in , , ,

9 Αγαπημένα λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο!

λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο!
λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο!

Η χώρα μας έχει τη χαρά να απολαμβάνει το φως του ήλιου στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Αυτό τείνει να μας κάνει πιο χαρούμενους και ευδιάθετους, αλλά σημαίνει, επίσης, πως τα φυτά μας χαίρονται πιο πολύ το φως του. Έχουμε υπέροχα φυτά και λουλούδια, τα οποία στολίζουν τα μπαλκόνια, τους κήπους και τις αυλές μας. Άλλωστε, υπάρχει πιο όμορφο θέαμα για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, από ένα ηλιόλουστο και ανθισμένο μπαλκόνι; Έτσι, λοιπόν, συμβαίνει να έχουμε μεγάλη ποικιλία από λουλούδια που αντέχουν σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και στη συχνή έκθεση στον ήλιο. Αυτά είναι τα λεγόμενα λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο και αξίζει να μάθεις περισσότερα για αυτά.

9 Αγαπημένα λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο!
9 Αγαπημένα λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο!

Θα χαρείς να μάθεις, πως δεν υπάρχουν μόνο εποχιακά λουλούδια που αντέχουν το φως του ήλιου και τη ζέστη του καλοκαιριού. Υπάρχουν και πολυετή λουλούδια και φυτά, τα οποία αντέχουν όλο το χρόνο και φροντίζουν να έχεις ένα όμορφο μπαλκόνι κάθε εποχή. Έτσι, δε χρειάζεται με το πέρασμα του καλοκαιριού να αλλάζεις όλα σου τα φυτά για να παραμείνει ανθισμένη η βεράντα σου. Έπειτα, υπάρχουν και τα λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο που μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στο σπίτι. Για παράδειγμα, όταν ο χειμώνας είναι βαρύς, μπορείς να τα φέρνεις μέσα για να προφυλαχθούν. Θα ήθελες να πάρεις μερικές ιδέες για λουλούδια που θα στολίσουν το ηλιόλουστο μπαλκόνι σου;

9 αγαπημένα λουλούδια για το ηλιόλουστο μπαλκόνι σου!

1. Γεράνι/ Μολόχα

Το γεράνι, ή μολόχα, όπως είναι αλλιώς γνωστό, συγκαταλέγεται στα πιο κατάλληλα λουλούδια για το μπαλκόνι. Αυτό συμβαίνει, γιατί μπορεί άνετα να αναπτυχθεί σε μια γλάστρα, μικρού και μεσαίου μεγέθους. Ανθίζει κάθε εποχή, εκτός από 1- 2 μήνες το χειμώνα, οπότε κάνει αρκετό κρύο για να γίνει η ανθοφορία. Τα άνθη του είναι ροζ, κόκκινα και σε διάφορες αποχρώσεις των χρωμάτων αυτών.

λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο

Είναι αρκετά δημοφιλές φυτό, καθώς η αγορά της πρώτης ρίζας είναι πολύ οικονομική. Επίσης, πολλαπλασιάζεται με τη μεταφύτευση βλαστών από την πρώτη ρίζα. Όσο για την απαραίτητη φροντίδα του, είναι εύκολη και για αρχαρίους στην κηπουρική. Το γεράνι χρειάζεται ελάχιστο πότισμα, περίπου μια φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, χρειάζεται μια ηλιόλουστη θέση στο μπαλκόνι σου και γι’ αυτό θεωρείται πως ανήκει στα κατεξοχήν λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο.

2. Ζέρμπερα

Η ζέρμπερα είναι καλλωπιστικό φυτό, το οποίο μοιάζει σαν πολύ σαν μεγάλη μαργαρίτα. Τα άνθη της είναι κόκκινα, ροζ, κίτρινα, αλλά μπορεί να τα δεις και σε άλλα χρώματα. Σαν φυτό, ανήκει στα καλύτερα λουλούδια για μπαλκόνι, αφού βολεύεται σε γλάστρες πολύ εύκολα. Επίσης, κατατάσσεται στα ιδανικά λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο. Αγαπά τα ηλιόλουστα σημεία της βεράντας και μπορεί να αντέξει την καλοκαιρινή ζέστη, αρκεί να έχει σχετικά συχνό πότισμα.

λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο

Η ζέρμπερα χρειάζεται πότισμα περίπου 2 φορές την εβδομάδα, με προσοχή να μη βρέχονται τα φύλλα της. Επίσης, χρειάζεται χώμα με καλή αποστράγγιση για να μη σαπίσουν οι ρίζες της από το πότισμα. Για να πετύχεις την καλύτερη ανθοφορία της, φρόντισε κατά την περίοδο της ανθοφορίας να βάζεις λίπασμα 2 φορές το μήνα. Έτσι, η ζέρμπερα σου θα είναι ζωηρή και θα στολίζει με χρώματα το μπαλκόνι σου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

3. Κατιφές

Ο κατιφές είναι εξωτικό φυτό που έρχεται σε μας από το Μεξικό. Συνήθως, τον συναντάμε με κίτρινα και πορτοκαλί άνθη σε μικρό μέγεθος. Το ύψος του δε φτάνει πάνω από τα 60 εκατοστά και γι’ αυτό ταιριάζει ακόμα και σε μικρά μπαλκόνια. Το φυτό αυτό δεν αντέχει το κρύο του χειμώνα, αν είναι κάτω από 5 βαθμούς κελσίου. Έτσι, συστήνεται το χειμώνα να το προστατεύεις στο εσωτερικό του σπιτιού.

λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο

Ανήκει στα λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο, γιατί λατρεύει τις ηλιόλουστες θέσεις. Ωστόσο, ο κατιφές χρειάζεται πολύ συχνό πότισμα, ειδικά το καλοκαίρι, όπου χρειάζεται καθημερινό πότισμα. Το πότισμα πρέπει να γίνεται με μικρές ποσότητες νερού κάθε φορά και χωρίς να βρέχονται τα φύλλα του. Όσο για τη λίπανση, μπορείς να βάζεις λίγο λίπασμα μια φορά το μήνα για όλο το χρόνο, εκτός από την εποχή της ανθοφορίας, όπου δε χρειάζεται.

4. Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα από τα πιο λατρεμένα φυτά και λουλούδια στη χώρα μας. Είναι πανέμορφη, έχει χαλαρωτικό άρωμα και τα άνθη της χρησιμοποιούνται για πολλούς σκοπούς, καθώς έχουν ευεργετικές ιδιότητες. Ταυτόχρονα, έχει ελάχιστες ανάγκες για φροντίδα και είναι φυτό που αντέχει χειμώνα καλοκαίρι. Αν έχεις τις δικές σου γλάστρες με λεβάντα στη βεράντα, ή την αυλή σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα άνθη για να φτιάξεις σπιτικά αιθέρια έλαια λεβάντας.

λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο

Τα αιθέρια έλαια είναι πολύτιμο συστατικό για καλλυντικά, αρώματα, ακόμα και σαπούνια για οικιακή χρήση. Ακόμα, χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία για τις χαλαρωτικές τους ιδιότητες. Θέλεις να μάθεις περισσότερους λόγους για να χαρίσεις στη λεβάντα μια θέση στο μπαλκόνι σου; Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε, όπου απαντάμε σε 9 σημαντικές ερωτήσεις σου για να φροντίσεις και να αξιοποιήσεις τη δική σου λεβάντα σε γλάστρα!

5. Παχύφυτα/ Κάκτοι

Ο κάκτος ανήκει στην οικογένεια των παχύφυτων, φυτών που φημίζονται για την αντοχή τους στα ζεστά κλίματα. Είναι γεγονός, πως τα παχύφυτα αντέχουν σε συνθήκες ξηρασίας και ζέστης, χωρίς κανένα πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, δεν αντέχουν το κρύο και είναι καλό να φυλάσσονται μέσα στο σπίτι το χειμώνα. Άλλωστε, πρόκειται για ιδανικά φυτά για εσωτερικούς χώρους. Έχουν ελάχιστες απαιτήσεις και πολλά είδη τους δεν ξεπερνούν τα 50 εκατοστά σε ύψος.

Μοναδικά Παχύφυτα Μέδουσες που θα Μετατρέψουν τον Κήπο σας σε Ενυδρείο

λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο

Κάτι που ίσως δε γνώριζες, είναι πως πολλοί κάκτοι ανθίζουν, βγάζοντας μικρά λουλουδάκια που αλλάζουν εντελώς την όψη των φυτών. Το πότισμα μια φορά την εβδομάδα με λίγο νερό είναι αρκετό για να τους διατηρήσεις, ακόμα και το καλοκαίρι. Επίσης, δεν έχει ιδιαίτερη ανάγκη για κλάδεμα και λίπανση, με αποτέλεσμα να είναι από τα καλύτερα λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο. Αν φροντίσεις να προφυλάσσεις τους κάκτους σου από την παγωνιά του χειμώνα, αυτά τα λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο θα αντέξουν ακόμα και για χρόνια.

6. Λυσίανθος

Τα άνθη του λυσίανθου τείνουμε να τα μπερδεύουμε με τριαντάφυλλα, λόγω του σχήματος τους. Ωστόσο, τα φύλλα του θυμίζουν περισσότερο το φυτό της καμέλιας. Δεν πρόκειται απλά για ένα από τα λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο. Ο λυσίανθος προσφέρει τα άνθη του, προκειμένου να δημιουργηθούν φανταστικές ανθοδέσμες, οι οποίες αντέχουν ως και 10 μέρες στο βάζο. Μάλιστα, οι ανθοδέσμες με λυσίανθους είναι αρκετά ακριβές στα ανθοπωλεία.

λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο

Οι ανάγκες του δεν είναι πολύ περίπλοκες και θυμίζουν αυτές των τριανταφύλλων. Αγαπά πολύ τα ηλιόλουστα σημεία σε μπαλκόνια, αυλές και κήπους και ανθίζει το καλοκαίρι. Είναι καλό να ποτίζεται 2- 3 φορές την εβδομάδα και απαραίτητο να έχει χώμα με καλή αποστράγγιση. Για να είναι πιο ζωηρό το φυτό, μπορείς να φροντίζεις για τη λίπανση του περίπου μια φορά το μήνα.

7. Πετούνια

Οι πετούνιες είναι καλλωπιστικά φυτά που ταιριάζουν σε μπαλκόνια ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά. Είναι πραγματικά ταιριαστά φυτά για γλάστρες στο μπαλκόνι, αφού δεν αναπτύσσουν μεγάλο ύψος. Μια πετούνια μπορεί να έχει άνθη σε διάφορα χρώματα, όπως μοβ, λευκό, κόκκινο, ροζ, αλλά και σε διχρωμίες. Ανθίζει από την άνοιξη, έως και το φθινόπωρο και αγαπά πολύ τον ήλιο. Γι’ αυτό, άλλωστε, κατατάσσεται στα καλύτερα λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο.

λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο

Ιδανικά, μπορείς να φυτέψεις μια νέα πετούνια στα τέλη του χειμώνα, όταν έχει περάσει σίγουρα η παγωνιά. Έτσι, την άνοιξη θα τη δεις να στολίζει το μπαλκόνι σου με άνθη. Χρειάζεται να την ποτίζεις 1- 2 φορές την εβδομάδα, χωρίς να βρέχεις τα φύλλα της. Θέλεις να μάθεις και ένα μυστικό για τις πετούνιες; Είναι ιδανικές για κρεμαστές γλάστρες, καθώς τα λουλούδια τους μπορούν να κατευθύνονται προς τα κάτω, δείχνοντας το μεγαλείο τους.

Διάβασε επίσης: 10 φανταστικά λουλούδια για τις γλάστρες στο Μπαλκόνι σου!

8. Ρυγχόσπερμο

Το ρυγχόσπερμο μπερδεύεται συχνά με το γιασεμί, γιατί πραγματικά μοιάζουν. Είναι και τα δύο αειθαλή, αναρριχώμενα φυτά, τα οποία βγάζουν μικρά λευκά ανθάκια. Επίσης, έχει ένα γλυκό και διακριτικό άρωμα, όπως και το γιασεμί. Παρόλα αυτά, το άρωμα τους δεν είναι απολύτως όμοιο, αλλά ούτε και η τιμή αγοράς τους. Συνηθίζεται το ρυγχόσπερμο να είναι πιο οικονομικό από το γιασεμί.

λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο

Το φυτό αυτό ανθίζει την άνοιξη και το καλοκαίρι και έτσι κατατάσσεται στα λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο. Αγαπά τον ήλιο, αλλά μπορεί να αντέξει και σε ημισκιερά και σκιερά σημεία. Επίσης, δεν κινδυνεύει άμεσα από το χειμώνα, καθώς στη χώρα μας δε συνηθίζονται τόσο ακραία καιρικά φαινόμενα, ώστε να καταστρέφεται. Χρειάζεται χώμα με καλή αποστράγγιση και αρκετά συχνό πότισμα το καλοκαίρι. 3- 4 φορές την εβδομάδα θα πρέπει να είναι αρκετές για την ανάπτυξη του.

#9 Μπουκαμβίλια

Η μπουκαμβίλια, ή αλλιώς βουκαμβίλια, είναι φυλλοβόλο φυτό, το οποίο μπορεί να γίνει και αναρριχώμενο, αν το επιθυμείς. Μια μπουκαμβίλια μπορεί να σκαρφαλώσει σε κάγκελα, ή καλάμια, αν υπάρχουν δίπλα της. Αν δεν υπάρχουν, αναπτύσσεται όπως τα υπόλοιπα λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο. Τα άνθη της μπορεί να είναι λευκά, κόκκινα, ροζ, μοβ, αλλά και πορτοκαλί. Η ανθοφορία της είναι, κυρίως, την άνοιξη, αν και είναι πιθανό να της δεις να ανθίζει και άλλες εποχές.

λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο

Είναι πολύ ανθεκτικό λουλούδι και μπορεί να αντέξει χρόνια ολόκληρα, τόσο στη ζέστη, όσο και στο κρύο. Αγαπά τα ηλιόλουστα σημεία στο μπαλκόνι, ή την αυλή, αλλά δε χρειάζεται συχνό πότισμα. 1- 2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για το πότισμα της. Για να την ενισχύσεις, μπορείς να βάλεις λίγο υδατοδιαλυτό λίπασμα στη γλάστρα της μπουκαμβίλιας την άνοιξη.

Ποια είναι τα δικά σου αγαπημένα λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο; Όποια λουλούδια κι αν αγαπάς, η φροντίδα τους είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξεις.

Πρόσθεσε Μαγεία στον κήπο με γερμένες γλάστρες που χύνονται λουλούδια!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

9 Εθιμοτυπικοί Κανόνες που Πρέπει να Γνωρίζει Κάθε Σύγχρονη Κυρία

4 Οφέλη από το Λεμονόνερο και Πόσο Πρέπει να Πίνετε Καθημερινά