in , ,

6 Διακοσμητικές Τάσεις των 90s… Επιστρέφουν!

Το νέο είναι ωραίο, αλλά το παλιό είναι αλλιώς, σωστά; Έτσι και τα 90s επιστρέφουν δυναμικά στη ζωή και τη διακόσμησή μας. Δείτε πώς!

Κάθε δεκαετία χαρακτηρίζεται από το στιλ και τις κυρίαρχες τάσεις της: τα 60s έφεραν στο σπίτι και την γκαρνταρόμπα μας την πολυτέλεια και το μοντερνισμό, τα 70s έφεραν τη λάμψη, τα 80s τα νέον χρώματα και το μαξιμαλισμό και τα 90s την επιστροφή στα ουδέτερα και γήινα χρώματα και τον μινιμαλισμό. Και επειδή, από τις πασαρέλες μέχρι τη μουσική και τη διακόσμηση, η δεκατία του 1990 επιστρέφει και τρυπώνει πάλι στη ζωή μας, ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε 6 διακοσμητικά trends της που αξίζει να δοκιμάσετε ξανά σήμερα! Πάμε να τα δούμε;

Επιμένω… φυσικά! Έχετε βαρεθεί να βλέπετε παντού το ξύλο… σκούρο; Μπορεί το βεγκέ να μεσουράνησε από τις αρχές της νέας χιλιετίας αλλά η κυριαρχία του τελειώνει εδώ! Εντάξει, δεν τελειώνει ακριβώς μιας και το βεγκέ αποτελεί ένα πανέμορφο, πολυτελές και διαχρονικό υλικό, ωστόσο αν είστε φαν ενός πιο χαλαρού και ανεπιτήδευτου look, σας έχουμε καλά νέα: το ανοιχτόχρωμο ξύλο αποτελεί την πιο hot τάση για φέτος στη διακόσμηση. Μαζί του, μάλιστα, επιστρέφει και το πεύκο με τους χαρακτηριστικούς ρόζους που έχει στοιχειώσει τα παιδικά και εφηβικά χρόνια μας. Επιλέξτε το ως επένδυση για τα ντουλάπια και τη νησίδα της κουζίνας σας, για το coffee table και την τραπεζαρία σας.

Σας έλειψαν οι ρόζοι στο ξύλο; Ήρθε η ώρα να αποδείξετε πόσο!

Συγκρατημένος μινιμαλισμός Είτε γεννήθηκε ως αντίδραση στο μαξιμαλισμό των 80s είτε αποτέλεσε απόρροια της τότε οικονομικής κρίσης, ο μινιμαλισμός μπήκε δυναμικά στα σπίτια μας στις αρχές των 90s και δεν λέει να τα εγκαταλείψει ούτε σήμερα. Απλές και καθαρές γραμμές, συγκρατημένη διακόσμηση, λιτά αξεσουάρ και λειτουργικότητα αποτελούν τα βασικά στοιχεία αυτής της κομψής τάσης που σήμερα μοιάζει πιο σύγχρονη από ποτέ.

Μόνο τα απολύτως απαραίτητα σε κάθε δωμάτιο επιβάλλει ο μινιμαλισμός των 90s.

Βγείτε στο κυνήγι Όχι δεν χρειάζεται να μετατραπείτε σε άλλον Έλμερ Φαντ και να αρχίσετε να ψάχνετε με πάθος τον Μπάγκς Μπάνι, αλλά βάλτε στο σπίτι σας το πράσινο του κυνηγού. Πρόκειται για μια απόχρωση που πραγματικά κυριάρχησε στα πολυτελή σαλόνια μέχρι και τα μέσα των 90s. Το χρώμα, χάθηκε, έκανε λίφτιγνκ και η νέα –ελαφρώς πιο σμαραγδί- απόχρωσή του επιστρέφει πιο κομψή, glamorous και ανανεωμένη από ποτέ. Κι αν δεν μας πιστεύτε μπορείτε να δείτε παρακάτω

Η Cameron Diaz το τόλμησε. Εσείς;

Από το Τόκιο με αγάπη Με τη New Age φιλοσοφία και τον πνευματισμό που πρέσβευε να ανθίζει παράλληλα με τον μινιμαλισμό στα πρώιμα 90s, πολλά στοιχεία της παραδοσιακής ιαπωνικής διακόσμησης και τέχνης έκαναν την εμφάνισή τους και στο δυτικό design. Και μπορεί το σούσι να μπήκε στο πιάτο μας και να μην έφυγε από εκεί ποτέ, αλλά η λιτή ιαπωνική αισθητική ξεχάστηκε και σήμερα διεκδικεί και πάλι επάξια μια θέση στα μοντέρνα σπίτια μας! Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ετοιμαστείτε να αντικρίσετε και πάλι χαμηλά κρεβάτια και coffee table, εντυπωσιακά βάζα Satsuma και ταπετσαρίες που θυμίζουν ανθισμένες κερασιές.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#
Χαμηλά κρεβάτια, ανθισμένες κερασιές και πολύ τσάι προβλέπεται για φέτος!

Κανένα χαλί, μόνο μοκέτα Κι όμως η μοκέτα μπήκε (και στρώθηκε για τα καλά) στα ελληνικά σπίτια κατά τη δεκατία του 1990. Οικονομική, ποικιλόμορφη και στιλάτη, η μοκέτα επανέρχεται στα διακοσμητικά τεκταινόμενα φέτος. Τολμήστε, λοιπόν, να καλύψετε με αυτήν από άκρη σε άκρη το χώρο σας. Προτιμήστε τις ουδέτερες αποχρώσεις που συνδυάζονται εύκολα με τα περισσότερα χρώματα και θα διατηρήσουν το χώρο σας πολύ μακριά από το…μουντό!

8 Πράγματα που Αποκαλύπτουν ότι το Σπίτι σας Έχει Κολλήσει στη Δεκαετία του 90

Ένα πανέμορφο μοντέρνο υπνοδωμάτιο “τολμάει” τη μοκέτα από άκρη… σε άκρη.

Κουζίνα… εν λευκώ Οι ολόλευκες κουζίνες βγαίνουν από το χρονοντούλαπο των 90s, αναβαθμίζονται και επιστρέφουν για να επεκτείνουν την αυτοκρατορία τους. Εσείς πόσο λευκό μπορείτε να αντέξετε; Αν η απάντησή σας είναι «αμέτρητο», τότε δεν έχετε παρά να πείτε «ναι» στα λευκά ντουλάπια κουζίνας, τους πάγκους από λευκό μάρμαρο, τα λευκά πλακάκια, τις λευκές ηλεκτρικές συσκευές και τα λευκά φωτιστικά.

Τα θέλουμε όλα… στο λευκό

8 Φυσικά Αφαιρετικά Λεκέδων για Γρήγορο και Εύκολο Καθάρισμα και για διάφορους δύσκολους λεκέδες!

via spirossoulis

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πρήξιμο κοιλιάς: Ο εύκολος τρόπος για ξεφουσκώσετε και να διώξετε το περιττό λίπος μέσα σε 3 ημέρες

4 Σωστά και 4 Λάθος Σημεία για Να Ψεκάσετε το Άρωμα σας