in , , , , ,

5 καλαμωτές μπαλκονιού που αγαπήσαμε!

Η περίφραξη μπαλκονιού μπορεί πολύ συχνά να καταντήσει μία άχρωμη προσθήκη που να υποβιβάζει την συνολική διακόσμηση του μπαλκονιού σου. Αν θέλεις μία φυσική λύση, γεμάτη θετική ενέργεια και γήινα χρώματα, που θα σε ανανεώσει, όπως μια ανακαίνιση ή ένα βάψιμο, τότε η καλαμωτή μπαλκονιού είναι για σένα! 
Η καλαμωτή για κάγκελα μπαλκονιού προσφέρει την περίφραξη που αναζητάς αλλά παράλληλα δεν αφαιρεί από το στυλ και την ομορφιά του χώρου, σε αντίθεση με άλλες επιλογές. 

Ποιες επιλογές υπάρχουν για διακόσμηση μπαλκονιού με καλαμωτή; 

Η καλαμωτή μπαλκονιού αποτελεί φυσικό υλικό που μπορεί να είναι και από καλάμια μπαμπού αν θέλεις να δώσεις έναν τροπικό αέρα στη διακόσμηση μπαλκονιού με καλαμωτή. Πάμε να δούμε γιατί να την προτιμήσεις και για το δικό σου χώρο αλλά και ιδέες που θα σε εμπνεύσουν να την επιλέξεις.
Όλες οι καλαμωτές είναι ιδανικές για την περίφραξη του μπαλκονιού σου αλλά και για να κρατήσεις μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα. Το ήξερες όμως, ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη καλαμωτής; Για παράδειγμα υπάρχει το απλό καλάμι που είναι λεπτό, το μπαμπού που έχει μεγαλύτερη διάμετρο, η ερείκη που αποτελείται από πιο πυκνή πλέξη, ο φλοιός πεύκου που είναι πιο σκούρος και πιο πυκνός, αλλά και η λυγαριά που και αυτή πιο σκούρα απόχρωση αλλά είναι πιο λεπτή από το φλοιό πεύκου. 
Το κάθε είδος προσφέρει διαφορετικό βαθμό σκίασης και ανθεκτικότητας, άρα θα χρειαστεί να σκεφτείς τι χρειάζεσαι στο μπαλκόνι σου για να προετοιμαστείς πριν την αγορά. Για παράδειγμα σε πιο σκιερά μπαλκόνια μπορείς να τοποθετήσεις λυγαριά ή ψιλό καλάμι, που δεν έχουν τόσο πυκνή πλέξη, αλλά προσφέρουν σημαντική σκίαση κατά τις ώρες του μεσημεριού. 

20 Ιδέες για Μοναδικά διαχωριστικά Κήπου


καλαμωτή μπαλκονιού
Ιmage-credits_pinterest.com_decostore.com.br

5 Ιδέες για για διακόσμηση μπαλκονιού με καλαμωτή

Σου παρουσιάζουμε τις καλύτερες ιδέες που αφορούν την καλαμωτή για κάγκελα μπαλκονιού. Διάλεξε το είδος και τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο σε εσένα και στα κουφώματά σου και μεταμόρφωσε το μπαλκόνι σου!

1. Φυσικό μπαμπού σε γλάστρα

Αντί για την καλαμωτή μπαλκονιού σε ρολό, μπορείς να δημιουργήσεις ένα φυσικό διαχωριστικό- σκίαστρο για το μπαλκόνι σου, τοποθετώντας παράλληλα ή κάθετα σε αυτό πολλές μακρόστενες γλάστρες με μπαμπού. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται αυτόματα ένα δροσερό, αλλά και πράσινο μπαλκόνι με φυσικό μπαμπού. Μην ξεχνάς ότι σύμφωνα με το Φενγκ-Σούι, το μπαμπού είναι αγωγός θετικής ενέργειας! 

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#


καλαμωτή μπαλκονιού
Ιmage-credits_pinterest.com_decoholic.org

2. Καλαμωτή από ψιλό καλάμι

Μία πολύ καλή επιλογή για διακόσμηση μπαλκονιού με καλαμωτή, είναι το ψιλό καλάμι, που ταιριάζει γάντι σε μπαλκόνια που χρειάζονται το φως του ήλιου αλλά θέλουν και να καλύψουν τα κάγκελά τους. Με αυτή την επιλογή δίνεις έναν φρέσκο αέρα στον χώρο, χωρίς να μπλοκάρεις το φως αλλά μπλοκάρωντας τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων στο σπίτι σου. 
Ακόμα, είναι ιδανικό αν δεν έχεις ανάγκη για σκίαση αλλά θέλεις να αλλάξεις το ύφος του μπαλκονιού σου ή να προστατεύσεις τα κατοικίδιά σου, καθώς είναι ιδιαίτερα οικονομική επιλογή. 


καλαμωτή μπαλκονιού
Ιmage-credits_pinterest_instagram.com

3. Καλαμωτή από μπαμπού

Μία πιο “ισχυρή” πρόταση από πλευράς ανθεκτικότητας αλλά και σκίασης είναι το ρολό από μπαμπού. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλές διαφορετικές διαμέτρους ανάλογα με τη σκιά που θέλεις να δώσεις στον χώρο του μπαλκονιού σου. Παρέχει και αυτή ανθεκτικότητα και προστασία στα κατοικίδια, αλλά αποτελεί και μία πιο “στυλάτη” καλαμωτή για κάγκελα μπαλκονιού. Όμως, αποτελεί ακόμα και μία πιο ακριβή επιλογή για την περίφραξη μπαλκονιού. 

10 DIY Διαχωριστικά Κήπου για τα αδιάκριτα βλέμματα!


καλαμωτή μπαλκονιού
Ιmage-credits_pinterest.com_archzine.fr

4. Καλαμωτή από φλοιό πεύκου

Η καλαμωτή από πεύκο είναι μία ακόμα ανθεκτική και στυλάτη επιλογή που θα αλλάξει ριζικά την ατμόσφαιρα του χώρου. Είναι μία πρωτότυπη επιλογή λόγω του χρώματος στον τόνο του σκούρου ξύλου και μπορεί να ενσωματωθεί άνετα στην καλοκαιρινή σου διακόσμηση, κάνοντας τη διαφορά. 


καλαμωτή μπαλκονιού
Ιmage-credits_pinterest_simona-roberti

5. Καλαμωτή- κουρτίνα

Τέλος, μία ακόμα ιδιαίτερη επιλογή στην καλαμωτή για κάγκελα μπαλκονιού είναι και η καλαμωτή “κουρτίνα”. Είναι πιο εύκαπτη και μπορεί να κρεμαστεί από το ταβάνι του μπαλκονιού και να φτάσει μέχρι και τα κάγκελα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζει μέγιστη ιδιωτικότητα ειδικά στις ενώσεις του μπαλκονιού σου με αυτό του γείτονα. Όμως, δεν είναι τόσο ανθεκτική και αν δε στερεωθεί σωστά, ο μικρός σου φίλος μπορεί να περάσει εύκολα από κάτω της. 


καλαμωτή μπαλκονιού
Image credits_Pinterest.com_ mawawadesign.se

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: 25 Ιδέες Τροπικού Αίθριου, Μπαλκονιού και Βεράντας

via douleutaras blog

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

12 Αγορές που Εξοικονομούν Πολλά Χρήματα Παρόλο που Φαίνονται Σπάταλη

5 Λόγοι για να Σταματήσετε να Ξυρίζετε το Σώμα σας