in , , ,

10 Υπολείμματα Τροφίμων που Μπορείτε να Φάτε

Τα απορρίμματα τροφίμων είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα με περισσότερο από το ένα τρίτο των διαθέσιμων τροφίμων να μην καταναλώνονται. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά υπολείμματα που μπορούν να αποθηκευτούν για νόστιμες και διατροφικές λύσεις. Αρπάξτε λοιπόν τα εργαλεία της κουζίνας σας και θα σας δείξουμε 10 Υπολείμματα Τροφίμων που Μπορείτε να Φάτε πραγματικά.

Φλούδες καρπουζιού

Το καρπούζι θεωρείται το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο πολλών ανθρώπων, αλλά είναι πολύ συνηθισμένο να πετάμε τις φλούδες του. Επειδή όμως μοιάζουν στη γεύση και την υφή με αγγούρι μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ ή με άλλα τουρσί λαχανικά.

10 Ασυνήθιστοι Τρόποι για να Χρησιμοποιήσετε τις Μπανανόφλουδες

© Mayungi / imgur

Φύλλα κουνουπιδιού

Είναι μια καλή πηγή ανόργανων συστατικών, βήτα καροτένιο, σίδηρο και ασβέστιο, είναι τόσο νόστιμα όσο το ίδιο το λαχανικό και μπορείτε να φτιάξετε είτε μια θρεπτική σούπα είτε ένα τραγανό, υγιεινό σνακ.

© suecatawba / reddit

Ανθοί κολοκυθιών

Ενώ οι ανθοί κολοκυθιών είναι δημοφιλή σε ορισμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, ο υπόλοιπος κόσμος δεν τα βλέπει με τον ίδιο τρόπο. Μπορείτε να τους κάνετε γεμιστούς ή να τους τηγανίσετε.

© Nadnerb9 / reddit

Φλούδες καρότου

Πάντα καταλήγουν στα σκουπίδια. Αλλά στην πραγματικότητα είναι γευστικές και πλούσιες σε βιταμίνη C και μπορούν να μετατρέπουν σε πέστο καρότου για τα ζυμαρικά σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

© TheUsernameIsStrongWithThisOne / imgur

Άκρες παρμεζάνας

Παρόλο που μάθαμε ότι δεν μπορούμε να τις φάμε, υπάρχει ένας τρόπος να απολαύσουμε την γεύση τους λίγο περισσότερο. Πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά η παρμεζάνα είναι εμβαπτίζετε σε νερό και θαλασσινό αλάτι για μέρες, οπότε για να φάτε τις άκρες της, πρέπει απλώς να τις ξύσετε λίγο με ένα μαχαίρι στο εξωτερικό μέρος. Στη συνέχεια, μπορείτε να τις προσθέσετε σε ζωμό ή να τις αφήσετε να λιώσουν μέσα σε μια σούπα.

Μοναδικό και οικονομικό γλυκάκι χωρίς τύψεις! Φλούδες εσπεριδοειδών με σοκολάτα!

© cheffx / reddit

Καρδιές λάχανου

Οι καρδιές λάχανου συχνά θεωρούνται σκουπίδια λόγω της σκληρότητάς τους και της ελαφρώς ξινής γεύσης τους. Ανακατέψτε τις με μπρόκολο, σκουός ή πατάτες και μαγειρέψτε τις μέχρι να μαλακώσουν αρκετά για να φτιάξετε έναν πλούσιο πουρέ.

© clearFoodRunner / imgur

Μίσχοι και φύλλα φράουλας

Οι μίσχοι και τα φύλλα της φράουλας είναι πολύ θρεπτικά και πλούσια σε αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη, καρδιοπροστατευτικά στοιχεία και έχουν νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Εάν δεν σας αρέσει η γεύση και η υφή, απλώς λιώστε τα σε μπλέντερ και προσθέστε τα στο smoothie σας.

© vanyS / imgur

Φλούδες μπανάνας

Το πέταμα τους στα σκουπίδια είναι σχεδόν μια ενστικτώδης κίνηση. Παρόλο που μπορεί να έχουν λίγο πικρή γεύση και να είναι σκληρές σε ανώριμες μπανάνες, η κατανάλωσή τους μπορεί πραγματικά να ωφελήσει την υγεία σας, καθώς είναι πλούσιες σε κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο. Μια καλή ιδέα είναι να φτιάξετε μπέικον με φλούδες μπανάνας, μια υπέροχη λύση που ακόμη και τα παιδιά θα θέλουν να δοκιμάσουν.

© Flynnerrol / reddit

Καφέ αβοκάντο

Μερικά από τα ώριμα ή μελανά αβοκάντο πηγαίνουν κατευθείαν στα σκουπίδια. Μπορεί να είναι πιο μαλακά, αλλά είναι ακόμα βρώσιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν σε κάθε συνταγή με αβοκάντο. Ένα από τα αγαπημένα είναι πουτίγκα σοκολάτας αβοκάντο.

© Nksimp / reddit

Φλούδες κρεμμυδιού

Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες και υπάρχει τρόπος να τις μαγειρέψετε. Βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν και να είναι εύκαμπτες, ανακατέψτε με ελαιόλαδο και αλεύρι για να φτιάξετε κουρκούτι ένα κτύπημα. Βουτήξτε φέτες κρεμμυδιού ή κοτόπουλου και τηγανίστε τις.

© lawrencekhoo / reddit

20 εκπληκτικές χρήσεις για τις φλούδες φρούτων και λαχανικών!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

22 Ιδέες Διακόσμησης Κήπου με Άσπρο Χαλίκι

19 Λεπτομέρειες που Μπορούν Εύκολα να Καταστρέψουν τη Διακόσμησή σας