στην υγεία. Ο κουρκουμάς μπορεί να συνδέεται με αρκετές θεραπευτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας και της αρθρίτιδας, των έλκων στομάχου και της υψηλής χοληστερόλη.

Είναι επίσης καλό για το δέρμα λόγω των υψηλών αντιοξειδωτικών του επιπέδων, καθιστώντας το ένα δημοφιλές συστατικό μάσκας προσώπου.

Συκώτι βοείου κρέατος

© Kevin628 / Wikimedia Commons

Είναι μια από τις πιο πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές. Μόνο 100 γρ. συκωτιού περιέχουν 3.460% βιταμίνη B12, η οποία βοηθά τα ερυθρά αιμοσφαίρια και διατηρεί τον εγκέφαλό μας υγιή. Έχει επίσης εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που είναι ζωτικής σημασίας για τα επίπεδα ενέργειας και την ανάπλαση των κυττάρων.

Μελάσα Blackstrap

© Badagnan / Wikimedia Commons

Αυτή η μελάσα, ιδιαίτερα, έχει τεράστιο αντίκτυπο στο σώμα μας. Περιέχει σημαντικά μέταλλα, όπως ψευδάργυρο, σίδηρο και μαγνήσιο, καθώς και βιταμίνη Β. Η υψηλή συγκέντρωση σιδήρου σημαίνει ότι όχι μόνο βοηθά στην αναιμία, αλλά είναι επίσης ένα υγιεινό τονωτικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κεφίρ καρύδας

© screamingmango / Imgur

Συνίσταται αυτή η σούπερ τροφή, λόγω των πλεονεκτημάτων της στο έντερο. Το κεφίρ καρύδας διαφέρει από το γάλα και το νερό καρύδας, επειδή παρασκευάζεται με ζωντανές και ενεργές καλλιέργειες, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε τόνωση στην υγεία σας με κάθε μπουκιά. Είναι γεμάτη με κάλιο, ένα σημαντικό μέρος της διατροφής μας που μειώνει την υπέρταση και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μούρα Camu-camu

© EAST NEWS

Είναι γνωστά για την πλούσια περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη C, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για το σχηματισμό κολλαγόνου που διατηρεί το δέρμα, τα οστά και τους μύες σας υγιείς. Η σκόνη Camu camu έως και 750% βιταμίνη C ανά κουταλάκι του γλυκού (ή 5 γραμμάρια).

Έντομα

© Ton Koene / VWPics/UIG Diverse/East News

Αν και δεν αποτελούν μέρος της διατροφής κάθε πολιτισμού, η έρευνα προτείνει ότι θα έπρεπε να είναι. Οι γρύλοι, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να έχουν τεράστια επίδραση στα προβιοτικά βακτήρια μας, μειώνοντας παράλληλα το πλάσμα που συνδέεται με τις φλεγμονές.

Πρόπολη

© shutterstock.com

Αυτό είναι ένα προϊόν γεμάτο με αντιοξειδωτικά και έχει πολλά οφέλη για γαστρεντερικές διαταραχές, αλλεργίες και δερματολογικά προβλήματα, μεταξύ άλλων. Είναι το τέλειο πακέτο διατροφής και υγείας!

Φύτρα σιταριού

© EAST NEWS

Είναι το τέλειο συμπλήρωμα χάρη στα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και τον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης. Μπορεί εύκολα να προστεθεί στη διατροφή σας ως συμπλήρωμα στα δημητριακά, το γιαούρτι ή το επιδόρπιο.

Ωστόσο, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα εάν έχετε καρδιακή νόσο. Επομένως, είναι καλύτερο να παρακολουθείτε πόσο καταναλώνετε εάν έχετε καρδιακά προβλήματα.

Χυμός κερασιού

© _sunflower_blue / Reddit

Αυτός ο χυμός έχει θετικά αποτελέσματα στα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και στην επιβλαβή χοληστερόλη, ειδικά στους ηλικιωμένους. Είναι επίσης πλούσιος σε μελατονίνη, που σημαίνει ότι μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.

5 “Υγιεινές τροφές” που πρέπει να αποφεύγουμε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ΚΗΠΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: 27 Μοντέρνες Ιδέες για Πάσο Κουζίνας σε Εξωτερικούς Χώρους

ΚΗΠΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: 27 Μοντέρνες Ιδέες για Πάσο Κουζίνας σε Εξωτερικούς Χώρους

9 προϊόντα ομορφιάς που δεν βοηθούν καθόλου και νομίζαμε πάντα το αντίθετο!

9 προϊόντα ομορφιάς που δεν βοηθούν καθόλου και νομίζαμε πάντα το αντίθετο!